Здравеите колеги !
Купих си въпросната машина втора употреба . Оправих и течовете и я обсложих сам Под обслужване имам предвид 3 промивки с висока концентрация на препарат за котлен какък , подмяна на уплътненията на групата и буталото. Промивка на групата . Гресиране с грес за ХВП на групата и буталото . Почистване и смазване на винта на асансьора .Почистване и смазване на мелачката . Общо взето цялата бе прегледана . Имам два проблема на който не намирам отговор сам .
1. Мелачката има регулиране на едрината . Проблема ми там е , че регулирането е в много малък интервал - от 5 до 7 . При по ниска степен на смилане от 5 кафето тече на капки , което не е ок според документацията , но и помпата се чува как ръмжи . Ако едрината е над 5 кафето тече нормално но няма каймак колкото ми се иска . Кафето е наситено на вкус и доста силно . Смених марката кафе ... пак същото . Колеги с делонгита казват че рефулират в пълни граници мелачката и ори смилане 1 зяапочва да им тече на какпи. С едно и също кафе сме . Машината е на 6000 кафета и ръбовете на ножовете на мелачката са остри . Та какво не и е наред на тази мелачка според вас ?
2. Мащината капеше и от буталото . Подмених само 2 повредени о пръстена в буталото , преди да ми пристигне пълният комплект оригинални уплатнения за буталото . От сервиза ми споменаха ,че ако буталото е със скапани о пръстени кафето няма да има достатъчно каймак . Също ми обясниха и колко сложно било да си сменя пръстените на буталото и да им пратя бойлера с буталото да ни го обслужат срещу доста сериозна сума за тази работа .Според мен останалите пръстени са здрави и уплътняват добре . Въпроса ми тук е дали да подменя всичко в буталото при условие че нямам течове и буталото е сухо от вътрешната страна където обикновенно се събира гняс при скапани пръстени . Вярно ли е това за каймака и пръстените на буталото или са ме подвели ?
Кафето което ползвам е Meseta Oro Bar с директен внос от италия (прекалено силно за моя вкус) и другото е от Лидл 100% Арабика крема . Като сила и аромат даже и Лидълското каже ми е леко силно. Преди това ползвах машина на Долче густо и с капсула 100% арабика правище кажи речи кафе и каимак като Делонгито .
Краиният резултат който търся е по добър каймак . Не че няма каймак но съм убеден че може и още.
Благодаря !