Здравейте,
Налага ми се безжично да свържа принтер към мрежата в офиса, така че да се "вижда" от всички компютри в нея. Как да стане и какъв хардуер ми трябва?
уточнение:принтера е безжичен, портативен.
Здравейте,
Налага ми се безжично да свържа принтер към мрежата в офиса, така че да се "вижда" от всички компютри в нея. Как да стане и какъв хардуер ми трябва?
уточнение:принтера е безжичен, портативен.
A принтера е ааа... Модел е ааа... Ей сетих се прочети му ръководството за ползване!
Послепис: Виж какво пише в сигнатурата ми!
Bluetooth принтер може да се добави и по този начин.(Има и други) Отворете Control Panel, Printers and Other Hardware, после изберете Wireless Link (отваря се диалогов прозорец), раздел Blootooth. Ако устройството липсва в списъка, изберете Add и следвайте инструкциите на екрана. В случай, че устройството си е там, проверете състоянието му (status). Ако състоянието е Last Seen, значи устройството трябва да е използваемо. Ако се променя между Authenticate и Connected, то в момента протича обмен между компютъра и устройството. Щракнете на Properties, Services и изберете Drivers for Device, после изключете отметката пред устройството и потвърдете с OK. Повторете същото, но този път включете отметката.
За съжаление, подкарването на Bluetooth е малко на късмет. Microsoft предлагат в библиотеката си статия “How to troubleshoot Bluetooth detection and connectivity problems in Windows XP Service Pack 2” (Отстраняване на проблеми по откриване и свързване по Bluetooth). Но тя е твърде обемна, за да се включи тук, можете да я прочетете на адрес http://support.microsoft.com/kb/883258
Колега, благодарско за отговора. Но проблема ми е по скоро практически как да се изгради безжичното свързване на принтера, така че да го "видя" през лана? Видя ли го, правя му един айпи порт, закачам го на него и си решавам проблема. Обаче свързването не ми е много ясно - безжичен рутер или акцеспоинт ми трябва, как да го закача него към LAN-a, какъв да е мрежовия сегмент на безжичната мрежа - еднакъв или различен от тази на кабелната /LAN/ ?
Пак ни оставяш да гадаем на боб или кафе,но ето примерно ръководство за вързване в мрежа на
Wiriless network printer DJ6800 серия .![]()