Интернет доставчици за гр. Варна
Моля модераторите да ме извинят,но не знаех в кой раздел да пусна запитването си.
Утре заминавам за Варна и ще се наложи да пуснем нет на сина ми. Не познавам добре града а и нямам представа за нет доставчиците.... Ще съм много благодарен ако някой от Варна ми даде някаква имформация за нет доставчици ако даде и тел. за връзка с тях ще ми помогне в този труден за мен момент...
Благодаря на отзовалите се.
Re: Интернет доставчици за гр. Варна
Ами ти най-важното си пропуснал. Не си казал къде точно ще пускаш нет. Единия вариант е BTK. Други доставчици са Спектрумнет(www.pro-lan.net), Houmlan(www.metronet.bg). Спектрума май имат най голямо поктитие и нета им е по-качествен от този на Хоумлан. Има и много малки доставчици, разни зали за интернет. Ако става въпрос за крайните квартали на Варна идея си няма кое е най актуално там. Ааа, също и кабелните телевизии предлагат нет по кабелмата си мрежа с кабелен модел. Виж www.mnet.bg
Вярно.че не съм казал къде се намира,но и аз още незнам точно къде.... На около 10 мин. път пеша от ж.п. гара е.... Ще погледна дадените адреси..... Благодаря
Според мен най-добрият вариант за Варна е бТК. Спектъра предлагат прилични скорости но имат много проблеми с мрежите и често нета им е "тука има , тука няма". Homelan са бледо копие на софийският доставчик.Има и няколко "по-квартални" като "Интербилд" предлагащи 1 мегабит международен+ 5 мегабита пиъринг на лудата цена от 35 лева ( В кой век живеем?!?! И ква е тая цена) или "Рутил" които имат добър нет ама страдат от кофти изградената си мрежа с кабели между блоковете и много проблеми след всяка буря.
БТК - то други доставчици на Интернет във Варна май няма :)
Сега чета и поста ти - квартирка? Може би няма да стане БТК ... :RTFM: ... виж дали там няма безжично нещо :) чух че не били лоши цените вече :Drinks:
Благодаря Ви ..... Ще видим.... Лошото е ,че няма тел.пост и БТК маи поради тази причина отпада
Бягай далеч от Homelan, мсат, и интербилд. Имам много познати които си патят от тях.
лично аз съм на Рутил от няколко години. Проблемите за който говори stenly при мен ги няма и никога не ги е имало.... главния аксес пойнт е на покрива на блика, а кабелите лично съм ги прекарвал вътре в блока - има няколко защити от мълнии. Никока не съм си изклучвал кабела , даже и в най-големите бури.
За бтк...:) то хубаво, ама зависи в коя част на града си и каква е мрежата на бтк там....че като знам какви райони има :), а освен това има и договор....
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Бягай далеч от Homelan, мсат, и интербилд. Имам много познати които си патят от тях.
лично аз съм на Рутил от няколко години. Проблемите за който говори stenly при мен ги няма и никога не ги е имало.... главния аксес пойнт е на покрива на блика, а кабелите лично съм ги прекарвал вътре в блока - има няколко защити от мълнии. Никока не съм си изклучвал кабела , даже и в най-големите бури.
За бтк...:) то хубаво, ама зависи в коя част на града си и каква е мрежата на бтк там....че като знам какви райони има :), а освен това има и договор....
За Рутил можеш ли да ми дадеш тел. за връзка с рях
Мога :), но не съм сигурен за този район за който казваш дали имат покритие....но заповядай:
www.rutil.net
Доста им дебели цените а и инсталационна такса.
Неограничен достъп
Пакетите важат за ЕДИН компютър.
* Скорост на достъп до 384 KBits* - 26 лв.
* Скорост на достъп до 768 KBits* 30 лв.
* Скорост на достъп до 1024 KBits* - 45 лв.
Инсталационна такса - 30 лв
ПРОМОЦИЯ - ПЛАТЕТЕ 4 МЕСЕЧНИ ТАКСИ ПО ИЗБОР И СТАНЕТЕ НАШ АБОНАТ БЕЗПЛАТНО!
Да, такива са цените... не са от най-ниските, а това за единия компютър :) е само... теоритично...никой не те следи ако ти самия не поискаш това по някаква причина.
Съотношението Download/Upload e 2:1 за домашни и 1:1 за бизнес.
Ползвах Рутил допреди няколко месеца и бях доволен, но поради смяна на жилището се наложи да сменя и доставчика, поради липса на покритие на Рутил в новия район. Минах на Интербилд, поради това, че с една инсталационна такса (40 лв) можеш да имаш едновременно и интернет, и телефонна линия, но съм страшно разочарован от качеството и скоростта на нета, а и на телефонната линия, а и цените им са по-солени от тези на Рутил. Не изтраях и минах на бТК. Така, че потвърждавам Pat - за Варна - или Рутил, или бТК, ако търсиш добър нет.
Рутил мисля, че нямат поктитие в района (на 10 минути от автогарата). Спектрума напоследък нямат много прекъсвания. При не прекъсванията са предимно по вина на енергото, но това си е в зависимост от района. С пускането на оптиката нещата се подобряват. За инатербилд, много са зле. БТК-то става, но се сключва дългосрочен договор. На спектрума няма инсталационна такса, ако предплатиш за 4 месеца, а и те предлагата телефони, но незнам какви са им цените на разговорите.
@Julian :)
Цитат:
Първоначално публикувано от milenk
Вярно.че не съм казал къде се намира,но и аз още незнам точно къде.... На около 10 мин. път пеша от ж.п. гара е.... Ще погледна дадените адреси..... Благодаря
....на 10 минути от автогарата e най-доброто покритие на Рутил - там им е централния офис.
Центъра зад бизнес хотела - MtLink Офиса им е на посл. етаж в ляво на бившата печатница . ? Сега по-акуален ориентир е Бизнесхотел :) а/