Мелницата за Хранителни отпадъци е много удобно нещо имам я от 5 години и изхвърлям много малко боклук които разпределям в контейнерите за разделно събиране.
Предимства: Смилаш всички обелки с които остават след приготвяне на закуска,обяд,вечеря.
Дори мели и влакнести продукти като обелки от банани ,лук ,чесън ако не ги смели веднага оставяш до следващият път когато ще прибавиш не влакнести продукти и така няма да има остатък.
Кори от диня или пъпеш можете да ги нарежете с нож на по ситно и да ги добавяте на порции
Затворете капачето да не ви пръска докато мели и пуснете силна вода през решетката. Така няколко пъти.
Водата охлажда машината и няма прегряване.
Слагам от време на време Солна киселина да се почисти каналът под нея от отлагания. На машината и няма нищо.
Можеш да бръкнеш в спряло положение да извадиш лъжичка от кафе.Машината не може да я смели просто я върти вътре. Пробвал съм.
Те са две стърчашти пластинки с по 2 зъбчета дебелина около 5-6мм.
Няма начин да ти засмуче ръката както по филмите.
Смленият материал пада през малки отворчета също както решетка.
Няма проблем да е един сифон защото като дори да миеш чинии пак имам материал по тях който също ще се смели после.
Моята машина е купена от Технополис. Мисля че те ще ви ориентират кой и как да ви я монтира. Аз сложих бутон дори с мокра ръка да е безопасно. Малко по мивката на шкафчето. Бутонът е прост и струва 3 лева. Работи само при натиск и се връща в първоначалното си състояние когато пуснеш.
Оттук нататък канализационната мрежа си върши работата до пречиствателната станция където се отделят всички частици с друга технология. Те така или иначе си ги има в канализацията откъдето вашият стомах е бил мелачка.
След отделянето се извозват до земеделски полета където камиони и фадроми ги разтилат. Има едно такова по път за Кремоковци. То си е природа. Откъдето дошло там отишло.
Може да се прави и Метан зависи от технологиите
Това е