-
Отговор: Кафемашини-кафеварки-кафемелачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Здравейте!
Трябва да избера измежду 3 рециклирани автомата за кафе с еднаква цена. Ще се ползва вкъщи за 2 кафета на ден. Много ще съм благодарен ако ми подскажете коя бихте избрали вие на мое място и защо.
- DeLonghi Magnifica ESAM 3200
- SAECO ODEA GO
- SAECO Talea Giro
Поздрави,
-
За 2 кафета на ден бих ти препоръчал да си вземеш нова машина с ръкохватка на SAECO.
Никой не може да ти гарантира в какво състояние са старите.
От автоматичните по принцип само JURA правят кафе като тези с ръкохватка,защото са с патентова винтов механизъм,който не го слагат дори в останалите марки които произвеждат-MIELE и Mellita.
Освен това не си казал за каква цена става въпрос,защото в ЕМАГ често пущаха един модел на Mellita под 400 лв!Но скоро не съм гледал.
Mellita не са по-лоши от тези за които мислиш,разбира се всичко е според цената на конкретния модел.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
inches9
За 2 кафета на ден бих ти препоръчал да си вземеш нова машина с ръкохватка на SAECO.
Ще бъде добре и да препоръчаш на колегата, откъде да си купи такава машина.
-
Мисля,че ги има на много места,така че може да разгледа цените....
Мисля,че PHILIPS ребрандира SAECO и ги произвежда и като GAGGIА.
https://www.tehnomix.bg/malki-elektr...t_list_dir=asc
но дали важи за всички модели не знам.Но и GAGGIA бяха машини с подобно качество.
Ако не намери нещо като тази долу,да се обади на PHILIPS и ще му обяснят коя и дали GAGGIA към момента са ребрандирани SAECO и кой модел на какво отговаря.
https://www.philips.bg/c-m-ho/coffee...YaAoRmEALw_wcB
-
Цитат:
inches9
Никой не може да ти гарантира в какво състояние са старите.
От автоматичните по принцип само JURA правят кафе като тези с ръкохватка,защото са с патентова винтов механизъм,който не го слагат дори в останалите марки които произвеждат-MIELE и Mellita.
Освен това не си казал за каква цена става въпрос,защото в ЕМАГ често пущаха един модел на Mellita под 400 лв!Но скоро не съм гледал.
Mellita не са по-лоши от тези за които мислиш,разбира се всичко е според цената на конкретния модел.
Благодаря за отговора. Става въпрос за ниска цена - 300лв.
От този и други форуми разбрах, че с ръкохватка качеството на кафето ще е по-добро, но съм готов на компромис с това за сметка на удобството просто да натиснеш копчето сутрин и да я почистваш веднъж седмично.
В какво състояние са разбирам, че никой не гарантира и си е за моя сметка.
Въпросът ми е по-скоро е ако бяха нови (изключваме случая, в който някоя от тях е в лошо състояние и не може да прави добро кафе поради тази причниа) коя бихте избрали?
Погледнах и мелита в емаг 530лв е в момента, може би преди време е била под 400.
-
Цитат:
ilianiv
Благодаря за отговора. Става въпрос за ниска цена - 300лв.
Погледнах и мелита в емаг 530лв е в момента, може би преди време е била под 400.
Видях,че цената ма Mellita e по-висока в момента и за това не ти дадох линк.Не се знае и дали ще има вече цени около 400.
В момента имам 3 машини.
Тази с ръкохватка на SAECO и JURA правят много добро кафе.Докато SAECO автомат не е на същото ниво.Доста се интересувах преди да купя JURA и доколкото разбрах няма друга автоматична машина която да се доближава до ръкохватката.Особено до 1000 лв.
А за JURA няма смисъл да говорим щото и за 1000 няма.
За тези за които питаш не знам.Иска се доста ровене в нета и пак не се знае дали ще разбереш с точност(предполагам че са и от доста години).
-
Цитат:
inches9
Ребрандираха се, но качеството е много занижено. Всяка прилика със Саеко и дори с Филипс-Саеко е само външна.
-
Цитат:
Kasap
Ребрандираха се, но качеството е много занижено. Всяка прилика със Саеко и дори с Филипс-Саеко е само външна.
Възможно е.Не съм се интересувал скоро.Все пак предполагам,че ще е останал читав модел.
-
При машините
Гледах цедката на Бриел А2 /в момента е на 150лв/ - обаче беше с много едра... мрежа... и не беше водоравна, а с извивка, с винтче... /яд ме е че не снимах/, а на тази "рандом" машина, в кафемаг-а, е супер фина?!? А друга над 19-бар около 150-180лв в момента не видях (освен куча марки) до 160-180лв:confused:
Трябва ли цедката да ме спира при Бриел-а? Сигурно и ES74 е със същата. Идеята на машината (ако взема) е че по-лесно се мие и прави по-добро кафе от кафеварката и не се съобразявам с едрината на смилане.
Варианта е да рискувам и поръчам една Бриел А2 (ES74 я дебна, но не я смъкват под 200лв).
План С е да се прежаля с Венус-а...:(
За борбата с кафеварката...
взех Пелини 42... обаче ми се струва доста по-фино от едно мляно което ми донесоха (нз марката), от което От Пелинито излезе 5мл...от 80мл в кафеварката на старата кубинка / с ново уплътнение/.
Пробвах дваж с по-едрото - първия път изкара почти всичко, но втория само 20мл... явно е за брак.
https://imgbb.com/4tFZYd6
https://imgbb.com/Y8MKGj2
Иначе, погледнах два пъти Биалети венус (друга не видях от стомана...) но този улей с дебелина 2мм и дълб. 20мм ме...спря; просто не виждам как ще го чистя.... освен да го пренебрегна?
https://i.ibb.co/4tSbDRq/venu55.jpg https://i.ibb.co/WvnBMhS/venus4.jpg
ПП: стоманена има Bialetti Musa, но е същия дизайн. :mad:
ПП, сега видях Pellini Gusto bar N46 Cremoso 250 г е за машина..."Специално смляно за домашна еспресо машина." :punk:Но е много приятно на вкус!
В слад. "Неделя" пих чисто... Арте. Голям киселяк.
-
Кои са актуални кафе автомати към момента в диапазона до 1000 лв , че машината с ръкохватка вече много ме дразни. Не текат равномерни струи при направа на две кафета / едното става дълго , другото късо/ , няколко пъти я разглобявах и чистих , сменям марката на кафетата / Давидоф и други подобни /- промяна няма, машината е Делонги на 2-3 години , така е от доста време. Машината ми трябва за домашно ползване
-
Втора jura втора ръка автомат сменям
С първата имах късмет и изкара 2 години и много кафета в пандемията, но втората не издържа и 6 месеца.
Замислям се за нещо ново.
Препоръчайте марка и модел - нещо до 1000ка.
-
Кафеавтомат Krups Espresseria Automatic EA810B70, 1400 W, 15 bar, 1.7 л
някакви мнения за тази машина ?
-
Цитат:
Slusatel
Кои са актуални кафе автомати към момента в диапазона до 1000 лв , че машината с ръкохватка вече много ме дразни. Не текат равномерни струи при направа на две кафета / едното става дълго , другото късо/ , няколко пъти я разглобявах и чистих , сменям марката на кафетата / Давидоф и други подобни /- промяна няма, машината е Делонги на 2-3 години , така е от доста време. Машината ми трябва за домашно ползване
Те "не стават равномерни струи" на кафето, ама ти нивелира ли я?
-
Всичко е нивелирано , тя стои на плот , ако се е самоизкривила от стоене .......И се мести даже , един път лявото кафе става късо , друг път дясното ....Всичко съм пробвал, нещо като ме дразни излита от дома / не важи за съпругата ми - там нямам шанс /
-
Не е до машината, или цедката(ръкохватката) има нужда от почистване или самото кафе не го пресоваш правилно.