Резултати от 1 до 8 от общо 8

Как да разбера дали ме виждат в LAN

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    15
    #1

    Как да разбера дали ме виждат в LAN

    Мога ли да разбера дали userite на доставчика към който съм се вързал ме виждат? В смисал могат да виждат какво имам на PC-to, без да съм share-вал каквото ида било. Чувал съм,че като съм под FAT32 всички можели да ме виждат, вярно ли е?

  2.  
     
  3. Gadget
    Guest
    #2

    Как да разбера дали ме виждат в LAN

    Няма такова нещо. Кажи с какъв win си, имаш ли някаква стена и така...

  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    15
    #3

    Как да разбера дали ме виждат в LAN

    Ами с Win XP съм, а furewall допълнителен не съм слагал, само този който си е вграден в уиндоуса.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    59
    #4

    Как да разбера дали ме виждат в LAN

    Деинсталираи си Уиндоус мрежата и сичко ще е ОК.[Yeah!]



    Или най-малкото си махни отметките на Уиндоус мрежите и на файловото споделяне[^]

  6. Gadget
    Guest
    #5

    Как да разбера дали ме виждат в LAN

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ами с Win XP съм, а furewall допълнителен не съм слагал, само този който си е вграден в уиндоуса.



    <div align="right">Originally posted by funkyfresh - 22/06/2004 : 01:35:09</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    WinXP по подразбиране си слага 2 share папки (една с принтерите и една с документите), които обикновено са празни, ако нищо не си сложил в тях. Техният share може да го разкараш. Вграденият firewall можеш да си го пуснеш, но не е задължително. Пусни една програма за сканиране на share папки в мрежата и виж дали на твоето IP ще се появи нещо

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #6

    Как да разбера дали ме виждат в LAN

    Тъй или иначе, в шернатите директории те влизат с права на гости, така че по подразбиране никой не може да ти прецака файловете. За да видиш какво си шернал и кой се мъчи да влиза вътре най - лесно можеш да използваш едно приложение на Windows. Даваш Start - Run - fsmgmt.msc. Не е най - надеждната програмка, но на първо време върши работа. Оттам можеш и да шерваш и да забраняваш шерването, да отрежеш определен user и т.н.

    FAT и NTFS са системи на организация и йерархия на файловете и нямат нищо общо със споделянето в локалната мрежа.

    Това, което ти казва Гаджет е вярно в общия случай. Има едно изключение обаче: при определени permission-и, настройки и т.н. можеш да имаш шернати папки, до които ти да си имаш достъп от локалната машина, но никой друг да не може да ги види. Най - бързият начин да провериш за такива е да отвориш explorer и да изпишеш \\computername, където computername e името ти в мрежата.

    WinXP по принцип наистина си слага няколко скрити шернати папки, които се забраняват от regedit. Някъде бях писал точно как става това в този форум, ако ти трябва, потърси го, ако не го намериш, а ти трябва - питай пак.

    На първо време без да е необходимо според мен не пускай firewall. Tози, който ти е казал да си деинсталираш мрежата, вероятно се е шегувал.

    И [:D] ... Не бъди параноичен. Едва ли някой потребител на локалната ти мрежа ще тръгне да ти прави мизерии и то без причина. Излишно е да си товариш компютъра с хиляди неща заради евентуалната възможност някой да му посегне. Повече се пази от вируси.

  8.  
     
  9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #7

    Как да разбера дали ме виждат в LAN

    Сложи си KillWatcher [8D], показва ти кой в момента е вързан към компютъра ти, какво прави - чете или пише (според цвета на файловете) и кои точно файлове примерно отваря или записва. Има "history". Дава инфо за всички видове шервания които имаш в момента, включителнио и тези които не можеш да ги видиш по стандартния начин. Дава възможност за лесното им управление - с една отметка можеш за по малко от секуда да махнеш всички шервания и също толкова лесно да ги възобновиш. Има възможности подобни на стена, само че без многобройните настройки на портове и протоколи []. Настройките са елементарни, но при правилно конфигуриране вършат отлична работа. Ползвам я от няколко месеца, махнал съм си стената нарочно за да видя какво може тази прогамка. Засега се справя успешно, като се има предвид, че съм с реално IP и повече от половината ми компютър е шернат [8D].



    Еdit:// Забравих да спомена с WinXP SP2 съм и всички дялове и дискове са ми на FAT32, включително и системния.

  10. Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    182
    #8

    Как да разбера дали ме виждат в LAN

    Може само ако някой ти знае администраторската парола, да влезе през административните шерове, както спомена и D3BEPP. Ама не би трябвало да се притесняваш. Ако не искаш да споделяш нищо, изтрий File and printer Sharing for Microsoft Network.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 26
    Последно: 02-01-15, 22:26
  2. Отговори: 5
    Последно: 19-11-13, 08:28
  3. Отговори: 5
    Последно: 05-03-06, 00:27
  4. Отговори: 9
    Последно: 17-11-05, 22:53
  5. Отговори: 6
    Последно: 25-10-05, 15:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе