Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Home Network

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Home Network

Моля до обясните подробно какво трябва да направя, за "докарам" интернет до компютъра в другата стая. Да го наречем детския компютър.

Първия е с
    две мрежови карти
    Win XP Pro SP2

Втория
    си е с вградената карта
    и също с Win XP Pro SP2

Мрежата е VPN.

Моля да укажете точно:
    На първия инсталираш или настройваш еди какво си.
    На втория инсталираш или настройваш еди какво си.
    На първия влизаш еди къде си, пишеш еди какъв си DNS, еди каква си маска.
    На втория влизаш еди къде си, пишеш еди какъв си DNS, еди каква си маска.

Първо уточнявам, не искам нищо да продавам и никой да ограбвам.
    Доставчика ми няма нищо против тази операция, понеже има финансов интерес да правя по-голям трафик.
    Но не му се идва до нас, ако мога сам да се справя.

Ясно е, че първия трябва да е включен, но в момента това ме устройва повече, отколкото да плащам две такси. Доставчика ми го мързи да си промени софтуера или начина на работа така, че трафика от двата акаунта да се събира в един. Днес си говорихме и той реши да постъпя както намеря за добре.

Благодаря ви предварително.

2.  

3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Re: Home Network

на първият компютър, ще го наричам за кратко сървър отишав в network connections и избраш setup for home and office network. От там задаш, че този комютър е сързан към интернет и другите вземат от него. После избираш коя мрежа в случая VPN е мрежата от която идва интернета. На домашната мрежа казваш, че искаш да използва интернета от VPN. след това отиваш на другия компютър пак същите работи но казваш, че искаш да изпозлва интернет от дугия и си готов.

Друг вариант е с прокси, изпозлвай CCproxy, добро е. Мисля, че ru-boy беше описал мнго добре как се настройва, но май беше в HWS.bg.

ако нещо не можеш да ме разбереш питай тук или по icq.

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Не получается ...
    Трябва ли да махна NAT протокола, тъй като иска точно това за да шерне връзката.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Значи, на вториря компютър ланката е на автоматични настройки, така трябв ада бъде и другата ланка от вътрешната мрежа на първия комп. Отивай на конекшъна на нета и даваш properties-advanced и на internet connection sharing слагаш чайки на вички квадратчета. Е това е цялата операция. Вина автоматично ще ти натрои лан картите. Е това е полесно от ртазни уизарди и други подобни простотии на майкрософт.

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Сега да ви обясня какво съм направил и съответно нищо не е станало, а вие ще кажете какво да правя по натам.

Значи на външния компютър имам три конекции [извинявайте за майкрософтизмите, но така ми е по лесно]
    Едната за VPN
    Втората на вградената вътрешна мрежова карта откъдето "влиза" интернета. [там е връзката с ISP]
    Третата е на картата, която аз съм монтирал и ще служи за връзка с втория компютър.

На "вътрешния" компютър имам една конекция.

Първата ще наричам VPN
    Втората ще наричам Intel 1
    Третата ще наричам Realtek

На вътрешния ще я наричам Intel 2

На коя карта трябва да задам DNS 192.168.0.1 с маска 255.255.255.0 [Според мен на TCP/IP настройките на Intel 1]

На вътрешния [Intel 2] трябва ли да задам DNS 192.168.0.2 с маска 255.255.255.0 и Default Gateway 192.168.0.1

И като го направя и вдигна двете карти, пинг нямам от вътрешния към външния, което ме озадачава.

Някакви съвети?

Има ли някакви services, които задължително трябва да са включени, тъй като доста съм изключил, следствие на параноята която ме обхваща като си представя в каква мрежа от невръстни малоумници се намирам.

Като направя това, което казваш Julian се случва следното:

Давам му Yes

И след това

Идеи?

7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Аз в такива ситуации съветвам следното:
    Предполагаме, че вътрешното и външното РС са свързани с кроскабел. Ако всичко е наред, Link диодите на двете карти трябва да светят.
    Опитай wizard-а за този процес - Start -> Settings -> Control Panel -> Network Connections. Вляво има Set up a home or small office connection. Щракваш го и го следваш стъпка по стъпка, върши работа. Разгледай картинките, няма как да не се ориентираш!
    Другото (вътрешното) РС можеш да го конфигурираш по 2 начина: пак с помощта на wizard-а или ръчно.
    С wizard-а: Start -> Settings -> Control Panel -> Network Connections. Вляво има Set up a home or small office connection , разгледай картинките, няма как да не се ориентираш!
    Ръчно - има 2 варианта: с автоматични настройки на адреса и ръчни такива.
    При първия случай се предполага, че не си пипал нищо по Realtek: Start -> Settings -> Control Panel -> Network Connections. Слагаш отметки на Client for Microsoft Networks, File and Printer Sharing for Microsoft Networks и Internet Protocol (TCP/IP). От Properties на Internet Protocol (TCP/IP) му даваш Obtain IP address automatically. Затваряш и това е.
    При втория случай: Start -> Settings -> Control Panel -> Network Connections. Слагаш отметки на Client for Microsoft Networks, File and Printer Sharing for Microsoft Networks и Internet Protocol (TCP/IP). От Properties на Internet Protocol (TCP/IP) му даваш Use the following IP address и в полетата въвеждаш: за IP address - 192.168.0.2, за Subnet mask - 255.255.255.0, за Default gateway - 192.168.0.1, за Preferred DNS server и Alternate DNS server - адресите на DNS сървърите на доставчика ти, или на Preferred DNS server - 192.168.0.1, ако не ги знаеш. Затваряш и това е.

По-горе ти отговарям за настройките на Realtek (всъщност нищо не й настройваш - wizard-a го е направил и й е дал следните настройки: IP:192.168.0.1; SubnetMask 255.255.255.0 и за това Windows ти съобщава на първия ти скрийшот) и Intel2.
    Ping може да нямаш и заради firewall-a - разцъкай го: Първо избери Turn off (not recommended), после на Exceptions сложи отметка на File and printer sharing, после в Advanced махаш отметката на Realtek (за външното РС) или Intel2 (вътрешното РС), от полето ICMP отваряш списъка с всички достъпни действия по този протокол и слагаш всичките отметки. Е по този начин по-изключен Windows-ки firewall едва ли ще получиш. Не зле в този момент да си извадил кабела към доставчика!
    После Start -> Run -> cmd -> ping 192.168.0.1 от вътрешното РС или Start -> Run -> cmd -> ping 192.168.0.2 от външното и казваш какво става. Ping е команда от TCP/IP протокола, ако получиш отговор и имаш достъп до Интернет на външното, то и на вътрешното РС би трябвало да имаш достъп до Интернет.
    Това за NAT-a може да ти идва от VPN-a. В момента не мога да се свържа през VPN към никой сървър, дано утре да мога да се "промуша" до емтелския номер на един администратор, че да ми разреши връзка до сървъра му.... та да кажа дали и при мен става така.
    Но за експеримента първо подкарай мрежата между двете РС-та, а после от Start -> Settings -> Control Panel -> System -> Administrative Tools -> Services си намери NAT-a и направи, каквото Windows те съветва, може и да ти се получат нещата...
    Успех!

8.  

9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Благодаря за отговорите.
    Докарах го до пинг от единия до другия, но дотам.
    Нищо обаче не мога да направя с NAT.
    Нямам такъв service.
    Имам Windows Firewall/Internet Connection Sharing, с описание "Provides network address translation, addressing, name resolution and/or intrusion prevention services for a home or small office network."
    Него ли service да спра и ако го направя очевидно няма да мога да ползвам възможностите на ICS.

Имате ли нещо предвид от тук нататък?

11. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Намери ме на ICQ-то и ще ти кажа, как да настроиш нещата за секунди.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Благодаря ru-boy, но след два дена, сега просто трябва да тръгвам към Twilight Zone.
    Ако някой или ти ми напишете нещо тук, като опитам ще пиша веднага.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Windows Internet Connection Sharing изпълнявай стъпка по стъпка и ще стане:

http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_ics/

P.S. и на първо време спри всякъкви Файъръоулс

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Двата компютъра се "видяха", шернал съм им по една папка, до тук проблеми няма.

За Internet на втория обаче, какво ли не опитах, всичко опира до следното съобщение:

Никъде не виждам подобна настройка в Administrative Tools » Services » Routing and Remote Access

А и нещо странно, което вие ще кажете дали е така:
    Днес говорих с един приятел, който е правил това, което искам в същата VPN, в която съм.

На първия компютър имам три конекции.
    VPN - виртуалната
    LAN Intel - реална, мрежова карта към доставчика
    LAN Realtek - реална, мрежова карта към втория компютър

Та той казва, че връзката става, като шерна VPN конекцията към LAN Intel, чрез която правя връзка с доставчика, а не към LAN Realtek, която е връзката с втория компютър.

Така ли е редно, защото ми се струва нелогично?

16. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    ....връзката става, като шерна VPN конекцията към LAN Intell, чрез която правя връзка с доставчика, а не към LAN Realtek, която е връзката с втория компютър.

Така ли е редно, защото ми се струва нелогично?
    Е защо не, логично е - ти "шерваш", т.е. споделяш връзката, от която имаш достъп до Интернет. По този начин и другите РС-та ще имат достъп до Интернет през нея
    А това съобщение на 2-рото РС ли ти излиза?

17. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

@emos: Въпрос на логика. Моята примерно не е такава
    @Malone: Не е вярно. VPN конекцията се шерва към картата към втория компютър. Е, може и другата, но тогава Интернет връзката ще може да я ползва твоят приятел, а не ти от втория компютър
    Виж, за съобщението не мога нищо да кажа, там ме няма.

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@etg
    Да, и аз мисля така etg, защото според мен би трябвало да шерна връзката към картата, която ще се ползва от клиента на шерването, втория компютър.
    Затова написах, че не ми се струва логично да се шерва VPN връзката, към LAN картата откъдето "влиза" интернет.

@emos
    Не, това съобщение излиза на първия компютър, след като му укажа къде да шерне VPN връзката.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Network ID
    От gogocuk във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 27-05-08, 19:44
  2. LAN network
    От DENITO във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 23-12-06, 18:50
  3. Network Visualizer 4.1
    От fichtenweg във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 13-10-05, 20:04
  4. Network XP to WIN 98
    От FOX007 във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 29-07-02, 02:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе