Да се похваля и аз каква е свърших с новата ми играчка Prestigio PER5162 . Първото нещо което ме издразни в машинката беше това, че много бавно рефрешваше страниците. След няколко минутно щракане по менютата и проверка на бързодействие все да ми писва и реших, че така няма да ги оставя нещата.
Проверих версията на флаша - беше от януари тази година. Флашнах го с последния фирм изтеглен от сайта на Prestigio, но проблема с рефреша остана на дневен ред даже и се влоши още повече( може и да е било внушение).
Ядосах се и почнах да ровя по форумите за някакво алтернативно решение, открих че руския Qumo Libro е като родно братче на моето Prestigio.
Флашнах го с тази прошивка от сайта на Qumo Libro : http://www.qumo.ru/files/download/153.xhtml. Това което спечелих от флаша беше, че машината се забърза малко но за сметка на това за интефейс имах само руски и английски език, Wifi-то също изчезна ( не че умирах за него), жена ми като видя каква съм е свършил ми каза да си върна българския интерфейс и да не се правя на голям майстор.
Префлашнах го отново до официалния последен фирм от сайта на Prestigio и о ЧУДО!. Машинката излетя !!!
Не знам дали съм открил топлата вода , ама и да съм е открил - моя си е . Общо взето това е, сега съм доволен и утре мисля да си натоваря книжлетата за четене.