А Петър и Стоян на кирилица ли са, или просто ни го даваш за пример ? Евентуално, ако са на кирилица, що не пробваш с някой еднакъв юсер на латиница.
А Петър и Стоян на кирилица ли са, или просто ни го даваш за пример ? Евентуално, ако са на кирилица, що не пробваш с някой еднакъв юсер на латиница.
на латиница, само за пример беше
п.п. вече чувствам как отнасям майни покрай тая тема...
добавка: положителното е, че в 90% се ползва достъпа от хп към 2000, но все пак ме глождеше да видя няма ли някой да знае как става. Съмнява ме обаче проблемът да е тривиален...
Майни не отнасяш (поне не от мен). Остана да те помолим да пуснеш скрииншот на Registry - Run, или да те посъветваме да си пуснеш един MSConfig и да го разгледаш за нещо необичайно (Като да речем някой стар ZoneAlarm)
Митко, не съм много сигурен, дали това( http://img29.exs.cx/img29/347/regr4n.jpg ) имаш предвид, и ако да ми е интересно зЪщо.
Ама това на кой компютър е? Там вляво има RunServices, а в WinXP няма RunServices (поне няма в WinXPPro). Така или иначе, се виждат доста неща, който са ми непознати, но звучат като потенциални ограничители на достъпа:
Outpost Firewall
Pest Patrol
Cookie Patrol
Най-добре опитай да изключиш еднократно всичко с MSConfig (после пак ще си го включиш) и да видиш дали случайно не се е отпушило.
Зарежете,
проблемът не толкова тривиален, според мен. Скрииншота е от ХП HOME, при който всъщност се получава проблема. Сигурен съм, че е при него, защото съм го свързвал в мрежа с други два и пак не става да се логна в него, въпреки че съм създал акаунти, шернал съм директории и т.н.
А със стария ми компютър(той беше на 2000) бях в мрежа с тоя, който е на 2000 Prof сега и нямах никакъв проблем. Знам, че проблема е на ХП HOME, но дотук...
Иначе тия програми, които стартират с уиндоус съм ги деактивирал многократно, с напълно "свалени гащи" съм тествал и пак не става....*
Що не вземеш една кутия натурален сок и да почерпиш някой специалист докато ти го настройва.
Ще му отнеме десетина минути и пари няма да ти вземе.
Специалистът ще направи абсолютно същото, което ми беше препоръчано тук...
Няма смисъл да го зарязваме, след като успешно обменихме толкова много информация.
Направи ми впечатление, че някъде в началото споменаваш за Windows актуализации, които до колкото разбрах не са направени по някакви неизвестни причини.
Ако е така, то може и това да е причината за проблема.
Сещам се за следния пример:
Инсталация на Win98SE от оригиналин диск от 97-ма година.
Този Win98SE е окомплектован с IE5
При опит за свързване със шернати папки от друг с друга работна група (WinXPPro например) - не може да се свърже. Ако се търси директно по името на другия компютър (\\computer2), то Win98SE казва най-малко три пъти подред "Unable to browse the network", след което започва да влиза по папките, но много дълго време показва че другия компютър е от Unknown Workgroup.
Ако обаче на този Win98SE се инсталира IE6 (което практически е актуализация), гореописания проблем (ефект) изчезва.
Така че, сигурно си има голям смисъл да се актуализира този WInXPHome.
Исках да кажа, че въпреки, че са актуализиирани, нищо не се променя.Първоначално публикувано от grossmaul
Последното, което намерих из нета е, че при доста хора този проблем се решава(НЕ И ПРИ МЕН), когато промениш стойността на restrictanonymous в HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa от 1 на 0.
Всички те ти случаи обаче са на Win XP HOME - XP Pro среда...
Инсталирах (върху току що форматиран диск) WinXPHome (OEM версия, много стара още преди SP1). Кръстих компютъра T.
Шернах една папка test (Шерването го направих така: properties/Sharing/Share this folder on the network - сложих чавка
Отидох на компютъра в другата стая с WinXPPro. В Address Bar на Windows Explorer написах \\t <ENTER>
Без изобщо да ме пита за username и password, в десния панел веднага се появиха test и printers. Влязох в тест и създадох един празен текстов документ.
Т.Е. при току що инсталиран WinXPHome, всичко си е наред с шерването - даже не пита за парола.
След това инсталирах SP2, нищо не се промени. Отидох на трети компютър, написах \\t, видях шернатото test, влязох в него и създадох празна папка.
Прегледах състоянието на Firewall при WinXPHOME
Firewall - включен
File and print sharing - маркиран като exeption
Scope на този exeption - subnet
НИКЪДЕ НЕ МЕ Е ПИТАЛО ЗА USERNAME И PASSWORD !!!
Нищо не се промени и след инсталирането на всички актуализации излезли след SP2.
Ползвах руския метод описан в една друга тема за да мога да изтегля актуализациите.
Потвърждавам - от WinXPPro без никакви проблеми се влиза в шернатите папки на WinXPHome.
В WinXPHome+SP2+WindowsUpdates има
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\
но няма
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
Такъв обаче има в WinXPPro с още много параметри вътре
Сигурно е дошъл от някакъв допълнителен MS-софтуер, или от актуализациите и сигурно в него е проблема.
Е с това сме на нивото на шерване при 98, че и по-лошо - там поне може да се зададе парола за четене и запис, а тук не може! А щом си захванал експеримента както трябва, би ли го допълнил и с резултати при немаркирано Simple folder sharing?Първоначално публикувано от MitkoS
Оня диск се затри, но ми попадна временно eдин лаптоп с WinXPHome.
Първото което направих, бе да шерна една папка и да видя от друг компютър (с WinXPPro), дали ще ме пусне. Ами пусна ме, без изобщо да пита за username и password. Както казва emos, по-назад сме и от Win98 (даже и Win95). Между другото некъде не видях (а и никога не съм знаел къде) къде е това Simple folder sharing в WinXPHome
Проверих Registry и за моя изненада там има
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
което изглежда така
Публикувах го това Registry, за да може евентуално grossmaul да го сравни с неговото.
Преди няколко дена писах в друга тема, че в нормален модус на ХП симпъл-шеринг е by-default и не може да се деактивира, освен ако не се мине в safe mode, откъдето вече могат да се дават специфични права на отделни потребители за отделни папки.Първоначално публикувано от MitkoS
В XP-PRO би трябвало да го намериш във folder options/view/advanced settings.
Вариантът със simple sharing също е пробаван и не даде никакъв резултат и в двата случая...
Registry-то ми се различаваше само по restrictanonumous(беше на 1) и everyoneincludesanonumous(беше на 1). Нищо не се промени, след като ги направих на 0, рестартирах и пробвах да вляза през 2000 в ХП/ХОМЕ.