Резултати от 1 до 6 от общо 6

За Спектърнет и подръжката им

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #1

    За Спектърнет и подръжката им

    От няколко дена забелязвам че тегля с максимум 1300к при положение че съм платил за 2500к.На сайта на Спектърнет който е новия ми доставчик пише че има нови скорости,до 10 мегабита международен и наш.Спектърнет купиха мрежата на Хоумлан в Борово и се оказах техен абонат.Това "до" означава че това е максимума.Нека направим една проста сметка:

    Международен стара скорост нова скорост разлика
    512к 1024к +512к
    Български стара скорост нова скорост разлика
    2560к 1280к -1280к


    512
    -
    1280
    = -768

    С толкова ми е намаляла скоростта след обещаното "увеличение",при това са вдигнали и таксата от 26.40 на 27 лева.Никак не го разбирам това увеличение.Отгоре на всичко преди да се вържа на Хоумлан резнах кабела именно на Спектърнет защото ми бяха писнали с проблемите си.Сега изведнъж пак се оказвам техен абонат и трябваше 4 пъти да звъня вчера и оня ден да казвам че нета ми дропи и да слушам един от съпорта как наистина искаше да ме убеди че проблема е от моя Уиндоус и твърдеше че не съм онлайн докато аз отварях разни страници.После(след 4-тото ми позвъняване и повишаване на тон) нета изведнъж се оправи.Нали беше от Уиндоуса бе хубавци.Направо ми е писнало от такива псевдо фирми и персонал.Егати лъжата,направо съм разочарован.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    Re: За Спектърнет и подръжката им

    Познати неща. И във Варна е нещо подобно, по скоро беше така. Като купят поредня интернет доставчки мрежата на този доставчик се скапва тотално. МИнават месеци докато всичко се оправи. При нас проблемите са предимно от хвръчащите кабели по покривите. В София до колкото знам повечето кабели ниват през шахти. Можеби и при теб проблема ще е временен. Хоум лан във варна не са по добре от към поддръжка спрямо спектрума.

  4. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #3

    Re: За Спектърнет и подръжката им

    При мен кабелите са изцяло под земята.На повечето доставчици са по дърветата естествено.Омръзна ми да им режа кабелите на разни.Много жалко че в България няма кой да контролира нещата и обещанията да се спазват.

  5. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    662
    #4

    Re: За Спектърнет и подръжката им

    За съжаление, всички искаме евтин интернет. Е, ако кабелите са под земята или ако се ползва оптика цената ще е по-различна. И за това по-евтино е да са по дърветата. :-)

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #5

    Re: За Спектърнет и подръжката им

    По евтино ама друг път. Мрежата непрекъснато трябва да се подменя. При поддземната мрежа един път се дават повечепари и после поддръжката е много по евтина и инвестицията се изплаща. Да не говорим, че и нета е по качествен. Хвърчащите кабели нямат бъдеще. Това е ясно.

  7. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    662
    #6

    Re: За Спектърнет и подръжката им

    За съжаление забравяш месечната такса я на БТК, я на общината. :-(

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 16
    Последно: 04-06-06, 23:09
  2. Спират подръжката на AVG 6.0 ??????
    От ganch във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 29-10-04, 16:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе