Разбрах, благодаря за отговора :thumbup
Преглед за печат
Разбрах, благодаря за отговора :thumbup
Здравейте,
предстои ни закупуване на хлебопекарна и ви моля за съвет, тъй като не съм особено запознат.
Ще се ипзолва основно за хляб като за грамажа предпочитам да е 1200 и нагоре, но ако месения хляб след ден не става за ядене то тогава и по малките до 1000 грама ще ми свършат работа.
За бъркалките вие ще кажете 1 или 2 и дали изобщо има смисъл от две.
Сумата, която съм отделил е до 250-300 лева най-много. Благодаря.
Взимай с 2 бъркалки, по-прилича на хляб.
Грамажа не го гледай, че е много, може и 100, може и 1100, колкото му сложиш.
Но не се изхвърляй с парите, че им се трошат втулките на баркалките на всички.
Следи в ЛИДЛ, пускат за по 100тина лева с по 3г. гаранция.
500гр брашно прави около 750..800гр хляб. И да, ако днес е направен става за ядене и утре, но вдругиден вече не ми харесва. Хубаво е почти веднага да се закупи и резервна бъркалка ( ние я нарязахме с ножа още на първите пускания) и ако не е безбожно скъп и резервен контейнер. Не че няма да изкара, но като знам как е в началото....
Хубаво е да се зарежда с такава пропорция, че тестото да се меси от бъркалката ( бъркалките),а не да се върти като пупмъл в средата.
И .... над 3 часа му трябват на хубавото хлебче, бързата програма не го прави толкова пухкав.
- - - - - - - - - -
Кантарче ( везна) почти задължително.
Благодаря за отговорите, гледах ги в Lidl на SilverCrest машинката, реших че с нещо доста отстъпва на двойно по скъпите Тефал и Gorenje, но може и да не е така.
Взимай лиделската и не го мисли. При активна употреба, на всички им се разбиват бъркалките за 2-3г.
Взех лидълската и към момента съм повече от доволен, само че бъркалките нямат махане преди печенето, не знам как може да стане, при положение, че тестото е доста лепкаво...
С мокри или набрашнени ръце и пак остава малко по бъркалките и ръцете. И аз може би от над месец съм със същата. Забелязвам, че тестото е по-лепкаво когато е с яйца, ама пък хлябът повече ми харесва така :)
Ъхъ, и с намазнени (олио) ръце, пробвай и с масло вместо олио и мляко вместо вода :wink:.
Моята Краун се повреди и изкара повече от месец в сервиза, та днес ми върнаха парите и търся нова. Колебая се между лидълските или това горение. Като към горение съм се насочил заради по компактните размери.Някой има ли впечатления от този модел?Прикачен файл 39033
Спрях се на тоя Мулинекс. Бях ги прежалил париците които ми върнаха от крауна, та взех тази втора употреба,но доста запазена за същата сума.Прикачен файл 39053
Здравейте банда.Вече наистина искам да си купя хлебопекарна,та дайте съвет.бюджет-200 лева (максимум)
Lidl-ската е топ за парите си.
Хах, тъкмо я пускат от 12 май.