Искам да свържа 2 Pc-та с кабел връзка но как !?Какво ми е нужно за целта?
Искам да свържа 2 Pc-та с кабел връзка но как !?Какво ми е нужно за целта?
Ами.......твърда връзка ти трябва
Може с LAN кабел (кръстосан обаче!!!) , може през RS232 пак кръстосан кабел, а може и през
принтерския порт с LAPLINK kabel - все-пак зависи от приложението и разстоянието между двата.
Така е много неясно формулирано. Все-пак в Мрежи е въпросът - може би за LAN става дума.
//http://www.zytrax.com/tech/layer_1/cables/tech_lan.htm
Може и USB кабел, но всичко споменато е някак си... меко.
Та, Compare, кажи по-подробно какво искаш да направиш ако искаш полезен отговор, че не съм добър в хвърлянето на боб.
1.Скоба омега образна - 2бр (изработват се по чертеж, в зависимост от кутиите)Какво ми трябва да свържа 2 Pc-та с твърда връзка ?
2.Болт М6х20 - 2бр
3.Гайки М6 - 2бр
4.Шайба подложна - 2бр
5.Шайба пружинна - 2бр (срещу самоотвиване)
Ами по простичко имам LAN интернет и 2xPC исками се да прекарам интернет и на двета .
1.Независимо кое PC е стартирано да има нет и двете да са включени пак да има нет .
2.Кабела които излиза от модема не е USB a телефонен .
3.Ако има нещо неясно ще се опитам да сглобя по обосноваващ отговор.
Не може ли с няква кутия от която да има изходи за двете PC-та по простичко и ако имам как се казва тая кутия .
Обясни по-подробно- какъв ти е нета, доставчика... имаш ли право да вържеш 2 РС-та и т.н.
А що се отнася до кутии - има всякакви... с входове... даже и с изходи...
Compare, пишеш, че интернетът ти в на LAN, а после, че от модема ти излизал телефонен кабел. Нещо не се връзва. Вероятно си на кабелен интернет (от кабелен оператор-телевизионен, който ти е вързал кабелен модем, а от него излиза мрежов (UTP) кабел.
Ако си на БТК, в техния модем ВЛИЗА телефонен кабел, а ИЗЛИЗА мрежов.
Правилно ти е казал boishin да напишеш кой ти е доставчика.
Във всички случаи трябва да му кажеш, че искаш да вържеш и второ РС да има нет.
Кутийката, която ти трябва се казва рутер - в този подфорум за мрежи има доста теми, където е разисквано това, за което питаш.
Ако дсотавчик ти е БТК, то техния модем е и рутер, тъй, че в този случай ти трябва хъб или суич за разпределяне на интернета.
Ама без да дадеш инфо и извънземни да сме няма да ти помогнем.
@Lupus: Не е ли най- лесно с два метални лоста - удряш четири заварки с електрожена - И ИМАШ ТВЪРДА връзка!!!
Ех,дали мислиш че тука сме пророци?Дай малко информация де,как да ти помогне човек след като и ти не искаш да си помогнеш.Първоначално публикувано от Compare
Повечето доставчици слагат TTL=0 и рутер няма да ти помогне, без да ги уведомиш и да си платиш за второто РС
Отвори RUN, напиши cmd и в отворилия се проьзорец напиши ipconfig /all и след това |ENTER|
виж IP адреса на Default gateway
после напиши : ping xxx.xxx.xxx.xxx (адреса на default gateway) и ЕNTER
ако в изписаните редове имаш TTL=0, няма да стане без да си платиш за второ РС
ако е различно от нула, ще стане с рутер, щом искаш двете РС-та да имат не зависимо едно от друго интернет
питай, ако нещо не се справяш
Да различно е от TTL=0 !Първоначално публикувано от boishin
Какъв рутер ще ми трябва какво представлиава имали някакво специфично име название нещо по конкретно за него ако може
От евтиния клас къв да е....Canyon, Repotec, CNet, няма особена разлика между тях
Ако искаш, вземи си скъп - но не виждам смисъл в твоя случай
Само трябва да внимаваш в настройките после. прочети и после питай
На каква цена варира една кутия такава !?Първоначално публикувано от boishin
http://www.tecchannel.de/netzwerk/ko...8/index15.html
Гледам втората картинка от саита не е ли малко скъпичко това ?