Имам лаптоп от Плесио Турбо Х с Уин ХР 3...напоследък лаптопа започна да прегрява и следователно да се изключва. Забелязах че единствения вентилатор не се включва на високи обороти когато градусите се повишат. След рестарт/изключване поради високата температура вентилатора си тръгва на макс обороти и си охлажда системата. Уиндоуса е прясно преинсталиран и нямам проблеми с драйвери и тем подобни. Видео картата е Ати 1600, процесора интел кор дуо 2 на 1.8 мгх..дъното така и не можах да го разбера кое точно е. Пробвах разни програмки (спиидфан) да стигна до вентилатора но нещо не се справих...моля дайте идеи как да изръчкам системата защото в момента лаптопа е ала десктоп...понеже съм му махнал отдолу капачето да охлажда малко повече и си седи на бюрото...и по-важното прегрява ми на старкрафт 2 Да уточня...на игри които си вървяха бомба преди сега си прегрява от раз...чистил съм прахта колкото позволява дизайна на тоя лаптоп
edit: Най-новия еверест казва за дъното: ARIMA VPLAD Notebook id: 64-0100-009999-00101111-032707-Calistoga$VPLADF12_BIOS DATE: 03/27/07 18:01:39 VER: VPLADF.12