Включен съм в мрежа 100Мб, която представлява клон от по-голяма мрежа. От мен до Gateway (сървара) има 10 суича, като 7 от тях са външни - по стълбовете на уличното осветление и се захранват дистанционно.Доколкото ми е известно в двете крайни точки има по едно импулсно захранване което пуска 100 волта по UTP кабела (по неизползваемите проводници). В кутиите където са суичовете има други захранващи блокове които всъщност разделят напрежението от кабела и суича и осигуряват захранването на самия суич.
Та защо ви описвам всичко това..... [V]Много калпава работа. Изработката е на някакъв местен "майстор"[}], който само увърта , обещава, оправдава се че нямал добри части и разни подобни глупости. Като в същото време не само не казва какви части му трябват, ами и изтрил надписите на елементите на изработените захранвания - [
!] - то поне да вършеха работа....
Писна ми от калпав нет!!! Та реших да попитам: Знае ли някой надежден начин и устройства за дистанционно захранване на трасе от около 500-700м със 7 външни суича? Как би трябвало да се направи най-добре? Има ли готови такива захранвания, къде могат да се намерят и на каква цена? А бе ....изобщо приемам всякакви съвети и предложения.
Разчитам на вашето съдействие! []
Благодаря предварително!