Здравейте,
Проблема е от вчера ,дисплея просто откачи,лаптопа е на около 3 г.Някой има ли идея ремонтира ли се това и дали си стува?
Здравейте,
Проблема е от вчера ,дисплея просто откачи,лаптопа е на около 3 г.Някой има ли идея ремонтира ли се това и дали си стува?
само със смяна на матрица
в твоя случай 80/ 100лв за матрица
монтажа ако не ти го включат в цената е 15- 20лв.
Цените са ориентировъчнио - ако намериш под тази цена - Вземай смело, но само след тест плащаш !!!
Слагат на лаптопа и ако всичко е ок , тогава плащаш.
"Вържи" го на външен монитор/телевизор и тогава отново го пусни.Ако образа е О.К. е матрица или кабел.Ако отново дава същият дефект -видео или нещо друго по дъното.
Иначе ако владееш английски, имаш елементарни познания и смелост можеш да опиташ сам да го смениш:
https://www.youtube.com/watch?v=l_FtMr_40-w#
ЗАЩО не пишете какъв е МОДЕЛА на лаптопа??? Откъде да знаем какъв е харуера вътре в него.
това е 100% матрица.
Тези поражения са от удар в матрицата. - горе точно до средата се вижда.
Някой е забравил е кабела на мишката и е затворил капака, или самата мишка.
Justify
искам да те помоля да не пишеш за неща от които явно не разбираш.
Няма никакво значение от модела- човека е показал екрана и това е повредена матрица.
Това за кабела е просто без коментар.
смяната на матрица от човек който не разбира може да доведе до начупване на корпус на лаптопа, купуване на втора матрица, изгаряне на инвертор , скъсан лентов кабел или изгаряне на дъно.
Към автора:
ако си от София - http://laptopbg.com/shop/product_inf...nchui25j04t5o6
Благодаря на отзовалите се.За съжаление не съм от София ,а от Бургас и там ще търся решение на проблема.Лаптопа си работи без проблеми на външен монитор ,това е първото нещо което пробвах.Интересувам се обаче при подмяна на дефектиралата матрица с нова,дали това е обвързано с гаранция или всичко е на късмет?
Матрицата е удряна. Това не се подменя по гарнация защото не епо вина на производителя. Ще се разделиш със стотина и малко лева за матрица втора хубост и другият път внимвай пвоече.
Човек ,ти май четеш между редовете.Още в първия си пост съм писал ,че лаптопа е на около 3 години и през ум не ми е минало да предявя претенции за гаранция към производителя.И аз си помислих ,че е удрян ,не съм го удрял аз(не че има някакво значение в момента).Интересува ме при подмяна на въпросната матрица с нова такава ,дали има гаранция на новата част?
@mistarmi: Никой не чете между редовете, матрицата ти е счупена и това е факт, как е счупена и от кой това е без значение. Двама човека вече са ти написали как се процедира от тук нататък, аз ще съм третия.
По това което виждам на снимката предполагам, че матрицата ти е 15,4 инча, 1280х800 резолюция, откъде ще си е купиш зависи само от теб.
Можеш да си купиш нова или втора употреба, цените на 2-ра употреба са между 90-120лв. без монтажа, новите са около 150-180 лв. пак без монтаж
Относно гаранцията - ако ти е сменят в някой сервиз с матрица 2-ра употреба повечето дават гаранция 6 мес., ако е нова мисля, че гаранцията е 1 година, ако си е смениш сам - гаранция няма.
Уточнявай се , има Тошиби с 3 годишна гаранция. Не сме длъжни да хвърляме боб за да знаем дали е във гаранция или не. Колкото до подмяната......както колегата ти е писал ако е нова ще е с година гаранция , ако е втора хубост ...божа работа.
Само да вметна, че тази матрица която е 90 лв е ВТОРА РЪКА... Да не стане объркване...
Благодаря на всички за изчерпателните отговори.
mistarmi, как реши точно проблемът, защото и аз има подобен проблем? :
Колегата е бил за последно онлайн на 21.02.2013 г.