Здравейте,
изпопрочетох по най-различни форуми и статии как се правят безжични мрежи,* но въпросът ми е конкретен
и се надявах във форумите на този сървър да има нещо подходящо за мен но нещо не открих и за това
задавам директно въпроса:*
с един приятел живеем в два съседни блока като пряката видимост тераса-тераса е не повече от 50 метра.(мислех да направя кабелна мрежа но така разстоянието скача на над 150м защото просто няма начин да увиснем черво от тераса на тераса* * а и условията много не са подходящи за това).Искам да си разделим един БТК-ADSL.* Като оборудване мисля да поставя един компютър на 266мхц за рутер на който да поставя две PCI-ски LAN карти (една за вход от ADSL-a една за изход към моето компютърче) и една 802.11b PCI с която да направя връзка с другата Wireless карта която ще е при моят приятел,а като ОС да е един рязнат Linux.Проблемът е че няма как компютрите да са на терасите ни за да са в пряка видимост антените.Картите които мисля да купя са LAN-C-net или Realtec а за двете 802.11b на SMC Или Micronet защото са сравнително евтини.
Бихте ли ми казали дали е изпълнимо това решение и дали е възможно да се извади външна антена на коаксиален кабел за радиокартите.
Може и да съм проспал някоя подходяща статия* * но ще се радвам ако ми помогнете с някой и друг съвет!