Дръпни си realtemp и пусни тест на сензора....да видим какво ще покаже....
Става макар да е старо за да го напъне. Нормално е core0 и core1 да показват с 10-на процента по-големи температури, но ако е над 10-15 спрямо останалите ядра значи със сигурност радиатора не е прилепнал добре върху процесора и няма да е зле да се отвори и да се погледне защо е така, иначе ще генерира термал тротинг много по-често от необходимото почне ли някое от ядрата да чука на вратата на tjmax. За гейминг лаптоп малък undervolt e задължителен, ще тротва по-малко и от там ще се стабилизира производителността като цяло.
Ъндерволтнах и на тестове ми дава прилични резултати за процесора. Когато играя графичната карта не съм я виждал над 70 градуса (също при Valley /Heaven Benchmarks), но процесора пече над 90-91 (с подложка, репастиране и ъндерволт). Игрите който пробвах са CS:GO и Death Stranding, втората за около 10тина минути игра награява до над 90 градуса процесор. Разбирам, че лаптопите са проекитрани с такава мисъл (скара за печене) но реално WASD ми става толкова горещ, че не може да се играе без да се пържиш и плачеш… найстинали ако искаш да играеш на лаптоп трябва да е само с външна клавиатура?
както е казал поетът:
![]()
Лаптоп и по-тежки игри не са най-добрата комбинация в доста случаи.
Това е положението, свиквай. Евентуално можеш да смениш термопастата с течен метал, но си е играчка, трябва много да се внимава, а и ще ти отпадне гаранцията. След като изтече, може да пробваш тази процедура.
Аз си мисля, че вече няма гаранция този лаптоп.
Има си очевадни признаци, че е разглобяван и е "upgrade-вана" охладтелната система.