Имам проблем със заспиване на интернета когато известно време не се работи с него,или тегля с Flash Get-a.
После за да тръгне връзката трябва да рестартирам.
С кабелен модем съм.
Ако някой знае как да го оправя моля да ми помогне.
Имам проблем със заспиване на интернета когато известно време не се работи с него,или тегля с Flash Get-a.
С кабелен модем съм.
Пробваи ако модема ти е по USB да го вържеш по LAN. Най вероятно ще помогне...........
Със здраве !!!
Ако си с Win98 е от него Нещо не може да се сработи с модема най-вероятно, имал съм такъв проблем но с друг вид модем
И аз съм с WIN98SE и кабелен модем, но такива проблеми не съм имал. Какъв е модема? Кой ти е провайдера? И кое рестартираш - модема или компютъра?
Не става вечер като оставя да се дърпа филм след известно време спира интернета.
Кажете някоя страница която сама се рефрешва през определено време за да я оставя да го подържа.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имам проблем със заспиване на интернета когато известно време не се работи с него,или тегля с Flash Get-a.
С кабелен модем съм.
<div align="right">Originally posted by JIM*-*12/10/2004*:* 16:43:15</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Тъй като работя точно в тази сфера, мога да ти кажа какъв е проблема и как да се реши.
Въпрос - нали IP адреса и останалите данни ги получаваш по DHCP (динамично, а не ти са заложени в PC-то на ръка)? Обикновенно тогава проблема е най-често срещан.
Проблема е в Доставчика ти на сигнал по кабелната телевизия. Когато се получи зашумяване по тяхния обратен (upstream) канал, модема губи връзка с кабелната станция (CMTS) и модема сам започва да раздава IP адреси, които объркват Windows (засега под Linux нито веднъж не е станал такъв проблем).
Решение - обаждаш се в кабелната и питаш за проблем в твоя район, ако няма - ти им казваш, че в момента има. Да си проверят нивото Сигнал/Шум на твоя Upstream.
При мен правим опити с изключване на тази функция на кабелните модеми.
Казват че всичко е наред.
Получава се вече само вечер като тегля някой филм.Не може ли FlashGet-a
да се направи някак да подновява връзката.
Според мене имаш проблем с настроиките на BIOS. Също си настрои харда да не заспива и мисля че нещата ще се оправят