Здравейте,
Имам следния проблем: когато се опитвам да включа фотоапарат Canon PowerShot A550 към Compaq D510, компютъра без никаква видима причина се рестартира, т.е. включа ли фотоапарата все едно съм натиснал бутона за рестартиране. При опит да стартирам компютъра с включен към него фотоапарат, Windows зарежда до някакъв момент след което компютъра се рестартира. Опитах се да използвам USB хъб и през него да включа фотоапарата, но уви резултата от включването на хъба е същия като от включването на фотоапарата. Опитах се да реша проблема като промених IRQ-то на USB контролера, но уви промени няма. Паракдоксалното е че имам web camera която работи безпроблемно, пробвах да включа фотоапарата при изключена камера (помислих си че при изключването на камерата ще има някаква разлика), но както се досещате отново компютъра се рестартира. Още когато взех компютъра, който е 2ра употреба, направих update на BIOS-а. Инсталирал съм най-новите драйвери за всичко. Потърсих информация в Google по проблема но не открих нищо.
Изчерпаха ми се идеите и съм много озадачен, моля за помощта ви.
Линк към страница с информация за въпросния компютър
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&lang=en&cc=us
P.S. Забравих да спомена че на единствените двата PCI слота са инсталирани 1.NIC със chipset SiS 900 (доколкото си спомням) 2.FireWire контролер