Резултати от 1 до 9 от общо 9

MSI WIND BOX DE500 ATOM-D510

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

MSI WIND BOX DE500 ATOM-D510

Привет на всички и Честита Коледа порових се из форума,но така и не открих раздел за тези устройства-не съм сигурен как се водят дали е десктоп или мобилен компютър-или е по-скоро нещо м/у 2те!Въпросният компютър е доста компактен,но си има всичко,което е необходимо за интернет и не особено тежки медийни приложения-Intel Atom Processor D510,почти съвременна видио карта ATI Radeon HD 4330 и по думите на производителя много добра аудио карта–7.1 канален звук!Хард диск-320гб. и HDMI out,WIFI i Lan http://www.altech.bg/bg/product/18992 -та с малко думи нещо,което е по-голямо от нотбук,но значително по-удобно от десктоп машина и енргоспестяващо на цена от около 500-600лв.Та въпроса ми е има ли притежател на това компютърче ,защото ми се струва добър вариянт за десктоп машина(без големи претенции)незаемаща много мястов н а приемлива цена! На отзовалите се-Благодаря предварително !Весло прекарване на новата година

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re:MSI WIND BOX DE500 ATOM-D510

Подобно устройство няма абсолютно нищо общо с мобилен компютър поради 2 основни причини - няма батерия, с която да работи автономно и няма екран, който да можеш да ползваш с "преносимото" устройство.
    Единственото достойнство на боклук от този тип е, че харчи малко енергия, което е... смешно да се каже, че е достойнство.
    Неттопът няма друго приложение, освен като настолен компютър, Atom процесора, който се използва в подобни устройства е приличен процесор за телефон или нетбук, но не и за настолен компютър.
    За парите които струва - 5-600лв можеш да вземеш значително по-разумно решение - нетбук със същите характеристики, изключая видеокартата ако смяташ да го ползваш на път или нормална десктоп машина, която ще е в пъти по-бърза и комфортна за работа ако ще го ползваш на едно място.

Съжалявам, че ти убивам ищаха да се изръсиш, но... това е реалното положение според мен

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

О не,напротив КрИс(благодаря за отговора)-в интерес на истината искам да го ползвам за настолен компютър ,който да не заема място и да не шуми-защото нали знаеш колко са нещата в един апартамент,които бръмчат,дуднат или издават какви ли не шумове!!това и ме привлече в него-а през годините имах доста настолни машинки (И ъпгрейтите нямаха край), та това ,,нещо''ме привлече най-вече заради това Все пак ще попитам-имам ли алтернатива-да имам безшумен компютюр с що годе добра производителност(настолен,щото лаптоп си имам)или да си карам с лаптопа за настолна машина!? Весели Празници!

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Това нещо е да си джиткаш интернет и са си пунеш някой филм да гледаш, стответно на телевизора ти. Съща гледам, че такива бръмбъзъци се ползват като в заведения за писане на сметки и касови апарати и др. подобни.
    Такова нещо и не мен би ми свършило раябота, но не като основен компютър. Ако беше е малко по-евтино щеше да е супер.

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Julian, игри (еле пък 1first person shooter не играя от 6,7години-идеята е точно такава -интернет +филми и музика,която освен от мултимедийния си плеър и Двд-то (което пък използвам за многоканална музика към ресивър)да изкарвам и от устройство като това звук и картина!ще се ползват и мрежовите му функции-за връзка с мултимедийният плеър!Накратко искам да ползвам лаптопа си за друго,а не за настолна машина-както правя в момента!

7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Ок, не играеш, но защо неттоп, а не обикновен, по-слабичък компютър, който ще работи по-добре и ще е по-евтин?
    И защо реши, че тази джаджа ще е тиха. Атом без вентилатор не работи. Малките размери определят и малък вентилатор, което води до високи обороти и съответно... шум.
    Подобно устройство би имало идея само и единствено ако е по-евтино от стандартен компютърен аналог или в изключително частен случай, когато размерът може да е толкова важен, че за 2 пъти по-ниска производителност да платиш 2 пъти повече пари. И пак в този случай не разбирам защо някой би взел неттоп вместо нетбук - цените са еднакви, параметрите почти еднакви, а функционалността и приложението са изцяло в полза на преносимото устройство.

martosblack, на теб като гледам ти трябва някакъв мултимедиен плеър - Asus oPlay, WD Live, а не компютър май? Малък, тих и най-вече евтин - струват около 200лв, а не 5-600...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

И аз предположих ,че ти трябва нещо което да не заема място до телевизора в хола,да не е шумно и да не бие на очи с голяма и грозновата кутия.И аз ползвам настолен и лаптоп но ми трябваше нещо подобно да замести мултимедийния плеър и за мрежова връзка към 3тото ми тв.Бях се спрял на Acer Aspire Revo преди година и повече като излезе.Мисля че е подобен като цена а и може да се монтира на гърба на тв-то-VESA стандарт.MSI въобще не ги погледнах тогава.В крайна сметка се сдобих с един SHUTTLE.Основно се ползва за филми като плеър и браузване или скаип на големия екран.За това върши работа-за останалото имам и други машини

10. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Е добре де КрИс-окончателно ме разви мултимедиен плеър си имам,но комп.ми трябва и за други неща,освен за гледане на филми и гледане и слушане на музика Идеята е да заменя лаптопа,който в момента играе тази роля и е накичен с какво ли не и като тръгна да пътувам на някаде и се почва голямото ,,РАЗКАЧАНЕ'' Явно ще си купя настолна машина-имаш право!

11. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

[quote=granity ]
    И аз предположих ,че ти трябва нещо което да не заема място до телевизора в хола,да не е шумно и да не бие на очи с голяма и грозновата кутия.И аз ползвам настолен и лаптоп но ми трябваше нещо подобно да замести мултимедийния плеър и за мрежова връзка към 3тото ми тв.Бях се спрял на Acer Aspire Revo преди година и повече като излезе.Мисля че е подобен като цена а и може да се монтира на гърба на тв-то-VESA стандарт.MSI въобще не ги погледнах тогава.В крайна сметка се сдобих с един SHUTTLE.Основно се ползва за филми като плеър и браузване или скаип на големия екран.За това върши работа-за останалото имам и други машини
    granity-схванал си точно идеята ми

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 13-05-11, 23:54
  2. MSI Wind Top AC1900 - бюджетен All-In-One компютър
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 1
    Последно: 19-11-10, 21:12
  3. MSI Wind U135DX - нетбук, обсипан с камъни Swarovski
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-10, 18:15
  4. Проблем с USB на Compaq Evo D510
    От hardcore във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 24-02-08, 16:39
  5. Отговори: 5
    Последно: 18-06-05, 03:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе