Искам да свържа 2 Pc-та с кабел връзка но как !?Какво ми е нужно за целта?
Преглед за печат
Искам да свържа 2 Pc-та с кабел връзка но как !?Какво ми е нужно за целта?
Ами.......твърда връзка ти трябва :))
Може с LAN кабел (кръстосан обаче!!!) , може през RS232 пак кръстосан кабел, а може и през
принтерския порт с LAPLINK kabel - все-пак зависи от приложението и разстоянието между двата.
Така е много неясно формулирано. Все-пак в Мрежи е въпросът - може би за LAN става дума.
//http://www.zytrax.com/tech/layer_1/cables/tech_lan.htm
Може и USB кабел, но всичко споменато е някак си... меко. :)
Та, Compare, кажи по-подробно какво искаш да направиш ако искаш полезен отговор, че не съм добър в хвърлянето на боб. :)
1.Скоба омега образна - 2бр (изработват се по чертеж, в зависимост от кутиите)Цитат:
Какво ми трябва да свържа 2 Pc-та с твърда връзка ?
2.Болт М6х20 - 2бр
3.Гайки М6 - 2бр
4.Шайба подложна - 2бр
5.Шайба пружинна - 2бр (срещу самоотвиване)
:-memnon
Ами по простичко имам LAN интернет и 2xPC исками се да прекарам интернет и на двета .
1.Независимо кое PC е стартирано да има нет и двете да са включени пак да има нет .
2.Кабела които излиза от модема не е USB a телефонен .
3.Ако има нещо неясно ще се опитам да сглобя по обосноваващ отговор.
По сериозно
Не може ли с няква кутия от която да има изходи за двете PC-та по простичко и ако имам как се казва тая кутия .
Обясни по-подробно- какъв ти е нета, доставчика... имаш ли право да вържеш 2 РС-та и т.н.
А що се отнася до кутии - има всякакви... с входове... даже и с изходи... :)) :yahoo:
Compare, пишеш, че интернетът ти в на LAN, а после, че от модема ти излизал телефонен кабел. Нещо не се връзва. Вероятно си на кабелен интернет (от кабелен оператор-телевизионен, който ти е вързал кабелен модем, а от него излиза мрежов (UTP) кабел.
Ако си на БТК, в техния модем ВЛИЗА телефонен кабел, а ИЗЛИЗА мрежов.
Правилно ти е казал boishin да напишеш кой ти е доставчика.
Във всички случаи трябва да му кажеш, че искаш да вържеш и второ РС да има нет.
Кутийката, която ти трябва се казва рутер - в този подфорум за мрежи има доста теми, където е разисквано това, за което питаш.
Ако дсотавчик ти е БТК, то техния модем е и рутер, тъй, че в този случай ти трябва хъб или суич за разпределяне на интернета.
Ама без да дадеш инфо и извънземни да сме няма да ти помогнем. :yahoo:
@Lupus: Не е ли най- лесно с два метални лоста - удряш четири заварки с електрожена - И ИМАШ ТВЪРДА връзка!!! :-memnon
:081: Извадихте ми душичката
Ех,дали мислиш че тука сме пророци?Дай малко информация де,как да ти помогне човек след като и ти не искаш да си помогнеш.Цитат:
Първоначално публикувано от Compare
Повечето доставчици слагат TTL=0 и рутер няма да ти помогне, без да ги уведомиш и да си платиш за второто РС
Отвори RUN, напиши cmd и в отворилия се проьзорец напиши ipconfig /all и след това |ENTER|
виж IP адреса на Default gateway
после напиши : ping xxx.xxx.xxx.xxx (адреса на default gateway) и ЕNTER
ако в изписаните редове имаш TTL=0, няма да стане без да си платиш за второ РС
ако е различно от нула, ще стане с рутер, щом искаш двете РС-та да имат не зависимо едно от друго интернет
питай, ако нещо не се справяш
Да различно е от TTL=0 !Цитат:
Първоначално публикувано от boishin
Какъв рутер ще ми трябва какво представлиава имали някакво специфично име название нещо по конкретно за него ако може :)
От евтиния клас къв да е....Canyon, Repotec, CNet, няма особена разлика между тях
Ако искаш, вземи си скъп - но не виждам смисъл в твоя случай
Само трябва да внимаваш в настройките после. прочети и после питай
На каква цена варира една кутия такава !?Цитат:
Първоначално публикувано от boishin
http://www.tecchannel.de/netzwerk/ko...8/index15.html
Гледам втората картинка от саита не е ли малко скъпичко това ?