Здравейте на всички!
Значи имам следния проблем: ползвам BW Meter за да си следя трафика в къщи. С лан мрежа съм, само че тарифата ми е "на трафик ", вследствие на което благинката в нашата мрежа (то май само тя остана) е един DC++ хъб, дето са го пуснали от известно време и не ми отчита трафик.
Но да се върна на въпроса ми:
как мога да си настроя BW Meter да ми следи трафика от всички адреси , освен:
1) втората ми мрежа (тъй като съм с две лан карти и давам и на съквартиранта интернет [^]);
2) адресите за ДС++, защото дърпам често разни големшки неща оттам, а ако ми отчита и оттам и няма да е реално показанието;
3) който и да е адрес, зададен от мен, примерно адреса където си проверявам трафика (примерно) или който и да е друг;
ЖЕЛАТЕЛНО е да ми споделите опита си точно за БВ Метър, но пък може и за някоя друга такава програмка (видях че има тема с много мнения по нея за такива програмки). Просто ме интересува къде и какво трябва да напиша за да не ми следи дадени адреси (или маски и т.н.).
Аз се опитвах на BW Meter-а, но засега без успех, като въведа там адреси във "Filter" секцията, и или не ми отчита изобщо никакъв трафик, или пък ми отчита на всички адреси.
Знам че някъде бъркам, ама не знам къде, а и не съм толкова на ти с английския, иначе то в хелпа е обяснено, но според мен не много добре и разбираемо.
А лошото е, че към момента нямам никакво време да пробвам разни варианти, и ми се стори за по-лесно да попитам, защото предполагам ще има хора, които могат да ми кажат.
Благодаря на отзовалите се предварително!
Чао засега.