"Майсторите" Интербилд - Варна
не знам темата за тук ли е, за "вицове" или за "черен списък", но днес щях да се смея от сърце, ако не бях индиректно засегнат и аз от техния "професионализъм"
за какво става въпрос:
сглобен от мен актуален компютър с windows от едната страна (gigabyte am2, 4000+ X2, 2gb ram, nvidia 7900), от другата нужда от въвеждане на ip/subnet/dns/gateway
за да бъдат въведени първо се иска компа да бъде занесен в офиса им (а става въпрос за стар техен абонат), където за начaло 40 минути някакъв "специалист" се мъчил, а накрая поискал компа да бъде оставен.
след 3 дена (и едно носене на диска за дъното!?) бил върнат с коментара:
"проблемът се оказа, че нямаше драйвери за вградената мрежова карта"
P.S. същата тази мрежова карта, през която на домашната ми мрежа нета си хвърчеше....
вашите коментари?
Re: "Майсторите" Интербилд - Варна
За Интербилд и техният "support" има легенди.
Много пъти клиенти са идвали с диагноза "неработеща мрежова карта" която е тръгвала в сервиза без проблеми. Просто нямам думи.
@fanta orange, поне си маркирай мнението с :offtopic: (както го пише в правилата)
ръчно въвеждане на "ip/subnet/dns/gateway", това е отговора на риторично зададения ти въпрос.
Аз все си мислех, че от 5-6 години насам и най-тъпите парчета са открили DHCP
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
ръчно въвеждане на "ip/subnet/dns/gateway", това е отговора на риторично зададения ти въпрос.
Аз все си мислех, че от 5-6 години насам и най-тъпите парчета са открили DHCP
Интербилд дават ИП според адреса на клиента. Обикновено е включен номера на блока и апартамента.
Само дето някои познати които са на интербилд са на DHCP
Скоро гледах инсталация и човека си сложи кабела, даде "repair " и хоп нета дойде
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Само дето някои познати които са на интербилд са на DHCP
Скоро гледах инсталация и човека си сложи кабела, даде "repair " и хоп нета дойде
Явно има разлика в зависимост от квартала. Макар че нямам наблюдения върху тях, след като въведоха безумната си ценова политика през лятото и всичките ми познати, които им бяха клиенти се отказаха.
Цитат:
Първоначално публикувано от Cvetanov
Интербилд дават ИП според адреса на клиента. Обикновено е включен номера на блока и апартамента.
Не знам доколко си запознат с DHCP, но само по МАС адреса на картата може да ти дадат IP адрес, дето да е като ЕГН-то ти ;)
Отделен е въпроса когато някой го мързи да го направи.
Цитат:
Първоначално публикувано от Cvetanov
Това с номера на блока и апартамента е супер идиотско. Ама явно някои ги мързи да си направят една екселска таблица
EDIT: Сега им видях цените на тези и ми стана лошо .. как може ако не сключа договор да искат по 60лв за 2 мегабита .. е бтк го дават за толкова
Камене, тук проблема ми изглежда да е в твоя човек, който имайки сглобен от теб компютър го дава на ИБ ..
.. другия проблем е пак в него ... как може да е на ИБ ..
П.П. защо в заглавието пише "Варна" .. тези да не са плъзнали и другаде :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от glarus
EDIT: Сега им видях цените на тези и ми стана лошо .. как може ако не сключа договор да искат по 60лв за 2 мегабита .. е бтк го дават за толкова
отовора е реално много лесен - защото има фрее сървър с многооого филми и игрти и тн, които даже не се налага да ги теглш.Гледат се директно от сървъра.
FearMe това нещо дето го приказваш май са приказки от хиляда и една нощ , стоял бил компютър 3 дни в офиса на интербилд хаха той клинта сам щеше да ти го върне да видиш кво си му зглобил.
stenly а що се отнася до нерабощите LAN карти - ти в офиса си с колко метра кабел ги тестваш 5-10-15 някаде там , ама по стандарт май трябва да си работят и със сто
Мдаа, както се казва - не само сте некадърни, но сте и неграмотни, за другите качества няма да говоря, да не прозвучи като реклама на Нескафе - 3 в 1, неочаквано добра комбинация :god
И един съвет от мен - когато си прост - мълчи си. Може и да не те разберат, обаче като си отвориш устата - всички ще са сигурни. :))
Кой е прост не знам. Ама щом даваш пододни квалификации без да познаваш хората, то идва логичното обяснение кой е простак
Цитат:
Първоначално публикувано от kacuru
Кой е прост не знам. Ама щом даваш пододни квалификации без да познаваш хората, то идва логичното обяснение кой е простак
Поне влез от друг IP де... Или като влизаш през служебното се представи. А за неграмотното... то не е необходимо някой да те познава, погледни си мненията.