Мога ли да разбера дали userite на доставчика към който съм се вързал ме виждат? В смисал могат да виждат какво имам на PC-to, без да съм share-вал каквото ида било. Чувал съм,че като съм под FAT32 всички можели да ме виждат, вярно ли е?
Мога ли да разбера дали userite на доставчика към който съм се вързал ме виждат? В смисал могат да виждат какво имам на PC-to, без да съм share-вал каквото ида било. Чувал съм,че като съм под FAT32 всички можели да ме виждат, вярно ли е?
Няма такова нещо. Кажи с какъв win си, имаш ли някаква стена и така...
Ами с Win XP съм, а furewall допълнителен не съм слагал, само този който си е вграден в уиндоуса.
Деинсталираи си Уиндоус мрежата и сичко ще е ОК.[Yeah!]
Или най-малкото си махни отметките на Уиндоус мрежите и на файловото споделяне[^]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ами с Win XP съм, а furewall допълнителен не съм слагал, само този който си е вграден в уиндоуса.
<div align="right">Originally posted by funkyfresh - 22/06/2004 : 01:35:09</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
WinXP по подразбиране си слага 2 share папки (една с принтерите и една с документите), които обикновено са празни, ако нищо не си сложил в тях. Техният share може да го разкараш. Вграденият firewall можеш да си го пуснеш, но не е задължително. Пусни една програма за сканиране на share папки в мрежата и виж дали на твоето IP ще се появи нещо
Тъй или иначе, в шернатите директории те влизат с права на гости, така че по подразбиране никой не може да ти прецака файловете. За да видиш какво си шернал и кой се мъчи да влиза вътре най - лесно можеш да използваш едно приложение на Windows. Даваш Start - Run - fsmgmt.msc. Не е най - надеждната програмка, но на първо време върши работа. Оттам можеш и да шерваш и да забраняваш шерването, да отрежеш определен user и т.н.
FAT и NTFS са системи на организация и йерархия на файловете и нямат нищо общо със споделянето в локалната мрежа.
Това, което ти казва Гаджет е вярно в общия случай. Има едно изключение обаче: при определени permission-и, настройки и т.н. можеш да имаш шернати папки, до които ти да си имаш достъп от локалната машина, но никой друг да не може да ги види. Най - бързият начин да провериш за такива е да отвориш explorer и да изпишеш \\computername, където computername e името ти в мрежата.
WinXP по принцип наистина си слага няколко скрити шернати папки, които се забраняват от regedit. Някъде бях писал точно как става това в този форум, ако ти трябва, потърси го, ако не го намериш, а ти трябва - питай пак.
На първо време без да е необходимо според мен не пускай firewall. Tози, който ти е казал да си деинсталираш мрежата, вероятно се е шегувал.
И [:D] ... Не бъди параноичен. Едва ли някой потребител на локалната ти мрежа ще тръгне да ти прави мизерии и то без причина. Излишно е да си товариш компютъра с хиляди неща заради евентуалната възможност някой да му посегне. Повече се пази от вируси.
Сложи си KillWatcher [8D], показва ти кой в момента е вързан към компютъра ти, какво прави - чете или пише (според цвета на файловете) и кои точно файлове примерно отваря или записва. Има "history". Дава инфо за всички видове шервания които имаш в момента, включителнио и тези които не можеш да ги видиш по стандартния начин. Дава възможност за лесното им управление - с една отметка можеш за по малко от секуда да махнеш всички шервания и също толкова лесно да ги възобновиш. Има възможности подобни на стена, само че без многобройните настройки на портове и протоколи []. Настройките са елементарни, но при правилно конфигуриране вършат отлична работа. Ползвам я от няколко месеца, махнал съм си стената нарочно за да видя какво може тази прогамка. Засега се справя успешно, като се има предвид, че съм с реално IP и повече от половината ми компютър е шернат [8D].
Еdit:// Забравих да спомена с WinXP SP2 съм и всички дялове и дискове са ми на FAT32, включително и системния.
Може само ако някой ти знае администраторската парола, да влезе през административните шерове, както спомена и D3BEPP. Ама не би трябвало да се притесняваш. Ако не искаш да споделяш нищо, изтрий File and printer Sharing for Microsoft Network.