Резултати от 1 до 14 от общо 14

Искам да скрия мрежата си

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    5
    #1

    Искам да скрия мрежата си

    Абе хора имам следния проблем!

    АЗ СЪМ ЛАМЕР ама от най големите и си го казвам що да крия. Знам че сигурно е питано ама и аз да питам че така ми е по лесно. Значи работя някъде и там има 5 компа вързани в мрежичка през ХЪБ с 9 дупки (ама не на кавала :-)) та значи аз си падам по нета и си вкарвам в службата нет такъв де безжичен. Добре ама службата такава и идва провайдърчето и ми хаква некъв рутер. Е тва вобще не ме изкефи щот така маскира мрежичката ми та даже не мога да видя фтп-о на лана и кръц на филмчетата.Ама аз нали съм си ламер и рекох че тва нема да го бъде. Взех че махнах рутера и директно жицата в лан картата на единия комп. Добре ама другите нямат инет. Ми кво да правя сега? Взех че му хакнах още една лан карта и от нея жицата право в хъб-а интернета го тегля чрез РРРоЕ или както там му викат ама за да се логна в WAN мрежата минава през една връзка като dial-up със следните настройки username password а вместо телефонен номер rimex\ac и задавам картата в която е мушната жицата от доставчика ( дано някой разбере какво пиша че да може да ми каже какво правя). Супер има фтп има инет има всичко е да ама на тоя комп само. И аз сега искам да дам от него на всички компютри в мрежата ни инет и фтп и всичко ама съм тъп и не знам как да го направя. Проблемите са два кажете ми може ли ако рутера си е там и всичко минава през него да го настроя мамицата му за да ми показва фтп-то на доставчика ми. Или ми обяснете как да настроя тоя шибан комп с двете карти да ми дава и на другите интернет че нещо не схващам. Пробвах секакви програми Winproxy, Wingate, A4proxy, Proxyplus и какво ли не аз ли не мога да ги настроя тия пущини или просто си нестава. Че съм ламер не отричам. Благодарско на аванс ;-)

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #2

    Искам да скрия мрежата си

    Всичко това е работа на доставчика ти... Не виждам защо ще ти реже достъпа до ftp, просто му се обади да дойде да си оправи настройките на рутера. Друг е въпросът, ако по договор имате някакви условия, а ти се опитваш да ги прескочиш...

  4. Novice
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    5
    #3

    Искам да скрия мрежата си

    Значи аз сега да кажа първо благодаря че се отзова...Ми понеже бях на повечко бирички и не съм написал баш как стоят нещата. Сега следва да се поправя! Ми службата в която работя е секретна така да се каже и по тази причина компютрите от локалната ни мрежа трябва да се скрият зад нещо сериозно... И значи когато поисках от доставчика да ни прекара интернет хората много любезни ни предложиха да ни скрият със рутер. Е хубаво ама тоя рутер така скри мрежата ни че за външния свят тя не съществува да не ви казвам че за отдалечен достъп вобще не може да става дума. В локалната мрежа на доставчика аз не съществувам явно рутера е скрил и забранил всичко. И понеже ще кажете ами договора с доставчика? Е няма такъв по принцип плащам скъпо и ми е позволено всичко което маога да си направя скороста ми е орязана на 64 кб това е единствения недостатък. Но вътре в мрежата на доставчика няма ограничения това е ясно. Е да ама тоя рутер не ме пуска да видя мрежата на доставчика и няма филми няма музика няма нищооооо :-(((((( И аз нали искам а и доставчика няма против ама няма време да се занимава с мен и мойте глупости и сега виждам зор със изграждането на мрежата така че да имам достъп до фтп поне на единия комп във мрежата. Настройките на рутера са някакви и не знам как да си отпуша една дупка за да гледам на вън. Когато рутера е сложен и доставчика ми не може да го настрой така че да виждам навън. За това аз се снабдих с две карти. Хакнах ги на единия комп и мислех че съм решил проблема да ама не. Процедурата е следната когато сложа кабела от доставчика ми директно в едната карта за да се логна в мрежата на доставчика трябва да мина като все едно през дайъл-ап както написах преди. ако не се логна по този начин аз виждам фтп-то но само от едната машина но тогава нямам интернет?! затова трябва да вляза през това нещо дето му викат PPPoE или нещо подобно. Тогава мили мой ми кажете ка да поделя връзката след този компютър. От другата му мрежова карта съм мушнал кабела в хъб-а. Едната карта е Реалтек нещо си със два изхода единия е БНЦ а другия е някъкъв дето му не знам името. Другата карта е фаст етернет ама не знам какъв модел и дали има значение и двете си работят без грешка. Така че ви моля дайте да видим как да накарам тия пущини да работят?

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #4

    Искам да скрия мрежата си

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Ми службата в която работя е секретна така да се каже и по тази причина компютрите от локалната ни мрежа трябва да се скрият зад нещо сериозно...

    <div align="right">Originally posted by infernoo*-*11/05/2004*:* 10:38:31</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Приемаш ли един приятелски съвет?

    Ако написаното по-горе е вярно, по-добре не го прави. Някой от началниците ти е преценил, че така трябва. Ако го направиш и те хванат вероятността да гледаш само филми, но без заплата е много голяма[:D]

  6. Novice
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    5
    #5

    Искам да скрия мрежата си

    Ей ама вие сте страхотни хора благодаря за това че мислите за мен и моята заплатка колкото и мизерна да е тя но Ви моля за помощпросто ми кажете как да накарам шибаните машини да имат интернет а аз да виждам скапното фтп. По принцип знам как да защитя мрежата от хакери кракери и. тн. просто ми дайте съвет???Аре бирата ще е от мен ;-)

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #6

    Искам да скрия мрежата си

    Абе малко фантасмагории май ни разправяш, ама карай...

    Еми хубаво тогава, дай сегашните настройки на рутера и ще ти кажа какво да оправиш []

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    775
    #7

    Искам да скрия мрежата си

    влезни в настройките на рутера и си раздай вътрешни "ай-пи" адреси(като във вътрешна[local] ЛАН мрежа) - и си пий, и си пей !



    ако все пак срещаш трудности - обади се на доставчика..[^]






  10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    775
    #8

    Искам да скрия мрежата си

    изтрит пост без връзка с темата

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    634
    #9

    Искам да скрия мрежата си

    аз пък имам следния проблем - трябва да закача една малка работна група(5рс-та) към общата мрежа(около 50) за да може да ползват интернет, работата е там че тази група от 5рс-та не трябва да се вижда от другите и обратното. Иначе тези 5 трябва да се виждат помежду си (в момента са си така-самостоятелна мрежа от голямата) - т.е. закачат се към голямата мрежа само заради интернета.

    Има ли някакъв начин да се направи това без да се налага да забучвам нова карта в рутера (под линукс) към която да връзвам тази малка група.


  12. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    279
    #10

    Искам да скрия мрежата си

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">аз пък имам следния проблем - трябва да закача една малка работна група(5рс-та) към общата мрежа(около 50) за да може да ползват интернет, работата е там че тази група от 5рс-та не трябва да се вижда от другите и обратното. Иначе тези 5 трябва да се виждат помежду си (в момента са си така-самостоятелна мрежа от голямата) - т.е. закачат се към голямата мрежа само заради интернета.

    Има ли някакъв начин да се направи това без да се налага да забучвам нова карта в рутера (под линукс) към която да връзвам тази малка група.





    <div align="right">Originally posted by bucho*-*11/05/2004*:* 22:43:55</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Да, може да стане като присъединиш още една мрежа към същата карта и после филтрираш достъпа между двете. Но този вариант не е достатъчно сигурен - винаги може да се намери някой от едната мрежа, който да си сложи адрес от другата и по този начин ще получи достъп, елиминирайки рутера. По-добре си сложи още една мрежова карта за да имаш и физическо разделяне.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    17
    #11

    Искам да скрия мрежата си

    Въпроси:

    1. Колко скъпо и прескъпо плащаш за интернета?

    2. Ти ли плащаш тези пари?

    3. Знаеш ли случайно, че скоростта ти е доста над 64 kbps, какво се оплакваш от нея?

    А за секретната работа просто нямам думи. Само ще те помоля, ако случайно скапеш настройките на рутера - не посягай веднага към телефона, че някои хора наистина работят. Съжалявам за острите думи, но твоите писания...

  14.  
     
  15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #12

    Искам да скрия мрежата си

    // OFFTopic

    Става интересно.....[8D]

    @infernoo, да не би martos да е твоя доставчик[Oops!][?]. Ако е така, сега е момента да си "уточните позициите"[] и ......да свалите картите.


  16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #13

    Искам да скрия мрежата си

    Човек! Защо трябва си усложняваш живота като има просто решение.. Доколкото разбрах имаш кабел от доставчика който влиза в рутера... този кабел ако го сложиш на твоя компютър ти имаш всичко което ти трябва нали?!



    Ми вземи един хъб в единия му порт включи кабела на твоя PC а в другия кабела на рутера!

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    33
    #14

    Искам да скрия мрежата си

    и язе сакам да си крия мрежата щото веке се обадиха и казаха ще ти спреме нета

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Как да скрия досадни банери???
    От ogogogo във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 17
    Последно: 05-10-12, 17:40
  2. Как да скрия IP адреса си?
    От jesi james във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 15-09-03, 11:58

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе