Laptop HP заслужава ли си
Ориентирал съм се към лаптоп HP http://www.technopolis.bg/product.php?pid=417 .Да питам заслужава ли си закупуването му или има по-добри алтернативи на подобни цени.И също тая виста дет е с лаптопа лесно ли може да се махне след това.Мерси предварително.
Re: Laptop HP заслужава ли си
Да беше споменал и за какво ще го ползваш :)
Въпроса ми е по-скоро за тия пари по-добро може ли да се намери и също марката читава ли е,защото отвсякаде чувам че Тошиба имат най-добрия сервиз и са най-надежни.
Ще го ползвам за HD филми да гледам некоя друга игричка интернет нормалните работи за които този лаптоп няма да има проблеми да ги изпалнява.Въпроса ми дали създават проблеми HP лаптопите и Вистата може ли да се махне лесно
Ориентирай се към всичко друго само  не НР ... освен ако не си решил да си купиш удължена гаранция за 3 год.
За парите си е добре.
Като цяло мобилни компютри с 3200 няма много засега, така че няма и достатъчно информация. Но би следвало избора да е удачен.
dash, защо? Изброй недостатъци на HP пред Acer, Asus итн.
HP засега дават само проблеми, най широка гама factory refurbished машини което ще рече че освен проблеми не може да очакваш друго, най тъжното е че се чуват слухове че Дел искат да си продават бизнеса с компютри (производството)...
Аз съм с Fujitsu-Siemens Lifebook и съм много доволен
тц - тц - тц - не не не и не - само Фуджицу-Сиеменс - НЕ- работи само със некви тяхни си моднати драивери и нито повече - стандартни драивери не стават
@Dash - даваи снимки от фабриката в Чаина дето ги прават factory refurbished и некви други източници щато в противен случай твоито изказване е само чешане на клавиатурата
- НР прават хубави лаптопи /аз имам 6715s/ и съм доволен
То това с драйверите е болка на повечето марки лаптопи особенно за видекартите което с малко четене из нета се оправя безгрижно. Колкото до Fujitsu-Siemens за Lifebook серията мога да кажа само добри неща. Проблема на HP е главно с ДЕФЕКТНА серия Pavilion-и и то с гаранция само в щатите и Канада и понеже са евтини и куцо и сакато почна да ги мъкне насам се вдигна олелия до небесата ,че са боклуци.
Всяка марка си има своите ефтини лаптопи и понеже е нормално в страни като нашата да се търсят повече заради цената си .........и дефектацията е по-голяма. Мога да дам примери с много евтини машини дошли в сервиза ни. Дори и аз успях да си взема от недоволен клиент Toshiba Satelite L30-101, който след година ползване държеше на батерия по 30 минути с много въпросителни. Оказа се , че Селерона сложен вътре няма SpeedStep и не си регулира честотата и тока в зависимост от натоварването , както и ,че батерията е с 4 елемента. Добавих 4 с по-голям капацитет, смених процесора с един Т2050 и машината хукна (на батерия ми държи 4 часа). Обаче съм сигурен ,че доста от собствениците на тоя евтин лаптоп не са доволни от него ...........това превръща ли Тошиба в кофти марка ?
FearMe , си купи преди година втора употреба HP/Compaq nc6000 който с включен блутуут и безжична мрежа дъни MP3-ки с пълен глас в продължение на 4 часа и отгоре и батерията му не иска да свършва. Така ,че спрямо търсенето е и предлагането , не може да се очаква от евтин преносим компютър качеството и характеристиките на по-големите си братя. Просто няма как да стане.
Последната изцепка беше, една позната си купи преди 2 месеца от Метро Русе "чуден" лаптоп Sony VAIO, който освен ,че по part number не можеш да го намериш в сайта на СОНИ (като модел, още по-малко) има много интересен надпис на капака, вместо VAIO пише VAYO ;)
В момента в офиса ми има няколко Fujitsu Siemens Lifebook E8010 , на прясно инсталиран XP , единственното което трябва да направиш е да закачиш кабелчето на мрежовата карта , да влезеш в сайта на FS и да дръпнеш 300к програмка която сама намира хардуера и си дърпа драйвери , мноооого се накефих на тоя факт.
като човек които инсталира на чисто ОС на разни компове от 10-ина години, мога само да похваля Тошиба - хардуера и на тия със Селерон е доста издръжлив -
Леново са доста добри, въпреки че народонаселението не ги иска , въприема ги като ЛЕНИВО ...
на повечето ФуджицуСименс лаптопи драиверите са им във форума на саита - меко казано намирам това като неуважение към клиента
НР нямат на саита си драивери за 64 бит УинХП - но пък имат за 32 и 64 бит Виста/Киста/
Ваиото са хубави щото ги прави Асус
MSI са средно качество -
а Асеr - неща за ги коментирам с тая дървена клавиатура и дървени бутончета на тачпада
А запознат ли си как са MSI спрямо HP като качество.В последно време от всеки чувам лоши думи за HPкак не били надежни и сервиза бил ужасен,докато Тошиба всички ги хвалят.
Цитат:
Първоначално публикувано от Chaser
@Dash - даваи снимки от фабриката в Чаина дето ги прават factory refurbished и некви други източници щато в противен случай твоито изказване е само чешане на клавиатурата
Цитат:
Ваиото са хубави щото ги прави Асус
Не че има отношение по темата, но хайде дай сега пък ти доказателства за твърденията си, след като държиш на такива...
@tot2311 няма да изказвам мнение за качествата на различните производители, защото субективния фактор играе голяма роля и могат да се породят безмислени дебати. Ще ти кажа само, че и аз горещо бих ти препоръчал Toshiba от гледна точка на сервиза.
Успех в избора!!
Мерси ама нещо се разубедих за HP май ще си намеря някоя Тошиба малко по-скъпичка ама да върши работа.
Между другото преди година приятел докара от USA Hp за бая парички и след 3 месеца се скапа дъното като много проблеми имаше с гаранцията тука в Бг и дори в New York та сега събира прах.
уф, като чета и имам чувството, че ще се купува салам
всички лаптопи се правят от едни и същи компоненти. процесор на intel в лаптоп на asus и на toshiba е все един и същ. същото важи и за дъната, и за хардовете и за всичко. единствената разлика, ама единствената съществена е поддръжката. затова изказвания "toshiba са по-хубави от msi/asus/hp" и т.н. са смешни. високият клас на msi по-лош ли е от ниския на lenovo? високият на dell как е в сравнение със средния на acer? дрън-дрън, че пляс. ако има дефектен компонент, лаптопът ще се скапе независимо от цената. ако имаш кофти късмет марката не е виновна.
подчертавам - сервизът е друга песен и може би това трябва да се обсъжда, а не марките
Ок ясно.Тогава освен че сервиза на Тошиба е много добър как са спрямо тях HP,DELL,MSI,FUJITSU и др.