1 Прикачен файл(ове)
Убиец на лаптопи - новия таблет Microsoft Surface Pro 3
Прикачен файл 13778
Официален анонс на новото поколение Misrosoft Surface Pro таблети.
Новият Surface Pro 3:
+ 12-инчов екран с резолюция 2160 х 1440 пиксела;
+ Intel Core i7, 8 GB RAM и 512 GB вградена флаш памет;
- Цена в САЩ - около $2000...
Е... за какво ти е лаптоп ако цената не те притеснява. Разбира се, това е в топ конфигурацията - цените почват от $750 :)
Повече детайли и информация:
Microsoft представи официално 12-инчовия супер таблет Surface Pro 3 -SetCombG новини
Отговор: Убиец на лаптопи - новия таблет Microsoft Surface Pro 3
Голям напън правят микромеките, ама и с третатат версия няма да им се получи ми се струва. :)
„Surface Pro 3 може да замени вашия лаптоп”, заяви мениджърът на проекта Панос Панай. Моделът има резолюция 2160×1440 и съотношение на страните 3:2. С тегло от само 800 грама, Surface Pro3 е конкурентен на Macbook Air, който е по-тежък, подчертаха от Microsoft.
Верно е конкурент на макбук еър ....по тегло.
Определено поне аз не виждам смисъла от такива мощности и такива пари за ограниченото му приложение.
За реална работа, настолния компютър е незаменим, а за елементарните неща в движение, които са повече за комуникация, андроид таблетите са пре достатъчни.
Разполагам със Самсунг Галакси Ноут 10.1. Много ми е полезен и пре-достатъчен като хардуерни характеристики.
Не виждам смисъл от такива устройства, при положение че има 13"-15" ултрабуци под 2 кг., които предлагат много по-голям комфорт на работа. С тази подложка за хардуерна клавиатура в комбинация със стойка на гърба е чудна гледка, поставен в скута.
Ако трябва да си помечтая,би ми било полезно ако мога със стилус да рисувам с някакъв софтуер скици или електронни схеми. След това с едно действие с пръст да стартирам програма от типа на Autocad и скицата да се превърне в истински чертеж. Да има вграден печат, да вмъкна един лист А4 и готовия вече чертеж да дам на майстора да го работи. Тези операции сега се правят на хвърчащи листове в работилницата, които после се случва да се загубят. А когато се прави опитен образец на изделие и се бърза, само това е начина.
Аз чакам да излезе 12-13" Андроид модели с откачаща се хардуерна клавиатура, че става префектен ремоут клиент на виртуалка! Кеф ти таблет, кеф ти десктоп.
Колко да е перфектно ? Има ли графика, все ше има лагове дето да ти развалят кефа ...
Абе кривите си душата. :) Джаджата е хубава, Windows си е Windows, просто е скъпичка...
Абе, Уиндоус за таблет, айде мерси! На скоро разцъквах една Нокия и не издържах повече от 10 минути, а Уин8 все още е на стадии усиране и сигурно вече Сурфис 4 може и да става за нещо смислено!
Джаджата е хубава, особено върховите модели. Определено ако не е проблема цената бих я предпочел пред лаптоп. Но предимно за забавление, за работа - твърдо предпочитам десктоп. Поне като ми писне нещо мога спокойно да строша клавиатурата в пода без да ми коства кой знае какво.... :))
Не видях да пише колко му е автономната работа като време...? Увеличена спрямо предния модел с 20%, ама 20 от колко :)?
и другото което малко не ми харесва е активното охлаждане.... пак вентилатори, бръмчене и нужда от профилактика поне 1 годишно.
мен на хартия ме кефи, но след като, както kod каза, "цената ме притеснява", няма да си го взема
иначе мисля, че това нещо, закачено на външен монитор, се превръща и в супер настолен
Re: Убиец на лаптопи - новия таблет Microsoft Surface Pro 3
Много ме кефи, как изскочиха фен на Apple и фен на Андроид и веднага го обявиха за голям боклук. Сигурен съм, че повечето, които плюят една или друга операционна система, в повечето случаи въобще не са я ползвали или са я ползвали за 10 минути(както беше написано малко по нагоре). За да не ставам голословен, ползвам и трите операционни системи. Всяка си има плюсове и минуси. Да не говорим че прехваленият IOs от 6та версия нагоре става все по зле и по зле. Цената наистина изглежда висока(ама все пак това е за върховия модел). А сега погледнете един бизнес клас лаптоп със същите характеристики колко струва? Та, така ... :-)
Отговор: Re: Убиец на лаптопи - новия таблет Microsoft Surface Pro 3
Цитат:
Първоначално публикувано от
shogo
Много ме кефи, как изскочиха фен на Apple и фен на Андроид и веднага го обявиха за голям боклук. Сигурен съм, че повечето, които плюят една или друга операционна система, в повечето случаи въобще не са я ползвали или са я ползвали за 10 минути(както беше написано малко по нагоре). За да не ставам голословен, ползвам и трите операционни системи. Всяка си има плюсове и минуси. Да не говорим че прехваленият IOs от 6та версия нагоре става все по зле и по зле. Цената наистина изглежда висока(ама все пак това е за върховия модел). А сега погледнете един бизнес клас лаптоп със същите характеристики колко струва? Та, така ... :-)
A бе не си прав.... :) За всеки влак си има пътници. Не знам backinblack колко е ползвал уйндоус, но за stenly ти гарантирам , че е напред с материала :)
Цитат:
Много ме кефи, как изскочиха фен на Apple и фен на Андроид и веднага го обявиха за голям боклук. Сигурен съм, че повечето, които плюят една или друга операционна система, в повечето случаи въобще не са я ползвали или са я ползвали за 10 минути(както беше написано малко по нагоре
Колкото и да им е добра системата, с Уиндоус 8 променят всички принципи което мен изобщо не ме кефи и искрено им желая потоп! Не съм съгласен да ми заключват телефона към магазина и да не мога да си инсталирам приложение извън него, с цел веднъж набутан, да ме набутват още! И то устройството което съм си платил, а не са ми подарили, те да ми казват аз как ще го ползвам!
Не съм съгласен, че трябва да си променя навиците на ползване на компютъра с цел....... да ми продават услуги които от които нямам нужда!
Андроид ми дава възможност да си правя всичко с него, като в някои случаи може да ми отпадне гаранцията на устройството.
Поради тази причина преди доста време започнах да се ориентирам и към Линукс и още дълго време ще си ползвам за работа ХП и няма шанс да мина на 8 в близките 10 години!