Проблем с Мрежа Win XP Pro SP2, Win 2000 pro и Win98
Имам проблем със правенето на мрежа между 5 компютърчета в офиса ... 3 от тях са със Win 2000 pro, един с* Win XP Pro и последния е на 98, тъй като е с малко по-слабички възможности. Мрежата между 2000 и 98 върви перфектно, но ХР-то не може да види нито един от другите компютри. В една и съща уоркгрупа са, с последователни ИП-та, със файъруол Зон Аларм, на който е зададено да пуска всякакви пакети навън и вътре от въпросната вътрешна мрежа, ХР-то е със свален файъруол ... от сутринта се опитвам да намеря грешка в настройките* :081:, но мисля, че всичко е наред ...
Дайте някакви идеи и предложения, моля ви ...
10х предварително* :033:
Re: Проблем с Мрежа Win XP Pro SP2, Win 2000 pro и Win98
А пинговете вървят ли ?
И XP-то не може да види другите, или него не могат да го видят ?
Пинговете си вървят перфектно ... ХР-то вижда само 98 и само и единствено като му зададеш \\computer\ иначе не го вижда в нетуорк плейсес. 98 вижда ХР-то по същия начин ..., но основния проблем е, че не мога да видя 2000-то. А най-странното ми е, че между 98 и 2000 има перфектна мрежа. Значи 98-2000 има мрежа, 98 - ХР има мрежа, а между ХР и 2000 нищо няма* :brickwall:
Провери си настройките на NetBIOS, дали е разрешен на проблемните машини
Цитат:
Първоначално публикувано от JJunior
Разрешен е ...
След като нямаш нарочен сървър - провери дали Guest account ти е вкл. на XP и изкл. временно Firewall...
Ми вече се сетих за това ...* Guest account-а е включен и Firewall-a е изключен ... и пак не става* :029:
Според мен е чисто хардуерен проблем. Няма никаква логика да не се видят.Такова нещо за първи път чувам?
п.п
Ето ти един линк, пък дано ти помогне:
http://www.duxcw.com/
Успех!
@ fiorino
Е защо да е хардуерен проблем? Нали пинговете вървят?
@ JJunior
Дай цялата информация: м/у кои компютри какво се вижда и как, т.е. под \\computer\ разбираш \\ime_na_PC\ или \\192.168.0.2\ ? Дай и всички настройки на ХР файъруола...
Всъщност какво разбираш под "мрежа": да се виждат в Network places или да има ping м/у тях? Защото ако има ping, по TCP/IP есико е ОК, имаш проблем само с NetBIOS!
Човека пише, че XP-->2000 няма пинг?При условие, че всичко е направил какъв може да е проблема??
п.п
Наистина той не е конкретизирал има ли пинг.Сега се зачетох по подробно.
Цитат:
Пинговете си вървят перфектно ...
Не е ясно още между кои РС-та вървят пинговете. И какво се разбира под "мрежа"! Да почакаме, ще видим. За мен поне цялото инфо, което посочих по-горе е необходимо, за да не търся някое кристално кълбо - и то няма как да е при положение, че ако питащия дава цялата необходима информация, да не получи отговор на 3-ти, 4-ти пост....
Цитат:
Ми вече се сетих за това ...* Guest account-а е включен и Firewall-a е изключен ... и пак не става* :029:
Kakъв ти е хардуера - Switch? Router?
Как си ги вързал ?
И аз имам подобен проблем. Мисля че се появи след като се заразиха комовете и сложих някакъв антивирус...
Така и не можах да го реша и преинсталирах. сега имам 3 вин2000 2 98 и 2XP и скоро 1ния пак изчезна, но той не е толкова важен да е в мрежа.
Странното е че дори не вижда сървъра(шерингите не бачкат изобщо) , а интернета бачка ???
Като чета макар че не изчетох всичко със запетайките си мисля, че имаш малко мешаница с акаунтите и допълнителните им настройки, което идва от СП2, но не е проблем да си ги настроиш. Направи така, че някои от НТ машините да е мастер броузър, а на другите го забрани за да не се тормозят един друг. После погледни акаунтите и нека да не са с еднакви имена. Особенно ако всички използва администратор с различна парола ... няма да можеш да се ровиш. Ако съм те объркал нещо питай ще гледам да ти помогна.
Всъщност сега като каза мисля че проблема се появи след пачовете след СП2