Първоначално публикувано от
justify
Честито.
Купил си третият по мощност процесор в класацията.От моя гледна точка Ryzen 4500u или 4700u щеше да ти е оптимален и щеше да държи по 901- часа с тях.Първият е 6 ядрен, вторият 8 ядрен.И двата са без виртуални(измислени) ядра ...
Единственият минус/плюс който отчитам е:
- силният процесор на този лаптоп и следващите се от това три негативни последици:
1. по-голямата консумация на ел.енергия, тоест батерията ще се изразходва по-бързо (защото консумира минимум 35 вата и стига до 54 вата) ---> средна консумация 45 вата.
2. По-тежък е и заради процесора и най-вече защото е гейминг лаптоп(Но той няма да го носи на гръб 20км, а предполагам с автомобил и така става)
3. Хард диска не е SSD, a e обикновен и то на 5400 скорост.
Но, дискът може да се смени по-нанатък.
На практика хард диска ще Bottleneck на този лаптоп. Скоростта на лаптопа ще е ограничена до скоростта на диска.
Предполагам, че като започне да бави по-нататък ще го смени...
Иначе с тази преносима "пръчка" можеш да жънеш всички игри...
Както казах гледах и Шенкер, но вероятно ще е Acer swift 3 или 5-та серия.Но за пета серия чакам август месец. Единствено ще избирам между 4500u и 4700u ----> консумацията и на двата е между 10 и 25 вата, средно им дават по 15 вата.
От шенкера засега съм резервиран, защото е 2.3 килограма.Прицелил съм се в swift 3( 1.19 kg) или в swift 5(990 грама).
Искам 990 грама лаптоп, но не ми трябва сензорен екран, а siwft 5 е точно с такъв(поне миналото поколение).
Ама в крайна сметка ако цената на swift 5 не устройва ще се примиря и с swift 3