Здравейте, филма е голям и затова се опитвам да реша проблема с таблета ми но до сега вече 2 ри месец без резултат.
Купих таблет втора употреба с оставаща гаранция 6 месеца от 12 дадени-международна.
Още първия час установявам че проектора на таблета не коригира трапецовидния екран в правоъгълник независимо че функцията е включена.
сега ще дам снимки за да се види за какво говоря.
Има ръчен режим при който може да се изправи картината, но в автоматичен режим винаги сваля две степени надолу картината и вместо да е хубав правоъгълен екран е трапец.
В 12 часа взех таблета от Еконт и в 13 го върнах за да се транспортира до фирмата издала гаранцията. Оказва се че оттам таблета ще пътува до София а именно фирма ВЮПОИНТ, които са оторизирания сервиз за Леново в България.
Та към 25 февруари таблета отпътува към Вюпоинт компютърс които трябваше да сервизират проблема с проектора на таблета който след ровене в интернет се оказа редовен проблем на този модел и се поправя като се замени целия такъв с нов.
Към 25 март точно месец след рекламацията от магазина който е издал гаранцията ми казват че таблета е върнат от Вюпоинт НЕРЕМОНТИРАН под предлог че нищо му няма. В магазина при тест казват че картината продължава да е трапец, след което взехме решение да го върнем обратно във Вюпоинт с клипове които да покаат че има проблем.
Върнахме таблета с клипове и снимки, дори същия таблет намерихме и направихме клип да се види как другия работи перфектно и коригира трапецовидната картина.
Днес 17 април от фирма Вюпоинт са върнали таблета с протокол че нищо му няма..........
Писах на Леново България в фейсбук но оттам пълно мълчание, не ми отговарят.
Звънях във фирма Вюпоинт оттам обясниха че всичките таблети били така и че ако съм искал проектор да съм си купил проектор а не таблет за 1200 лева. Че съм нямал на идея каква сложна система били тези проектори и т.н. ....
Аз попитах че след като е гаранционен даден таблет би следвало ако трябва да се смени целия, но оттам отказаха.
Писах на Леново Дания, оттам казаха че знаят за проблема и препоръчват смяна на таблета но те нямат правомощия за България а само за територията на Дания, писаха да натискам нашите оторизирани сервизи и ако те немога да отстранят проблема да го изпратят в чужбина. Но това не се случва, сигурно още 3 пъти ако се върне за сервиз ще го държат 30 дни и ще го върнат като здрав и безпроблемен, докато му изтече август месец гаранцията когато видиш ли ще намерят проблема срещу 500 лева.
Моля ви, дайте съвет ??? Аз се изчерпах.