-
Отговор: Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
+ за Саеко,в полу-професионалната серия са Бразилките.Зависи от вкусовите качества на човека,хората са казали"на вкус и цвят приятели няма".Всичко е много относително.Изборът трябва да бъде твой.Аз ползвам Саеко втора употреба,без крема диск и съм страшно доволен.С такава машина можеш да правиш много експерименти,докато с крема диска каквото и кафе да сложиш резултата е един и същ.Крема диска прави пяна а не каймак.
-
Един глас за Siemens. Няма го в анкетата.
От днес пия кафе от EQ.9, на пръв поглед много добър кафе автомат. https://www.youtube.com/watch?v=O5meCEobzMM
https://www.youtube.com/watch?v=Lqk4yGfljuI
-
Честито! Със здраве да си я ползвате! На какво кафе се спря?
-
При избор на кафеварка, имайте предвид и сервиза. Саеко са значително по-приятни в този аспект.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
Честито! Със здраве да си я ползвате! На какво кафе се спря?
Давидов еспресо 57, но мисля да пробвам прясно изпечени кафета. В София има една пекарна Montecristo - Бутикова пекарна за кафе | Прясно изпечено специално кафе
Какво толкова има да се сервизира? Имам делонги от 11 години и до вчера правих кафета с нея без нужда от сервиз. Само почистване, с което се справях сам.
-
Аааа, сравнението ти е като между кубинска кафеварка и Делонги"-то ти.:lol:
-
Здравейте! Не съм ползвал кафе автомата си Саеко около 10-тина дни, като преди това го бях почистил. Днес го включих и пуска кафе само от едната дюза, другата само капе. Някой знае ли от какво може да е това и как може да се поправи? Мерси предварително :)
-
Саеко имат много модели. Свали дюзата и я промий. Може и на място, като пуснеш да прави кафе от предварително смляно, но без кафе. Най-добре обаче да я свалиш и промиеш на чешмата.
-
Благодаря за съвета. Първото го направих преди да пиша тук, но пак същата работа. Как да сваля дюзата за да я промия?
- - - - - - - - - -
Саекото е Минуто.
-
https://www.download.p4c.philips.com...09_dfu_bul.pdf
Това четохте ли? Пише за почистване с някакви таблетки. Моята машина е по-стар модел и не мога да Ви кажа как се демонтира дюзата на Вашата. Разгледайте я и/или потърсете в нет-а. Можете леко и внимателно да бръкнете отдолу в отвора с нещо, което няма да увреди пластмасата и да се опитате да почистите механически, но дори да има ефект, той ще е кратковременен.
-
Бръкнах с един дървен шиш и се оправи, поне засега. Сега имам друго питане, препарат за почистване на котления камък Axor, става ли за Саеко? В упътването пише да се сипе в 0,5 литра вода, да се разбърка, сипе в резервоарчето и да се изчака машината да загрее 15 минути. При автомата няма изчакване и затова го изсипах в 1,5 л гореща вода от бойлера за да се разтвори. Като изстине смятам да го изсипя в резервоара на машината и да започна декалцирането. ОК ли е така и тези прахчета заместват ли таблетките на Саеко?
-
Щом е препарат за декалциране на кафемашини, би трябвало да става. Колко е добър е божа работа. Таблетките на Саеко са като препоръчително масло Опел за кола Опел.-примерно.
-
На скоро взехме на сестра ми същата като моята машина - Saeco Intelia.Купихме същото кафе като моето и нагласихме едрината също като моята.Резултата - при нея кафето е с три пъти по-голям каймак от моята.Направих експеримент - сложих моя асансьор на нейната машина и отново каймака беше много малък.Явно е,че проблема с малкото каймак идва от асансьора,но къде по-точно да го търся?
-
-
Декалциране се прави като се пуска копчето за гореща вода. Пускаш да се напълни половин чаша, изчакваш 1мин, пак пускаш и така докато свърши водата с препарата. После измиваш казанчето за вода, пълниш го и пак през копчето за горещата вода, но без да чакаш по 1мин. Ако автомата може да се ползва и с мляно кафе, накрая пускаш 2-3 кафета, без да слагаш мляно кафе, т.е. само да промие пътя.
Цитат:
Първоначално публикувано от
brainwave
Бръкнах с един дървен шиш и се оправи, поне засега. Сега имам друго питане, препарат за почистване на котления камък Axor, става ли за Саеко? В упътването пише да се сипе в 0,5 литра вода, да се разбърка, сипе в резервоарчето и да се изчака машината да загрее 15 минути. При автомата няма изчакване и затова го изсипах в 1,5 л гореща вода от бойлера за да се разтвори. Като изстине смятам да го изсипя в резервоара на машината и да започна декалцирането. ОК ли е така и тези прахчета заместват ли таблетките на Саеко?