Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 21 от общо 21

LAN мрежа - ГОЛЯМ проблем с мълниите!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Re: LAN мрежа - ГОЛЯМ проблем с мълниите!!!

@Lupus 10x

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Тази тема: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,25718.0.html ме сети, че имах да казвам нещо и в тази...
    На ManiMani:
    Галванично развързване ще рече, че няма електропроводима връзка между тоководещите части. Нещо подобно на трасето с медиа-конверторите в горния ми пост.
    Всъщност е редно да опростя нещата: РС <-> МС <-> диелектричен_ОК <-> МС <-> РС. Така значително спада цената и се вдига надеждността до 100% и трасето може да е и над 100m (на практика има "noname" МС за по 20, 30, 40, 60 и 80km - при приемане на постановката, че затихването на влакното при 1310nm е 0,4dB/km, заварката е макс. 0,1dB и внесеното затихване от конекторите е < 0,5dB). Но както казах преди - "на първо четене" - толкова. На второ е по-добре!

По другите постове (освен този на Lupus):
    А то е, че след прочитането им много, ама много внимателно си ГО преместих в другия крачол. Постоях малко така, пък си рекох - и що?!? И пак си го върнах в първия крачол! Е, все пак, ако пак нещо не ви устройва - пишете, заради вас щак ще опитам да си го сложа у другия крачол!...

@ Lupus
    Българинът е жив дявол и поста ти го доказва! Не вярвам, че не знаеш за какво става дума... но форум, все пак, трябва да подкрепиш френдовете... Кажи ми, че не ти се иска да си си направил инсталациите както трябва, но дали са биха били оправдани вложените средства?!?
    Да го кажа и по друг начин - готов ли си при така заземената мрежа да минеш проверка на контролния орган? Или да поемеш разходите на клиентите си с изпушили приемници?
    Всъщност не ми отговаряй, ще отплеснем темата настрани, все пак смятам, че жизненият и професионалният ти опит не ти позволи да кажеш, че не съм прав.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от emos
    @ Lupus
    Българинът е жив дявол и поста ти го доказва! Не вярвам, че не знаеш за какво става дума... но форум, все пак, трябва да подкрепиш френдовете... Кажи ми, че не ти се иска да си си направил инсталациите както трябва, но дали са биха били оправдани вложените средства?!?
    Да го кажа и по друг начин - готов ли си при така заземената мрежа да минеш проверка на контролния орган? Или да поемеш разходите на клиентите си с изпушили приемници?
    Всъщност не ми отговаряй, ще отплеснем темата настрани, все пак смятам, че жизненият и професионалният ти опит не ти позволи да кажеш, че не съм прав.

Уважавам теорията, понатрупал съм доста от нея след техникум+висше+аспирантура+22г трудов стаж в научен институт, но се доверявам и на емпириката и опита. Минавал съм успешно не една проверка на ДКД (после КРС), но най-важната беше на абонатите ми. Не съм имал случай на гръмнал телевизор след взетите защитни мерки. А преди да ги взема гръмна моя собствен контролен монитор в апаратната. Да не влизаме в излишни спорове по теорията и нека ManiMani сам да реши на кого да се довери.

5. Novice
    Тук е от
    Dec 2006

Добре ако се заземява екранировката на кабела и от двата края, няма ли опастност от получаване на потенциална разлика между тях ?

6. WISP
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от iliandj
    Добре ако се заземява екранировката на кабела и от двата края, няма ли опастност от получаване на потенциална разлика между тях ?
    Ми това е дискутирано в темата, вземи я прочети.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Хасково

Цитат Първоначално публикувано от iliandj
    е точно за това не занулявай в двата края, а само в единия, никога няма да си сигурен, че нещо не са попроменили от Енергото и твоя кабел може и да се припали в някой щастлив ден ...

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Голям проблем!
    От juspar във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 28-12-11, 22:04
  2. Голям проблем с лаптоп
    От peacemakera във форум Мобилни устройства
    Отговори: 14
    Последно: 06-11-07, 08:53
  3. голям проблем
    От Jepeto във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 28-05-07, 22:36
  4. голям проблем с pc-то ми
    От wheeler във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 20-03-06, 11:09
  5. проблем !!!!!!!! и то голям
    От flood_master във форум Мрежи
    Отговори: 9
    Последно: 27-08-03, 08:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе