Автомата не може да постигне качеството на байонетна кафеварка. Ще останеш разочарован.
Преглед за печат
Автомата не може да постигне качеството на байонетна кафеварка. Ще останеш разочарован.
То автомата е повече заради мързела ;), че сега семейното тяло все ми излизат с извинението "ти го правиш най-добре" и да ходя аз да правя ;)
Хм, сега им гледам на сайта, че има разлика от тая в ТехноМикс - Gran Gaggia Style - Gaggia България - тая я водят Gran Gaggia Style , а другата беше Viva Style ... иначе ръкохватките са 100% съвместими със Саеко-то .
Защо спорите като Гаджия е собственост на Саеко?
Само,че Гаджия ползва собствените си линии и дизайн на Саеко.
Когато Гаджия е правила профи машини,Саеко не е била „родена”.
При нашите взехме такава: https://www.emag.bg/espreso-mashina-...320_1550_16103
Доста е добре, не са и тънки пластмасите като на Саекотата от 200лв и могат да се слагат малко по-високи чаши.
Гаджия имат неръждаема с месингова ръкохватка,ако проблем са пластмаси и ръкохватки.Естествено,че цената е друга.
Когато се прави сравнение е хубаво да са в един ценови клас или с минимална разлика.
А италианците са майстори на тази техника.
Касапе, тук си в голяма грешка. След 4 "ръчки" сега съм с автомат "Саеко". Нивото е съвсем друго. дали заради смляното в момента кафе, дали заради марката кафе, дали заради друго, но досега с друга домашна машина такова кафе не сме пили.
- - - - - - - - - -
Предложих ти това, заради близките цени и по-доброто качество. Нямам впечатления от този търговец, тъй като не съм от Бургас, но в OLX излизат доста обяви с цени за Бургас. Подобни автомати в зависимост от години и екстри, варират между 230 и 360 лв. /поне в Пловдив е така/. Примерно за 250 лв. ще си купиш хубава машина, а не някакво подобие произведено в Южно китайско море. Лошото е, че трябва да пазаруваш с кредитна карта. Аз съм правил подобен номер-тегля пари в брой и си купувам откъдето си искам, но ти си знаеш.
Ми не знам, имам 2 автомата Saeco и опит (съществен) с още няколко. Също така древна Brasilia и Philips-Saeco - байонетни машини. В къщи, нищо не прави по-добро кафе от ViaVeneto. Кафето си го смилам непосредствено преди употреба.
Голяма играчка е настройката на автомата, но пък си струва. На моят му сменях бойлера с нагревателя и леко разбазиках мелачката. Доста време ми отне да настроя едрина и количество, за да направи кафе като преди моята намеса, но си струваше.:BigGrin
И аз съм така - кафето се смила точно преди приготвянето . Ще ръчкам още малко из нета за мнения и ще взема нещо ново до 200лв , пък на есен ако не съм доволен ще го мисля пак ..., че поне 2-3 кафета на ден удрям пък колкото и да е прилично туй от капсулите , друго си е току-ща смляното и приготвено .
Светльо,специално ако държиш на страната производител си купи Гаджия-та,Саеко масово се произвеждат в Китай.
Затова писах за собствени линии,които са в Милано.
Оффф!
Та за оригиналните резервни части да ти кажа нещо.
Протече ми маслоохладителя на колата.Отидох при дилъра и си поръчах три О-пръстена и гарнитурата от Германия за 75 лв,сигурно съм луд нали?
Е можех от хуби-буби да си взема,ама???
Юли като стъпя на аутобан №3 в Германия и като падне ограничението на скоростта,няма да ти обяснявам как се кара.
При такива скорости-менте гарнитури,ако ми изхвърли маслото на колата,какво става??
Добър вечер .
От доста години ползвам кафемашини .
Повечето Делонгита в миналото с ръкохватки.
От около 3-4 години ползвам автомат на Саеко
По - спомент го взех за около 800-900 лв за офиса .
Хареса ми и за вкъщи взех една ( по-малко хамалогия и кафето не е лошо)
Тази в офиса вече е за смяна ( разтече се )
Въпроса ми е какво бихте ми препоръчали.
Нямам представа колко кафета се правят на ден.
За около месец заминават около 4 кг кафе .
Мерси!