Re: Странен проблем с мрежа
Единственото което се сещам, след това сърцераздирателно описание е, да викнеш някой който наистина разбира от мрежи и настройки за да оправи батака.
Добавка: Рискуваш да получиш безброй съвети тук, следването на които ще доведат до закупуване на нова техника в най-добрия случай ;)
Aми пусни "Set Up Home or Small Office Network" на двете ХР-та и би трябвало всичко да заспи.
Предполага се, че ХР-тата ти са ПРО, а също и че 98-те са коректно настроени.
Ако имаш ХР хоум, то тази версия допуска максимум едновременни конекции по мрежа.
Дай още инфо. :)
За връзки през File and Printer Sharing
XP Home edition - max 5
XP Professional - max 10
Моментен брой връзки може да се види така: My Computer/desen buton/ Manage/ Shared Folders/Sessions
Ако са повече може да се "изрита" потребител с десен бутон/Disconnect
Днес ма една от станциите с WIN98 инсталирах като втора операционна система WINXP.Когато бях в ХР -то виждай всички станции и имах достъп до тях до момента в който инсталирах и 2 -ра мражова карта за връзка с интернет.И проблемите започнаха като при първата машина.На проблемната машина също има мрежова платка за връзка с интернет.Какво може да бърка втората лан карта за интернет на която не се правят настройки на IP adresite?!
След като деинсталирах втората мрежова карта и компютъра остана с тази ,която е за вътрешната мрежа ,компютъра работи абсолютно безпроблемно.Реших да инсталирам кабелният модем и през USB да ползвам интернет, но отново се появи същия проблем.При тази ситуация ,за да се работи в локалната мрежа се изключва захранването на модема от бутона.Имали по-добро решение от това?
Има, да видиш коя настройка си пуснал та ти прави проблемите.
Я напиши IPCONFIG в DOS Промпт и покажи IP-тата на мрежовите карти, щото ми се струва че и двете са ти на 192.168.1.ХХХ и от там ти идат конфликтите
Както ти писах по-горе
Цитат:
Първоначално публикувано от stekyman
...
Предполага се, че ХР-тата ти са ПРО, а също и че 98-те са коректно настроени.
Ако имаш ХР хоум, то тази версия допуска максимум едновременни конекции по мрежа.
Дай още инфо. :)
а както ти пише OhljovchO
Цитат:
Първоначално публикувано от OhljovchO
За връзки през File and Printer Sharing
XP Home edition - max 5
XP Professional - max 10
Моментен брой връзки може да се види така: My Computer/desen buton/ Manage/ Shared Folders/Sessions
Ако са повече може да се "изрита" потребител с десен бутон/Disconnect
Но ти пак не пишеш какво ти е ХР-то - Про или Хоум.
Ако е Хоум - няма как да навържеш 6-та връзка.
И направи това, което те съветва Black Adder, ако искаш да ти се помогне.
Windows Xp Pro e операционната система.В последният пост съм написал ,че съм свалил втората LAN карта и съм пуснал интернет през USB oт модема.Така ,че остава само една мрежова карта с настройки на IP адреси.Когато имаше втора за връзка с модема за интернет ,тя беше настроена на автоматично IP!
Slave, не сме гадатели! Направи каквото ти казва Black Adder и ни дай резултата.
На XP-то с пуснат USB модем.
START
RUN
CMD.exe
IPCONFIG
<даваш ни резултата>
отиваш на някоя 98-ца
START
RUN
COMMAND
IPCONFIG
<даваш ни пак резултата>
за да видим каква ти е топологията... и да разберем какъв е проблема
На компютъра с WIN XP настройката на IP 192.168.1.9
Na WIN98 e :192.168.1. 7
Мрежата съм я настройвал аз , и IP -тата са настроени коректно.Проблема идва като се включи интернета на компютъра с ХР.На този същия компютър мрежата е нестабилна само когато се включи интернет.Без да има включен интернет машината работи безпроблемно в локалната мрежа!
Точно затова ми трябва IPConfig на тази машина докато работи.. за да видя адреса на USB Модема.. ако му дава там пaк 192.168.1.5 примерно а модема е 192.168.1.1 нищо чудно да има проблем, компютъра го разтрелват от 2 мрежи с еднакви IP-та.
Ако искаш просто решение : смени на всички компютри в мрежата адресите от 192.168.1.ххх --> 192.168.10.ххх
Цитат:
Първоначално публикувано от slave
че съм свалил втората LAN карта и съм пуснал интернет през [size=10pt]USB oт модема[/size].Така ,че остава само една мрежова карта с настройки на IP адреси.Когато имаше втора за връзка с модема за интернет ,тя беше настроена на автоматично IP!
Нали не мислиш, че като е през USB нямаш IP адрес, а получаваш интернет някак свише, по телепатичен път.
95.68% съм сигурен че IP-to както и по-горе ти казах прави проблема.
Цитат:
Първоначално публикувано от slave
На компютъра с WIN XP настройката на IP 192.168.1.9
Na WIN98 e :192.168.1. 7
Щото от модема взимаш 192.168.1.2
а от лан картата - 1.9
направи каквото ти е казал DeathKnight.
И един съвет - ако искаш да получиш качествена и навременна помощ, следвай указанията които ти се дават
Не мисли, че искам да проникна в най-съкровенната топология на фирмената ви мрежа, карайки те да пишеш тайнствени заклинания в черния екран.
По-този начин спестяваш много усилия за теб, и много загубено време на безработните лентяй които се опитваме да ти помогнем от добра воля и вродена глупост.
Black Adder,аз съм ти много бладарен за съветите които си ми давал и съм се оправял с твоя помощ.Много съжалявам, че съм те подразнил с моите постове ,но не съм целял това ,съжалявам!
Записах настройките на компютъра ,който е с интернет и проблемите са с него!
настройки на LAN card:
IP 192.168.10.2
Subnet:255.255.255.0
На МОДЕМ:
IP:87.97.228.1
Subnet:255.255.192.0
gareway:87.87.192.1