Отговор: Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Има една група за роботите, не знам дали мога да дам линк тук, там има много информация за всички модели и напоследък всички си купуват само Xiaomi, а за този Roborock S50, думите са излишни, няма равен. https://www.youtube.com/watch?v=JpRgbl16Aro
Тези дни ще потърся време и да пусна тема за Roborock.
При нас (Gearbest) може да поръчате всичко без митница, за повече инфо може да ми пишете на лично!
Привет , в какво точно се изразява разликата между Xiaomi s50 и по-евтиният модел Xiaowa ? Вторият е значително по-евтин , а като основни характеристики ми изглеждат еднакви . по принцип не държа на моп функция , защото едно, че рядко би ми влязла в реална употреба , второ, че основно замазват разлятото. но разбира се никога не е излишно , стига да не е огромна разлика в цената.Като цяло тавана на бюджета ми е около 280-300$, в който влиза евтиният вариант Xiaowa, Xiaomi 1st gen и 360 S6 , както и по-новите модели на ILIFE , но като цяло за последната марка съм супер скептичен, понеже познат имаше v7s pro и имаше множество проблеми.Какво бихте ми препоръчали за този бюджет?Апартамента е 80м2 , като чиста площ за почистване предполагам не повече половината , настилката е ламинат и теракот и 2-3 безкосмести килима тип мемори пяна . Целогодишно скубещо се куче и тепърва прохождащо дете .
Като гледам, разликата м/у Xiaomi s50 и Xiaomi Xiaowa Е35 е предимно в цената....близо 100$. Характеристиките - еднакви, като единствено на евтината липсва LDS (лазерен измервател на разстояние)...
chefolino,щом нямаш вяра в ILIFE и си отворен и към други марки - Liectroux B6009 се вписва в бюджета ти (около 220$) и е с "феноменалните" 3000Ра всмк. мощност, разполагаща даже и с ултравиолетова лампа за дезинфекция на пода...
Държа да отбележа, че масовите модели 2в1 (прахосмукачка + моп) в режим мокро почистване - единствено забърсват ежедневния прах в много добра степен. Те не са предназначени да попиват разлята течност или да почистват "мармалад" по пода.
За разсипан мармалад, лютеница и др. подобни съставки - в момента единствено моделa ILIFE W400 се справя прилично... но е само моп, а не прахосмукачка.
В момента тече CES 2019 в Лас Вегас... да видим пък, дали нещо по-ново/добро ще се появи :o
Някой да е срещал читави български озвучения за робороците? Доколкото знам - пакетите стават и за двете генерации...
Иначе, направих си собствен, с гласа на дъщеря ми...
Да, едни и същи за двете генерации.
Постни ги тук пакетите + инструкцията&програмите за подмяна в устройството, ако имаш желание да ги споделиш.
Поиграл си доста :Drinks:
Програми има доста.
Например:
FloleVac
RoboRock Control Center с прилежащото приложение за рисуване на карти Valetudo
win-mirobo за момента версията е win-mirobo-min-1.1.0.zip
Aз предпочитам работата под линукс с python-miio
Сега нямам време да напиша/преведа подробна инструкция за инсталиране на приложения и гласове, пробвайте с FloleVac.
Гласовият пакет също e тук.
Успех, късмет и до после! :thumbup
Супер! Постнал си всичко необходимо. Допълвам с моднат MiHome, също необходим за втори метод на флашване чрез win-mirobo.
Инструкця за флашване/инсталиране на български езиков пакет в/у Xiaomi Roborock ще постна, ако има интерес тук.
Ресурса за български езиков пакет на Xiaomi Roborock е налице благодарение на Shimbadze.
Ако има мераклии - може да опитат сами да си запишат свои гласови бележки за гласов пакет - не е сложно, а забавно.
Shimbadze, можеш ли да дадеш гласовия пакет и във .wav файлове, ако се флашва евентуално с win-mirobo?
Ще го метна в DOX-a по-късно...
Иначе,
описанието, по което може да се направи озвучаване, е това: audio_en.csv
Цитат:
Първоначално публикувано от
chefolino
Привет , в какво точно се изразява разликата между Xiaomi s50 и по-евтиният модел Xiaowa ? Вторият е значително по-евтин , а като основни характеристики ми изглеждат еднакви . по принцип не държа на моп функция , защото едно, че рядко би ми влязла в реална употреба , второ, че основно замазват разлятото. но разбира се никога не е излишно , стига да не е огромна разлика в цената.Като цяло тавана на бюджета ми е около 280-300$, в който влиза евтиният вариант Xiaowa, Xiaomi 1st gen и 360 S6 , както и по-новите модели на ILIFE , но като цяло за последната марка съм супер скептичен, понеже познат имаше v7s pro и имаше множество проблеми.Какво бихте ми препоръчали за този бюджет?Апартамента е 80м2 , като чиста площ за почистване предполагам не повече половината , настилката е ламинат и теракот и 2-3 безкосмести килима тип мемори пяна . Целогодишно скубещо се куче и тепърва прохождащо дете .
Който и да избереш Xiaomi или Xiaowa, няма да сгрешиш. Но не ти препоръчвам много ILIFE, тъй като новите им модели са на цената на Xiaomi/Xiaowa.
Разликата между Xiaomi и Xiaowa е, че Xiaomi са с лазер и на самите карти от приложението всичко се вижда много ясно, докато Xiaowa са с жироскоп и на картите почти нищо не им е ясно. Сущо липсват и екстри като запазване на карта, зоново почистване, виртуални стени от приложението.
С една дума Xiaowa e Xiaomi Lite ;) почистването е същото, просто са премахнали някои екстри.
Отговор: робот-прахосмукачка
Какво ви мнението за румба 896? Силиконовите валяци подходящи ли са за килим с дълъг косъм?
Sent from my iPhone using Tapatalk
martinich, iRumba 896 e хубава машинка, ама още никой не е конструирал такова роботче - за дългокосмести килими... някои от тях даже не могат и да се покатерят върху килим, пък за чистене - хич или слаааабоооо...
Попримири се - пълно щастие няма, но поне за останалите типове повърхности ще ти върши перфектна работа.
Отговор: робот-прахосмукачка
Мерих дългокосместия килим и влакната се оказаха дълги 2 см. 6-та серия се качва на него и не се оплита, но е една черка и една силиконка. 896 е с две силиконки, говорих с един продавач каза няма грижи, оставаше да кабе че не става :).
Sent from my iPhone using Tapatalk