Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 32
Like Tree2Одобрявам

Има ли смисъл от upgrate от HDD към SSD за моя acer aspire 5542g?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Отговор: Има ли смисъл от upgrate от HDD към SSD за моя acer aspire 5542g?

FearMe , това с ATOM процесор бре, Няколко пъти по-бавен е от двуядрен атлон.

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Производителността ще нарасне значително, но е възможно да не е чак толкова колкото ни се иска. По-старите лаптопски чипсети ги режат до 150mb p/s с цел пестене на енергия и макар да поддържат SATA2 работят като SATA1.
    Примери: Lenovo T6x, Dell D630 и т.н. чипсети 965-ци и прочие. Не го знам това M880G на AMD. При някои се решава с хакнат биос sata2 enabled. Та, хубаво е да се види в този случай щото не си заслужава да се купува бърз и скъп SSD ако са хлопнали мангалото. Разбира се и да не забравиш да го ръгнеш на AHCI mode SSD-то.

4. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Има вече оферти за евтини и не чак толкова лоши ССД-та. Аз си купих на Адата SP900 за 230 лева от Плесио и скоростите са повече от прилични. Освен това големият плюс е ниското време за достъп и по-малката консумация.

5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

отскоро и аз съм с един Кингстън на стационарния и съм сравнително доволен, в смисъл, че разликата с терабайтовия Хитачи е осезаема, предимно когато преди нещо се е стартирало за 3 секунди, а сега за 1... при по-тежките работи дали е 15 или 10 съзнанието по-слабо усеща

но като цяло не съжалявам

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Производителността ще нарасне значително, но е възможно да не е чак толкова колкото ни се иска. По-старите лаптопски чипсети ги режат до 150mb p/s с цел пестене на енергия и макар да поддържат SATA2 работят като SATA1.
    Примери: Lenovo T6x, Dell D630 и т.н. чипсети 965-ци и прочие.

Не е баш така.
    На моя Acer Extensa 5520 с чипсет 965 Сложих един стар Intel X28 SSD 80GB - ефекта бе повече от очеваден.Проблемът със свободното място обаче е неприятен

7. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Баш така си е, ма не си пускал тестове. меря -> OCZ Agility3 - с GM965 T9300 C2D Sony VGN-LT15E нъ жинатъ - 140MB p/s average с 2-3 кратки пика на 180 по hdtune при обичайните инак 385MB+ p/s average с пикове на 460. Ефекта е очевиден спрямо най-доброто 7200 WD Black където показва 112 average с пик на 155, кеширането на 7000+ шрифта е мигновено което се дължи на времето за достъп 0.28мс срещу 19.2мс на WD, но трансфера не е колкото би могъл да бъде, тоест х2.5-х3. С други гуми на този OCZ му ползвам едва 30-35% от възможностите по скорост, подобрявам само 20-30% по трансфер, но 100 пъти по време на достъп, където е и гъдела.
    Този пост е редактиран от Tommorow; 27-05-14 в 18:25.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

ее сега ще ми говориш какво виждам и усещам ли !!!
    Айде поспри се. Не ме интересува твоите тестове из-копирани от някъде. Ела и ми обори моите.
    Ефекта е почти двоен . Зарежда win за 10сек. , отваря от раз , базата данни лети.
    Писна ми от теории.

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Аре по-леко а? Казах "меря", а не копирам от някъде? Пуснах hdtune за да си припомня резултатите, които бях замерил преди година-две когато сложих въпросното SSD. Е, това са резултатите... Значи няма да вярвам на данните, които виждам пред мен и които посочвам, а ще вярвам на твоето "ефекта мрън мрън бил почти двоен", "отваря от раз", "лети" и други шитни за публиката от местната кръчма.
    Какво твърдя? Това че SATA3 SSD, закачено за чипсет с SATA2, често работи като SATA1 поради съображения на производителя на лаптопа решил да лимитира канала ( не на всички разбира се )...от там и мнението ми, че: "Производителността ще нарасне значително, но е възможно да не е чак толкова колкото ни се иска"

Какво неясно има или на всяка манджа тряя си техномерудия?
    Този пост е редактиран от Tommorow; 28-05-14 в 00:16.
    dimkaraganchev одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Добре , живей си с мисълта че няма ефект. В това че ти в "скопен " лаптопа , не са ти виновни SSD тата
    И честно изобщо не вярвам на това което пишеш. Аз поне мога да го докажа с тестове наяве , за разлика от теб.
    Една и съща конфигурация , два различни харда , два теста - и резултата във Време , не във разни програми. HD Tune до скоро нямаха обективна версия за тест на SSD.

Според HD Tune SSD диска сложен на персонален компютър ( Интел X25 SATA 2 80 GB 180MB/s ) е малко по-бърз с милисекунда от 500ГБ 7200 Seagate.
    Само че не е така в зареждане на WIN 7 , обработка на SQL база данни. Разликата е повече от видима. Ама какво ли разбирам аз от Хардове и от тестове.

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Какво неясно има или на всяка манджа тряя си техномерудия?
    По-добре преди да кажеш това виж себе си. Постовете сами говорят .

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Най-голямата далавера е, че с SSD батерийката ще държи "малко" повече

13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз от както преди година и половина си сложих SSD за системен диск реших че повече никога няма да се върна на "въртящите", освен само за "склад" - и то поради 2 причини - малкия обем и високата цена (все още) на SSD -tata.

Не знам колко дърт трябва да е тоя лаптоп, че като му се сложи SSD, което всъщност заменя най-бавната част в който и да е компютър (в това число и лаптоп), да не се усети подобряване в бързодействието.

Тестовете принципно са хубаво нещо, но ако трябва да се доверя на тест или на личното си усещане за промяна в производителността и най-вече в "комфорта на работа" - то бих избрал собственото си усещане.

Така че, моят съвет е: Който може да си позволи SSD да не се замисля. Само след няколко дни, няма и да помисли да се връща HDD.
    stenly одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Напълно съм съгласен с Pat!

Макът ми си беше бърз и без SSD, но като го сложих е абсолютно несравнима скоростта. Вече пълни 4 години търкалям компютъра, а SSD-то може би ще станат 1.5 или 2 в близко бъдеще. Това е носителя! Батерията ми държи адски много, зарежда до отворен браузър и заредила начална за може би има няма 10 секунди, трябва да го засека.

16. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

На всеки съвремен хардуер SSD дисковете летят. Дори и на стар SATAII контролер пак разликата спрямо конвенционалните дискове е огромна.

17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO Виж публикацията
    Добре , живей си с мисълта че няма ефект.
    И къде отворко съм написал това?
    За трети път ще го напиша и дори ще го надебеля
    "Производителността ще нарасне значително, но е възможно да не е чак толкова колкото ни се иска"
    "ще нарастне значително" преведено на езика от вашето село значи "ще има ефект"
    Кви са тия термини: Диск А е малко по-бърз с милисекунда от Диск Б? Без коментар, че ми идват едни...
    Добри SSD на нелимитирана Sata2 борят 260-265MB p/s при теоретичен канал 300.
    Същите SSD при лаптопи с Sata2 <180, много често 140>х>160. Често показва, че SATA3 SSD-то работи v UDMA6 и понеже лапа няма в биоса си каквито и да смислени настройки освен default и save - нищо не можеш да направиш.
    около 100MB p/s изфирясват според модела и производителя лаптопи, които когато са произвеждани не са мислени да се ползват с дивайс/диск/ бърз колкото самия канал...
    Това обяснява и втората част на изречението "но е възможно да не е чак толкова колкото ни се иска"
    Колко е това което ни се иска? Каталожния максимум, или поне каналния максимум, обаче реалността е друга...
    Затова бих посъветвал постналия темата да си купи непретенциозен ССД или ако е възможно при едни и същи пари по-големия, а не примерно "пръчка" с гарантиран каталожно риид трансфер от 500-550MB p/s, предимствата на който няма да ползва на този лаптоп.

Темата не е за ползите и недостатъците на ССД-тата.
    И конярите знаят, че с ССД "лети" "фърчи"

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Сега ако обясниш какво означава "но е възможно да не е чак толкова колкото ни се иска" - Нямаш база за сравнение, за да казваш това.
    Тези 480 - 550 са теоретичен максимум който не се постига и при новите чипсети, само в единични случай в Stripe режим.
    смятай ги средно 250mbps и сметката ще ти излиза. С Haswell процесор и дъно (с. 1150 ) нов Samsung Pro серия едва стига 380мбпс и то само на големи фаилове.

Ето затова говорих , а не за това какъв би трябвало да е ефекта и дали ще е оправдан.
    Относно темата - да какъвто ида сложи ще има ефект. Хуаво му даваш идея да прескочи скъпите SSD , но го казваш на човек с цена на лаптопа ~250лв към този момент.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Лаптоп Acer Aspire E1-522
    От YordanVassilev във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 25-12-13, 17:12
  2. HP ProBook 450 vs Acer Aspire V5
    От Sevastiyan във форум Мобилни устройства
    Отговори: 4
    Последно: 07-11-13, 12:25
  3. Acer aspire 5100
    От n_dechkov във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 07-01-11, 22:10
  4. Продавам ACER ASPIRE ONE ZG5
    От airburn във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 25-05-10, 14:14
  5. Acer Aspire <--> Windows XP
    От Xeno във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 22-05-08, 01:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе