Резултати от 1 до 12 от общо 12

Загубена парола на БИОС на лаптоп

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Загубена парола на БИОС на лаптоп

Лаптопа е fujitsu siemens amilo li 1718.От фирмата доставчик пристигна с инсталиранаа ОС и със заключен с парола БИОС.Това установих в последствие.На въпроса ми защо са сложили парола на БИОСа ,повдигнаха рамене и отрекоха да са правили каквото и да е.Опитах за отключването му някакви стандартни пароли за тази марка,но без успех.Хелп деска в София искат да им го изпратя и щели да ми го върнат готов след около седмица.Това не ме устройва.Имало програма с която било възможно да се ресетне паролата,но не мога да я намеря.
    МОля който може да ми помогне.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2002

Re: Загубена парола на БИОС на лаптоп

Пробвай с това

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Zayo bayo, нещо не ми се види читава тая работа. от 87-ма година ми е първия лаптоп, е как па един не му сложи продавача парола.
    За Фужицу-сименс не знам точно как стоят работите, но за HP всичко става с пращане на серийния номер на лаптопа и копие от фактурата и ти дават кода.
    petkov, наясно ли си, че BIOS на лаптоп, и съответната му парола нямат нищо общо с паролата записвана в CMOS на обикновените компютри, която се нулира с Jumper или прецакване на контролната сума?
    Някакви ентусиасти ТУК твърдят, че ставало с вадене на батерията, но силно се съмнявам в това
    Единственото което бих пробвал аз е да дръпна по-нов или същия BIOS от сайта на производителя и да се надявам, че след префлашването ще ресетна паролата, макар че при HP и Toshiba тоя номер не минава

5. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Black Adder ще ти кажа едно:Аз съм на 46 год.и кокошкарските номера са ми чужди.Ако можеш да ми помогнеш ще ти бъда благодарен.Не се съмнявай.Аз не съм слагал парола ,жена ми не може да инсталира ОС.На този лаптоп единственно фирмата доставчик е инсталирала на два пъти ОС.Последно когато на жена ми и писна с вистата, инсталирах аз ХП и тогава видях паролата на биоса.
    Така че ако имаш предложения съм готов да ги чуя.
    П.С.Гранционен е и не ми се иска да го отварям!

6. Member
    Тук е от
    Jul 2002

@Black Adder
    Аз знам, а ти? Форума не е място да се заяждаш с останалите, а да се опиташ да им помогнеш. Не мислиш ли? Ако zayo_bayo (а и ти) беше прочел readme фаила на програмата която предложих щеше да направи следното:
    1) пробва със стандартния метод (отнема около 3 секунди)
    а) има резултат -> радост и щастие
    б) нямарезултат -> паролата е в еепром чипа на дъното (както е в повечето, но не във всички случаи)
    2) Отваря лаптопа, намира въпросния чип, разпоява го, намира си програматор и прави backup на чипа, след което се опитва отново със същата програма да види паролата от backupa. Ако и това не стане му остава да пробва стъпка три
    3) Слага си главата в торбата и пробва да килне comos-а, въпреки че пише ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ЛАПТОПИ. Има информация за някои конкретни модели лаптопи, че става и тъй като неговия не е сред тях има шанс както да си прецака генерално лаптопа, така и да стане.

Ако аз бях на негово място щях да пробвам със стъпка едно и ако не стане, тъй като нямам достатъчно познания за стъпка 2 и достатъчно кураж за стъпка 3 щях да го занеса на хората от които съм го купил да се оправят те. Айде със здраве.

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от petkov
    2) Отваря лаптопа, намира въпросния чип, разпоява го, намира си програматор и прави backup на чипа, след което се опитва отново със същата програма да види паролата от backupa. Ако и това не стане му остава да пробва стъпка три
    Да бе, така просто си го намира, разпоява, чете, декодира...и за къв зор?

Предполагам си с phoenix bios, опитай тези phoenix, PHOENIX, Pheonix, CMOS, BIOS, 1234567, xinoehp ...

офф - интересно какво смяташ, че ще намериш в биоса? Единственото което горе долу ти позволява да направиш лаптопския биос е да смениш бут-подредбата...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Според мен е безумие да са се прецаква гаранционен лаптоп с разпояване на чипове... На IBM 300PL съм слагал AGP порт и съм сменял C-Mediа чипа на дънна платка, но на нов гаранционен лаптоп не намирам оправдание за подобна операция. Нищо лично, petkov, казвам аз какво мисля, не казвам, че ти не можеш да го направиш - евала на увереността, с която пишеш, сигурно е подплатена!

Та: същата ситуация съм я имал с настолен Fujistsu-Siemens - стандартните кракове са безсилни... какво ли не пробвахме, по форуми писахме - все тая. Оставихме машината Риълвижън да си я продава..

10. Member
    Тук е от
    Jul 2002

Според мен също е безумие нарушаването на гаранцията и затова написах какво точно бих направил, ако съм изпаднал в подобна ситуация. Не твърдя, че мога да го направя, а че е възможно да се направи от човек с необходимите умения.

пс. На тази страница се описва подобна процедура за възстановяване на паролата на лаптоп IBM http://www.passwordmethod.com/Passwo...verySteps.html

11. Member
    Тук е от
    Apr 2006

преди да правиш каквото и да било на биоса, си изясни дали обновяване би повлияло на гаранцията на лаптопа
    /това съм го чувал за дънни платки на десктоп компютри/

12. Member
    Тук е от
    May 2002

Тука нещо май се налива каца без дъно , или по-точно се налива от пусто в празно.
    Едно време , на десктоп наистина ставаше с "вадене" и "слагане" на батерията , но на лаптоп от сегашните модели - надали. Това не е въпрос на "хак" и "крак" т.е. не е чисто софтуерен проблем (поне според мен е така). Освен да се пробва с някъв генератор на кодове (като по филмите ) , не виждам друг начин. А , на всичкото отгоре , машината е в гаранция и не може да се свали и болт дори ( е , даже в рима го написах).
    Все пак остава един вариант. Даваш им го , на търговците дето са ти го продали , и да му сърбат супата. В противен случай , зайо байо ще последва примера със супата но не сърбайки я , за съжаление.

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

http://www.passwordmethod.com/content/view/109/27/

zayo bayo,
    На тоя линк са описани разни "BIOS BACKDOOR PASSWORDS".
    Посочено е: Siemens -> SKY_FOX
    Можеш да пробваш една по една и тези на AWARD, Phoenix и AMI

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Както се изказаха мнения по нагоре, не се препоръчва да се бориш с проблема самичък с отвертка ... опитай през оторизирани сервизи - те имат фабрични джаджи за рисет на БИОС-а, може да ти искат пари обаче ако не докажеш че е по тяхна вина ...

Независимо от това се нядявам линка да е полезен на всички (как да ... за много марки лаптопи):

http://repair4laptop.org/notebook.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 102
    Последно: 30-09-13, 12:44
  2. PHPBB загубена парола :)
    От rony във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 1
    Последно: 26-04-04, 21:25
  3. IBM лаптоп BIOS парола????
    От naughty hacker във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 17-01-04, 07:04
  4. Как да се махне парола на биос
    От 1115 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 10
    Последно: 18-03-03, 12:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе