Чак боклук, че и голям, не сме казвали. Пазара (видно от предните 2 версии) не прие подобно устройство за масова употреба (визирам Pro варианта който е с Core i3/i5/i7 процесор). Във свят в който властва ARM архитектурата, х86 в сегашният си вид не може да си намери мястото. Много големи очаквания имам към следващото поколение интелски процесори които трябва да консумират много по-малко ток и с още по-добра производителност.
Интересна дискусия става от тази тема. Нека всеки откровено да отговори за какво би ползвал тази скъпа вещ. Аз вече писах за какво бих дал такива пари, но ако изпълнява и необходимите функции.
Как пък не съм дал 2000 долара за изтривалка на отпечатъци, като за тия пари си взимам един HP Z1
HPZ1.flv - YouTube
На андроид таблета си ползвам rdp клиенти които ги има с купища в маркета, а вече и официален от МС.
Като му закача блутуут клавиатурата и мишката и става перфектна работна станция - тънък клиент като се свържа с него с десктопа ми или някоя виртуалка, ама на 10 инча екран с резолюция 1280х800 взех да недокьорям, пък и да си нося блутуут клавиатура и мишка като пътувам не върви много, та за това и по-горе споменах, че ако е андроид, веднага бих минал на него, че сега нося и таблет с мобилен и-нет и лаптоп като пътувам, но ако е андроид у-во, цената му ще е на половина.
@blacky - кое от това не би свършил многократно по-добре и бързо с един Lenovo X230T i7 256GB SSD 3G IPS Tablet PC с Win7 x64 за 600-700 usd?
- - - - - - - - - -
Samsung Ativ Q Hybrid - Windows 8 и Android едновременно 13.3" 3200x1800px
https://www.youtube.com/watch?v=ZAiShNwIqcA
Този пост е редактиран от Tommorow; 25-05-14 в 02:15.
Ооооо дааааааа. Връхта на сладоледа! Андроид за декстоп ...плашещо както и да го погледна.
Утро колко лаптопа/ таблета ползваш?
justy? Шо за въпрос? Дал Господ 3 лапа и 2 таблета, 1 all in one c2D,1 dual xeon x5650 server използван като декстоп,....
stenly? Ми бляки си е мазохост...
Лаптопа ми е добър(Dell Inspiron N7110 | laptop.bg с 8ГБ рам), но в къщи не го ползвам. Предпочитам си десктопа, а на вън си ходя с таблета. За елементарни неща си влизам с него на десктопа и криво-ляво се оправям без клавиатура и мишка, а извън града си вървя и с двете.Ми бляки си е мазохост...
Десктопа ми е с блутут клавиатура и мишка съм ги закачал на таблета за експеримент и като клиент си е перфектен!
По едно време едно приятелче ми искаше таблета и бая се бях замислил за един модел на Асус с откачаща се клавиатура, ама се притесних за тези тегри, че нещо коментираха някъде, че не всяка програма от маркета тръгвала на тях.
Предишния ми лаптоп беше 12 инча с резолюция 1280х800 и 3 години ми беше основна машина и нямах никакъв проблем с големината на екрана и шрифта.
- - - - - - - - - -
Това е бая здраво желязо! Скоро събрах един такъв сървър със Супермикро дъно и шеси с 8 хот суапа и имам още едно дъно за което онзи ден "отмъкнах" 16 дисково 3У шаси Супермикро за още един сървър, но за десктоп, не виждам с какво може да се натовари и на 50%!dual xeon x5650 server използван като декстоп
Има има, даже е недостатъчен. Мисълта ми беше при твоята ситуация да носиш и таблет с блу клавиатура и лаптоп, един convertible x230t ще ти задоволи нуждите по успешно. Имам подобни проблеми, за да напишеш един имейл и да атачнеш няколко файла таблета можеш да го държиш с едната ръка докато с другата кълвеш което е дразнещо и изнервящо или да го сложиш към клавиатурата и ползваш кейса за стойка освобождавайки и другата си ръка така, но за това ти трябва маса/поставка. Тогава какво ми пречи да си изкарам единствено носения малкия уин лап и да си свърша работата без да се налага ремоут връзки и т.н. Хитрината да крият клавиатурата при Ativ Q определено ми хареса. "Някакси се оправям" не е решение
По темата вероятно един ден лаптопа ще си остане в историята, но няма да е с този сърфейс 3, както и с другите играчки около нас. Препочитаме да използваме конвенционалните десктоп/лаптоп и много по-малко таблет което ни лишава от възможност да усвоим работата с него до тази бързина, която която ще ни позволи да казваме нещо друго, а не "справям се някакси"...
Този пост е редактиран от Tommorow; 25-05-14 в 14:45.
Оооооо, НЕ! Само клавиатура ми остава да помъкна с мен!Има има, даже е недостатъчен. Мисълта ми беше при твоята ситуация да носиш и таблет с блу клавиатура и лаптоп, един convertible x230t ще ти задоволи нуждите по успешно. Имам подобни проблеми, за да напишеш един имейл и да атачнеш няколко файла таблета можеш да го държиш с едната ръка докато с другата кълвеш което е дразнещо и изнервящо или да го сложиш към клавиатурата и ползваш кейса за стойка освобождавайки и другата си ръка така, но за това ти трябва маса/поставка. Тогава какво ми пречи да си изкарам единствено носения малкия уин лап и да си свърша работата без да се налага ремоут връзки и т.н. Хитрината да крият клавиатурата при Ativ Q определено ми хареса. "Някакси се оправям" не е решение
На таблета съм му закачал блутут клавиатурата и мишката за експеримент. Да пробвам дали би могъл да се ползва пълноценно за клиент, но не и да си го ползвам по този начин. Експериментите ми бяха успешни и за това съм се навил като станат по-масови да си взема.
Иначе, таблета е неделим от мен, а когато се наложи да отсъствам за цял ден и повече от къщи си нося и лаптопа. От таблета му пускам и-нет(мобилен от Глобул. Ташак, но върши работа).
Не е добър нета, но стига за rdp, но рядко го ползвам за тази цел мобилния нет, защото почти всички заведения имат по-добър нет.
Успокои ма, взимам си думите за мазохист Аз всеки път когато взема таблет в една ръка и почна да пиша с другата, се сърдя на майка си, че не ме е записала акордеонист като малък. Тая токата и фуга в Де-минор за дясна ръка ме изнервя до полуда