Резултати от 1 до 9 от общо 9

Terminal server

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    349
    #1

    Terminal server

    Заглавието на темата може да не е точно това, което искам да направя.
    Искам един стар компютър Pentium 100Mhz да може да се свързва към нов компютър с Win XP и да използва интернет от него или по-точно някакъв вариант втори човек да може да използва интернет без да се налага купуването на втори нов компютър. Един вариант който намерих е програмата BeTwin, която ползволява след добавяне на втора PCI видео карта, втори монитор, USB мишка и клавиатура (както и колонки), компютъра да се използва независимо от двама души без да си пречат. Гледах също и различни програми за Terminal server, както и този вграден в XP, но не ми е ясно как точно трябва да се направи и по-точно какъв клиент да използвам на старата машина за да се свръзва със сървъра.
    Компютрите са в една стая и разстоянията не са проблем.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2

    Re: Terminal server

    Не виждам въобще проблем в ползването на Интернет от такъв компютър. И до сега в офиса има една такава антика с 14" монитор и Windows 95 на нея, която се ползва за програмиране на платки с микроконтролери на тях. Има си мрежова карта и е закачен към мрежата на офиса. Спокойно се браузва с него.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    135
    #3

    Re: Terminal server

    Подозирам, че човека иска да си рутира интернета...
    Значи най-общо ти трябва втора лан-карта на новия компютър. Свързваш втория (стария) компютър към тази лан-карта. От там нататък най-лесно е да се използва т.нар. Wizard в Win XP. Ако старата машина е с win 98 , предполагам, че трябва да настроиш ръчно лан-картата.
    За повече подробности може да помогне Търси : internet connection sharing.

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    349
    #4

    Re: Terminal server

    Не искам да рутирам интернет през XP. Имам си изградена мрежа за интернет и не ми е проблем да сложа една мрежова карта и да закача компютъра към switch-a.
    Поне за мен си е мъчение да ползвам интернет на толкова слаб компютър с 24MB RAM и 1MB видео карта и за това искам обработката на информацията да я оставя на по-новия компютър, а изобразяването да е на слабия. Доколкото чета идеята на терминала е точно такава.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #5

    Re: Terminal server

    Цитат Първоначално публикувано от Delta1
    Доколкото чета идеята на терминала е точно такава.

    Remote Desktop Connection: click:
    This software package will install the client portion of Remote Desktop on any of the following operating systems: Windows 95, Windows 98 and 98 Second Edition, Windows Me, Windows NT 4.0, or Windows 2000. (This is the same version of the client software as in Windows XP Service Pack 1.) When run, this software allows older Windows platforms to remotely connect to a computer running Windows XP Professional with Remote Desktop enabled.

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    349
    #6

    Re: Terminal server

    @emos, това, което предлагаш е много различно от това, което се опитвам да направя.
    Идеята е да могат двама души едновременно да използват интернет без да си пречат. С Remote Desktop контрола на главния компютър ще се предаде на малкия компютър и само един ще може да го ползва.
    На кратко. Сядам аз на големия компютър и си правя какво си искам. Другия човек си стартира малкия компютър, който зарежда някакъв клиент (Качен на CD или на харда, който не би трябвало да иска операционна система. Нещо през PXE например) и се свързва с големия компютър. След като му зареди средата си пуска firefox например и си гледа страници.
    На този сайт http://www.thinsoftinc.com има няколко различни начина да бъде реализирано това.
    Единият за който писах е с добавяне на втора видео карта и USB периферия (При този начин няма да има нужда от малкия компютър, но това го оставям за последно). Другият е чрез Thin Client, който да се закачи към сървър-а, който е тяхната програма WinConnect Server XP, която се инсталира на XP-то. Не ми е ясно какъв софтуер да използвам като Thin Client. Пробвах няколко такива клиента, но не се получи и за това питам ако някой има представа за нещо работещо.

  8.  
     
  9. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    753
    #7

    Re: Terminal server

    Според мен точно Remote Desktop Connection ти трябва + търсачката на форума. Има начин да се стартират няколко едновременни сесии на основния компютър, т. е., няколко потребители да работят отделно и независимо един от друг по едно и също време. Като за начало разгледай темата Относно REMOTE DESKTOP под XP.

  10. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    349
    #8

    Re: Terminal server

    Изглежда грешно съм разбрал използването на Remote Desktop. Успях да направя връзка към сървъра от един друг компютър само с дискета и network boot. За интернет няма никакви проблеми, но филмите малко накъсват (това отделно от основната идея). Като ми остане малко време ще пробвам и на малкия компютър. Ще пробвам и с втората видео карта и USB периферията и ще видя кое ще избера.
    Някой има ли това http://www.pilotlinux.nl/. От сайта им не мога да го сваля и никъде не го намирам, а ми се иска да го пробвам и него.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #9

    Re: Terminal server

    Снощи не писах това, което е посочил и panevdd, просто защото нямах фонетика, а не ми се пишеше на [lxokavica.
    Та посочения начин визира подмяна на termsrv.dll с такъв от бета версиите на ХР (където пък е взет от Windows server) + настройка на регистратурата.
    В Windows server може да има до 3 активни сесси (1 конзола + 2 TCP, или само 3 ТСР), без да се активират лицензиите за терминални услуги. Затова и при ХР ще имаш до 2 свързани РС-та.
    Много фирми в момента работят така - мощен сървър с Windows2003 + бездискови работни станции от типа slim desktop (400МHz са им достатъчни, за по 30 лв) + 180$ за доживотен лиценз за терминални услуги към 2003. Вратичката е, че много софт е лицензиран за чип, а не за ядро - слагат си на сървъра 2-, вече и 4-ядрени процесори и те ти тате баница на корем. И то съвсем легално! Простотата на решението е залегнала още в зората на изчислителнатъа техника - едиствения мощен компютър обслужва множество заявки на терминалите. Сега обаче обработката на е на сериен, а на паралелен (едновременен) принцип, защото хардуерът и софтуерът го позволяват. На практика станциите си получават от със съвръра само екранна информация. И ако се сдуха някоя станция, тя просто се подменя за минути - без преинсталация, без грижи за акаунти, настройки, програми и т.н.....
    А за гледане на филми - вече прекаляваш. Типичен пример за поговорката - подай му пръст, ще ти изяде ръката!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 1
    Последно: 18-12-08, 09:52
  2. Terminal Server под Win 98 2-nd Edition
    От Botzko във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 20-02-04, 13:33
  3. LINUX-TERMINAL SERVER DHCP
    От ljsk във форум Linux
    Отговори: 2
    Последно: 24-03-03, 19:08
  4. Отговори: 1
    Последно: 23-07-02, 15:04
  5. Problem s Terminal Server.
    От DeathKnight във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-07-02, 17:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе