Re: Прекъсва ми мрежата ??
Провери какъв lease time има на WAN интерфейса му. Пробвай със статични настройки: IP: 192.168.1.2, SM: 255.255.255.252 или 255.255.255.0 за бизнес пакет, GW: 192.168.1.1, РDNS: 212.39.90.42, SDNS: 212.39.90.43
точно така съм си направил настройките на рутера
Цитат:
Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
Като се включи модема на бтк директно в лаптопа с кабел няма проблем но включа ли го към рутера връзката с интернет почва да прекъсва на 10 минути. Когато включих и настолния с wireless връзка има интернет за 2-3 мин и след това прекъсва.
Така, както го обясняваш, изглежда нещо рутерчето ти прави проблеми на всеки 2-3 или 10 минути. Ако имаш под ръка, пробвай с някое друго.
И мене ме съмнява рутерчето - макар че досега бая рутери съм инсталирал (точно същия модел, и в къщи съм с такъв, но пък не съм на ADSL) на много хора и не е имало проблеми никога (повечето са били на ADSL), като дори и са с автоматични настройки и на WAN, и на LAN интерфейса.
Може да го ресетнеш (отзад от бутончето ресет) и да направиш всичко наново - поне при мен понякога помага ...
Да ти се намира наоколо някакъв безжичен телефон на 2.4ГХц ??? едно такова http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=575606 ми разгони фамилията и всичко се оправи когато разгоних неговата. При всяко позвъняване или набиране дисконектваше всичко в радиус 50 метра
Нямам друг рутер под ръка да пробвам. Включих лаптопа с кабел към рутера и почти час няма прекъсване, нито един загубен пакет докато настолния продължава да прави същите проблеми. Интересното е че лаптопа прекъсва на 10-на минути докато настолния на 2-3.
Не мисля че проблема идва от безжичен телефон защото живея в една къща на края на квартала и не съм видял комшиите с такова нещо :)
ПС: един цикъл на работа не ми стигна да напиша този пост :(
я пусни един DOS промпт и зацикли един ping 192.168.1.1 -t да видиш увеличава ли се времето за отговор, явяват ли се някакви предвестници на загубата или се губи пинга отведнъж.
Преди три седмици имах подобна случка с друг D-Link (DWG-700AP). Ту го има, ту го няма, по-често го няма. Устройството беше в гаранция, но е купено в България, а самото действие се развиваше извън България. Чудих се да го връщам ли гаранционно, или да се опитам да направя нещо на място. В крайна сметка реших да го отворя. Предварително бях забелязал, че при работа устройството е доста топло на пипане отвън на конкретни места по кутията. След като го отворих, видях един облечен в метал чип и реших, че това е най-греещия елемент. Разгледах го по внимателно и видях, че съответните спойки са се спукали. Дръпнах му една спойка-вълна с поялника на цялата платка отдолу и всичко се оправи веднага.
Всичкото това го пиша, за да подскажа, че сигурно причината е в рутера и ако е гаранционен, да си потърсиш гаранцията. Ако не е, можеш да пробваш това което съм написал.
Ако е гаранционен направо ще ти дадат нов - D-Link не се ремонтират.
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
я пусни един DOS промпт и зацикли един ping 192.168.1.1 -t да видиш увеличава ли се времето за отговор, явяват ли се някакви предвестници на загубата или се губи пинга отведнъж.
пинга се губи отведнъж и по нищо не личи че има намерение да спира. Вече не знам какво да правя ... Звъннах във фирмата и ми казаха да ида там да го тестват и ще ми го сменят ако не е наред. Въбоще не се занимаваха с мен да обясняват защо така или иначе. На мен ми се струва че са имали доста дефекти с такива модели и затова не правят проблем но все пак това си е мое мнение
Само искам да кажа че излезна от рутера цялата работа. Сложих един Linksys WRT54G и работи без проблем всичко. В понеделник ще ходя във фирмата да ми го сменят или да го ремонтират.
Благодаря на всички които се отзоваха :Drinks:
За съжаление проблема си остава. След като го смениха с нов рутера пак продължава да прекъсва wireless-a бе значение дали се сваля филм или се работи по интернет или не . Някой да има идея от какво може да е това ? :help
Ами след като рутера не е - провери другия "край" - usb/pci или там каквото и да е wireless cards :)
Какво точно да им проверя? Едната е вградената на лаптопа а другата е Линксис усб. При другия рутер бачкаха без проблем