Кафемашина Saeco intelia HD8752 * - червен екран
Здравейте!
Сдобих се с въпросната машина.Проблема е ,че дисплея винаги е в червено.Всичко си работи нормално но винаги стои в червено.
До колкото разбрах от ръководството,а и от гледаното в youtube, когато е в нормално положение и всичко е наред трябва да е в зелен цвят,когато има предупреждение в оранжев и червен когато има някаква грешка,като тя се изобразява на дисплея. При мен винаги е в червен.
Някакви идеи, защо е така ?
Отговор: Кафемашина Saeco intelia HD8752 * - червен екран
Трябва да провериш как се чистят грешки.При различните модели е различно.При мен става като задържа бутона с капката за 10-15секунди.
Какъв модел е твоята?И аз си мислех нещо такова,че е набила някакви грешки,но не откривам нищо в интернет по този въпрос.. :(
Цитат:
Първоначално публикувано от
NicKo_8
Какъв модел е твоята?И аз си мислех нещо такова,че е набила някакви грешки,но не откривам нищо в интернет по този въпрос.. :(
Giro plus но няма дисплей.Пробва ли да изключиш от контакта за десетина минути?
Проблема е изяснен.В дисплея е.Сега търся дисплей за инканто.Някой да знае от къде?Звънях на няколко места,но без успех.
Здравейте отново.Проблема с дисплея се реши,след като го смених.Сега имам друго питане.От скоро забелязах,че когато машината загрее и е готова за употреба,първото кафе е малко кофти,спрямо следващите.Самото кафе става с много малко каймак, а и забелязвам,че помпата също е по-шумна на първото кафе.На следващите няма проблем.Защо може да се получава така?
Също ако може да ми препоръчате добро кафе,което да използвам.В момента съм с "нова бразилия" привилег.На вкус горе-долу го бива,но каймака който прави е много малък
Правиш ли промивка преди да пуснеш 1кафе аз ползвам Beliisima gold уникално 2пръста каймак
Да,пущам промивката.Утре ще пробвам една лаваца,да видя как ще е.Ти това къфе оъ къде го купуваш?Има ли го в големите вериги?
Не съм го виждал по големите вериги но съм го пробвал на saeco I Aeg е много ароматно и приятно на вкус влез във сайта им
Да,в сайта го намерих.Сега е въпроса от къде да го купя.Ще проверя в местните магазини за кафе.
Със тия кафе афтомати трудно можеш да улучиш подходящото кафе което желаеш
Днеска пробвах лавацата.Добро е,но каймака не е нещо невероятно.Дадоха ми и пакет кафе "Sorbocafe".Кафето е за вендинг автомати.Харесва ми на вкус и каймака който прави е доста по-добър от другите.Настроих меленето на по-едро и сега тече много хубава плътна струя и каймака е задоволително добре.
И аз имам такава машина и не мога да разбера това предупреждение за настройка на меленето какво точно значи
Разбирам, че вътре има някакви керамични дискове и ако има кафе между тях и се опиташ да го настроиш на по-ситно има вероятност да се счупи.
Това "when the ceramic coffee grinder is in use" не го вдявам (да се настройва само докато мели?)
Warning:Only turn the grinder adjustment knob inside the coffee bean hopperwhen the ceramic coffee grinder is in use.
2 Прикачен файл(ове)
Досега немисе беше случвало бъркалката да стои права в чашата