Здравейте искам да попитам има ли смисъл от upgrate от HDD към SSD за моя acer aspire 5542g?
Поддържа ли SSD?Ще бъде ли доста по-бърз?
Здравейте искам да попитам има ли смисъл от upgrate от HDD към SSD за моя acer aspire 5542g?
Поддържа ли SSD?Ще бъде ли доста по-бърз?
зависи най-вече от процесора, защото само 5542G не е достатъчно
ако е нещо ниско двуядрено (или дори надолу) няма да усетиш кой знае каква разлика
Определено ще има ефект от към скорост. Бързодействието на процесора отдавна не е толкова голям фактор - процесорите от много време са повече от достатъчно бързи.
Само че въпросът е дали да дадеш 250лв за 250гб хард и ще ти стигне ли. Отделно живота му в лаптопа е далеч по- кратък.
Разбира се, че има смисъл да си вземеш SSD. Усещането при работа с машината и зареждането на операционна система и приложения е страхотно.
Не и в твоя случай! Пак зависи за какво ще ползваш лаптопа...
Струва ми се, че не си достатъчно наясно за разликите между двата вида дискове и целите им!
SSD са с по малък капацитет и с доста по висока цена и значително по-бързи...
Ето ти малко четиво:
SSD vs HDD | StorageReview.com - Storage Reviews
SSD vs HDD | Why Solid State Drives Are Better Hard Drives
Какъв му е случая, че да не си купи ССД ?
Случая не е десктоп а лаптоп...
Но все пак той си решава какви са приоритетите!
Точно при лаптопа се усеща страхотен "ритник" (скок в бързодействието). Лаптопите са масово с 5400 оборотни дискове и дори някой евтино SSD да сложи пак ще е голяма разликата в скороста (въпреки че дъното не подържа SATA III). Бях сложил за малко на дъртият ми MacBook Pro от 2008ма година едно SSD и не можах да повярвам как живна машинката.
Напълно за ползата от SSD, особено при лаптоп.
Ползата не е само в "магията" на бързото зареждане на ОС, всичко става по-пъргаво и приятно за работа, особено в сравнение с бавните 2.5-инчови дискове.
Ами не е ясно какви ще са целите на това упражнение! Дали е наясно за какво бързодействие става въпрос? Щото CPU-то няма да изчислява повече!
И все пак за едно ти ми по бързо зареждане на ОС-а, което при лаптопа би следвало да е рядко упражнение + по бързо стартиране на приложения да си тръшнеш толкова пари и да загубиш дисково пространство не е оправдано особено за лаптоп - не може се набута още един хард вътре де!
Евентуално може да се лиши от оптично устройство за сметка на хард.
Е то и допълнителен външен хард е опция за мултимедийни файлове или игри...Но то отиват пари за горе долу още един такъв лаптоп
намесих процесора, защото ако е бавен... уффф, не ми се пише подробно
само да ви кажа, че на домашния HP Mini Vivienne Tam сложих SSD и разликата е точно нула, което ме изуми, още повече, защото и рам-та е достатъчна - 2 гиги
след 1-2 теста се оказа, че значим % от процесора заминава при всяка дискова операция, така че не говоря празни приказки
не всеки процесор "оправя" дисковите операции с 1-2% от мощността си