Здравейте колеги , нуждая се от съвет относно проблем с лаптоп асус F555L .
Когато лаптопа работи на батерия екрана мига учестено , когато примерно и проца е натоварен мигането е още по бързо в такт с натоварването.
Когато адаптора на захранввенто е включен няма и помен от проблема.
Четох по форумите за този проблем и се оказва че това е проблем с екрана и по точно някакъв конвертор DC/AC , успешно след замяната на екрана всичко е приключвало.
Но основния проблем е че емаг диагностицират проблема като дефектирала батерия , а реално батерията си държи заряд и то доста , включвам лаптопа на външен монитор и карам на батерия като тогава премигване няма , значи проблема е в подсветката на екрана.
Лаптопа изкарва часове с външния монитор значи батерията не е толкова слаба.
Другото лошо нещо е че емаг буквално ме изнудват смяната на батерията да стане при тях като ми обявиха цена около 170 лева , като на въпроса ми дали ако не излезе от батерията проблема ще ми възстановят сумата те отговарят че ако това не е проблема мога да изпратя отново лаптопа в сервиза и каквото трябвало щели да го подменят.
Всичко това ми изглежда доста фалшиво , попитах ги пробвали ли са с нова батерия дали проблема се решава , те отговарят че нямало нужда щом проблема го нямало при включен адаптер.
Струва ми се че ще платя едни пари за оня дето духа , а и набутах и фирмата където работя тъй като купих два броя лаптопи разопаковани на добра цена , а дефакто сега имаме два повредени боклука.Лаптопите имат още няколко месеца гараннция и смятам да не се отказвам да ми върнат парите.
Възможнмои ли е да си платя някъде и да направя независима експертиза дали батерията е виновна или не , да ми се издаде протокол за това за да спрат да повтарят че батерията била аут.