Резултати от 1 до 4 от общо 4

Търся инфо за свързване тип Wireless при директна видимост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    25
    #1

    Търся инфо за свързване тип Wireless при директна видимост

    Здравейте,

    изпопрочетох по най-различни форуми и статии как се правят безжични мрежи,* но въпросът ми е конкретен
    и се надявах във форумите на този сървър да има нещо подходящо за мен но нещо не открих и за това
    задавам директно въпроса:*

    с един приятел живеем в два съседни блока като пряката видимост тераса-тераса е не повече от 50 метра.(мислех да направя кабелна мрежа но така разстоянието скача на над 150м защото просто няма начин да увиснем черво от тераса на тераса* * а и условията много не са подходящи за това).Искам да си разделим един БТК-ADSL.* Като оборудване мисля да поставя един компютър на 266мхц за рутер на който да поставя две PCI-ски LAN карти (една за вход от ADSL-a една за изход към моето компютърче) и една 802.11b PCI с която да направя връзка с другата Wireless карта която ще е при моят приятел,а като ОС да е един рязнат Linux.Проблемът е че няма как компютрите да са на терасите ни за да са в пряка видимост антените.Картите които мисля да купя са LAN-C-net или Realtec а за двете 802.11b на SMC Или Micronet защото са сравнително евтини.
    Бихте ли ми казали дали е изпълнимо това решение и дали е възможно да се извади външна антена на коаксиален кабел за радиокартите.

    Може и да съм проспал някоя подходяща статия* * но ще се радвам ако ми помогнете с някой и друг съвет!

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    634
    #2

    Re: Търся инфо за свързване тип Wireless при директна видимост

    Самите адсл модеми са си рутерчета, но дали са ограничени само за един клиент не знам - ще трябва да потърсиш по форума май имаше такава тема. По удачно според мен решение е ако все пак ти се налага рутер (в случай че не можеш да използваш модема като такъв) да си вземеш един с wireless порт който ще може да изкараш на терасата в подходяща кутия. Оттатък пък за твоя приятел е подходящо един usb wireless dongle - при нужда може да се свърже с два кабела х4.5 метра = 9 метра. Като цена няма да ти е по скъпо от решението което си замислил. И би трябвало да нямаш проблем да вържеш външни антени към pci картите но ще трябва да копуваш такива или да си ги правиш.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #3

    Re: Търся инфо за свързване тип Wireless при директна видимост

    Тая работа мизля че миже да стане и без рутер, но по добре с рутер. Иначе за безжични ланки пропоръчвам такава за USB с удължителен кабел с поставака, като BELKIN-а който се продава в метро за 54лв. Междудругото аз има такъв и го ползвам за безжичен нет и съм много доволен. Хваща по добре от вградена wireless карат на лаптоп. Иначе мисля че ако и двата компютъва имат такива джаджи(точно до процорците) и си пускаш нета с ICS няма да има пробелми. Но с рутера можеби ще има по добър обхват, пък и ако се нали може да му сложиш и по добра антена. Виж прмоцията на метро на за БЕЛКИН. Предполагам, че ако рутера и безжичната ланка са от една марка ще работи мрежата гарантирано. Рутера май беше 100лв без ДДС, което означава че за коло 170лв ще ти струва безжичното оборудване. А Като си вземш рутера ще можеш и поне още един човек да вържеш към нета и така цената ще я делите на три. Друг е въпроса че с тази ниската скорост на БТК за ъплоад като с ераздели на три съвсем нищо няма да остане.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    25
    #4

    Re: Търся инфо за свързване тип Wireless при директна видимост

    Благодаря на всички които ми отделиха време и дадоха насока.Сега ще обмисля за всеки случай и вариант за кабел и се надявам следващите ми посещения по форумите да са от новата връзка Успех! :Super:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 8
    Последно: 30-11-13, 00:23
  2. Търся инфо за готварска печка NEFF
    От mksios във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 30-12-10, 12:21
  3. Търся Инфо за GSM камери
    От Fujifen във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 18-09-09, 19:14
  4. Отговори: 3
    Последно: 22-06-07, 17:43
  5. Търся инфо
    От mitco във форум Мрежи
    Отговори: 2
    Последно: 22-03-04, 10:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе