Може би на повечето от вас ви се е налагало да преинсталирате
Network Adapters(ЛАН картите) няколко пъти,но също така сте
забелязали,че Windows "помни" колко пъти това се е случвало
като на Hint-a и Properties го отбелязва в следния вид:
"Local Area Connection 2,3,4,5,6" и т.н. , в зависимост от броя
преинсталации на картите.Лично мен това адски ме е дразнило винаги.
След известно ровене,промени и тестове в Registry открих начин как
независимо от броя преинсталации това да се отчита в Windows
като първа инсталация на Network Adapter(s).Тук ще предложа метода.
Поствам това защото допускам ,че има хора които също като мен
се дразнят от тази факт.
<font color="blue">Не претендирам ,че съм открил топлата вода.</font id="blue">
1.Open Registry и намирате [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Network]
3.Там ще откриете 4 под-ключа(sub keys) със съвпадащи CLSID(регистрация) вас ви интересува САМО първия под-ключ!
4.Кликвате върху Expand(плюсчето) на същия под-ключ.Вътре ще откриете 1 или няколко
под-ключа в зависимост от броя инсталирани физически карти на PC-то.Под-ключовете(под-ключа)
са от вида "{0A0DE8DE-3FCD-4963-8A7D-99F089782B43}".
5.Кликвате върху Expand(плюсчето) на първия под-ключ там ще видите още един под-ключ "Connection".
6.Кликнете в/у него и вдясно ще видите данов елемент "Name" променете стринга в него на "Local Area Connection"
7.(optional).Ако имате и друга карта съответно кликвате в/у следващия под-ключ и променяте стринга на
"Local Area Connection 2" и т.н.
<font color="red">Внимание!:</font id="red">Следвайте точно процедурата, не триите или променяйте другите под-ключове
<font color="red">САМО ПЪРВИЯ ВИ ИНТЕРЕСУВА.</font id="red">
Промяната или изтриването ще доведе до НЕВЪЗСТАНОВИМА загуба(липса на Properties) настройките на Network Connections.
също така не може да се Uninstall,Install или Preinstall никакъв Network Adapter(s).
(Следва Setup на Windows лично го изпитах ).
Дадената процедура е тествана на Windows 2003, при съвпадение на пътя в Registry би трябвало да работи и под ХР.