Резултати от 1 до 4 от общо 4

Странен проблем с лаптоп Toshiba A200 23-O

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    26
    #1

    Странен проблем с лаптоп Toshiba A200 23-O

    Проблемът е следния: От около месец, месец и половина, лаптопът започна да се изключва. Изключва се все едно му е дръпнат кабела когато е без батерия (не съм го подлагал на това), просто уточнявам, че не се рестартира а се shutdown-ва. На ум ми дойде, че вероятно прегрява и затова се изключва, въпреки, че смея да кажа, че доста го пазя от прах, дори от време на време му правя профилактика с прахосмукачката. :rolleyes: Не съм го отварял иначе. Както и да е. Реших да го занеса на сервиз, тъй като лаптопа има и друга болка-вграденият микрофон отказа да работи. Всъщност работи, но само при полу-отворен монитор, което е малко неудобно. Микрофона е до камерата и вероятно кабелът е дал дефект, прекъснал се е или нещо от сорта. Аз така си обяснявам нещата. Та, дадох го на сервиз в Мулт... една специализирана верига за компютърна техника.
    Тук е момента с риск да мина малко в offtopic да споделя, че останах много разочарован от сервиза и да посъветвам да го избягвате. Идваше ми да счупя лаптопа пред входа на магазина ! Така го бяха отворили, отворили (или затворили), че пукнали малко от корпуса пред клавиатурата големи кавали, а пък и аз чак вкъщи видях, въпреки, че там поразцъках, за да видя дали информацията ми е там. Не бяха оправили микрофона-казаха ми да си купя външен, а за изключването казаха, че са го изчистили и, че са го намазали с термопаста, натоварвали са го до температури, които аз реално трудно бих могъл да го натоваря и вече не изключвал. Казаха ми, че като цяло архитектурата на дъното и вентилатора не са съчетани добре и, че доста загрявал поради това (за това горе-доло съм съгласен). Попаднах на "майстори" както се казва
    Точно на следващия ден откакто си взех лаптопа, той отново изгасна по същия начин. Дори малко след включването, не е натоварван въобще. Поразрових се из форумите и се оказа, че има доста хора със същия проблем, но никой не е стигнал до конкретната причина за него. Казват, че е възможно да е от дефект в дъното, повреда в харда, рам-паметта, че имало значение дали е на зарядно или на батерия (но при мен гасне и в двата случая). В един форум, прочетох, че това било решението http://wiisingonline.com/NEC-TOKIN-0...-4088-272.html Някой знае ли за какво точно е това, защото не съм специалист Сложих една програма да следя температурата на процесора и според мен си е добре 40-50 градуса. Изключил съм едното ядро на процесора и съм му спрял динамиката от биос-а и като че ли има ефект - пак се случва да изключи, но много рядко, но пък за сметка на това производителността падна осезаемо
    Някой да има някакви идеи? Аз, че ще го нося на сервиз някъде, ще го, но дали има смисъл? Доста трудно сякаш ще е да се открие къде го боли. Надявам се да не е дефект на дънната платка, защото то няма да има смисъл да се "поправя" .А да, някой да ми препоръча добър компютърен техник в град Плевен.

    https://www.youtube.com/watch?v=Vc5xl84bpGo#
    тук една братушка го е разглобил и показва как се чисти ... може да се види дъното и архитектурата му

  2.  
     
  3. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    547
    #2

    Re:Странен проблем с лаптоп Toshiba A200 23-O

    Ами какво да ти кажа?Имам Сателит А300 20P и след около 1 година всекидневно ползване и при мен започна да изключва,но при мен прахосмукачката помогна и вече не гасне.И градусите паднаха драстично след прахосмукачката.Иначе и при мен камерата работи при определен ъгъл на отваряне на екрана.Кофти,че при теб не е погнало "почистването".

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #3

    Re:Странен проблем с лаптоп Toshiba A200 23-O

    Въпрос - гаранционен ли е :
    Връщаш го и казваш че пак е правил проблем и упоменаваш дефекта от предния път в сервиза .

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    26
    #4

    Re:Странен проблем с лаптоп Toshiba A200 23-O

    Не, не е гаранционен. Купуван е преди 3 години и то от друго място. А за "дефекта", който те причиниха, моя е грешката, че не го огледах добре когато ми го предаваха. Аз вече съм се разписал на предавателният документ Сега става дълга и широка-да доказвам, че не е бил така когато съм го дал(все пак при оставянето сервизният техник попълва едно "видими следи от употреба" нали се сещаш...)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Продавам части от лаптоп Toshiba A200-1Z2
    От T_O_B във форум Продава
    Отговори: 12
    Последно: 28-07-13, 12:30
  2. Toshiba Satelite A200
    От ifo88 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 11-07-12, 21:13
  3. Странен проблем с лаптоп!
    От sisqou във форум Мобилни устройства
    Отговори: 5
    Последно: 20-01-12, 16:25
  4. Странен проблем с лаптоп, забива и се рестартира.
    От glarus във форум Мобилни устройства
    Отговори: 15
    Последно: 01-12-08, 16:18
  5. Странен проблем с лаптоп, на ток не пали ???
    От glarus във форум Мобилни устройства
    Отговори: 5
    Последно: 11-01-08, 13:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе