Резултати от 1 до 7 от общо 7

d-link Powerline Ethernet DHP-301

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2005

d-link Powerline Ethernet DHP-301

Здравейте
    искам да попитам за подробности около интернет по ел.мрежата.
    Приложимо ли е в България. Какви устройства се предлагат.
    Това за което ми трябва на мен е да прехвърля музика и филми от компа до телевизора. Има ли устройства подобни на Линксис кис 1600 за тези мрежи които да възпроизвеждат на тв мултимедията от мрежата.
    Това устройство на Д-линк го рекламират че може да трансферира дори HD мултимедия (200мегабита).
    Има ли принципно не безжични плейъри?

Благодаря предварително.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

Re: d-link Powerline Ethernet DHP-301

не ми стана ясно как ще вкараш мрежовият кабел в телевизора, но все пак погледни това (без/жично):

http://www.dlink.com/products/produc...?pid=318&sec=0

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от dash
    не ми стана ясно как ще вкараш мрежовият кабел в телевизора, но все пак погледни това (без/жично):
    Защо да го вкарва, нали телевизора си е включен в ел.межата

5. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

zombi,
    Задаваш объркващи и несвързани въпроси ... и колегите тук се объркват.

Ъъъъ ... откъде да почна. Май най-добре така:

1.
    Цитат Първоначално публикувано от zombi
    ... Това за което ми трябва на мен е да прехвърля музика и филми от компа до телевизора. Има ли устройства подобни на Линксис кис 1600
    Можеш да си прехвърляш директно от компютъра към телевизора, с подходящи кабели и видеоплатка.
    А можеш и да ползваш междинно устройство като "Линксис кис 1600" (например за да ползваш HDMI интерфейса на телевизора ти, тъй като вероятно компютъра ти няма такъв изход, а "Линксис кис 1600" има). Така или иначе, "Линксис кис 1600" е плеър (а не е компютър в мрежа, или телевизор), който може да плейва съдържание което е при него на CD/DVD носителя, а също и "отдалечено" съдържание до което може да се стигне по TCP/IP (освен TCP/IP, са необходими още няколко протокола-надстройки)

http://www-uk.linksys.com/servlet/Sa...=5558660635B01

2.
    искам да попитам за подробности около интернет по ел.мрежата. Приложимо ли е в България. Какви устройства се предлагат.
    Има устройства, с които можеш да установиш TCP/IP връзка между например два компютъра в твоята къща, като ползваш за преносна среда съществуващата електрическа инсталация в твоята къща. Няма обаче (поне на мен не ми е известно) да има Интернет доставчици, които да ползват за преносна среда елктрозахранващите комуникации

3.
    Има ли устройства подобни на Линксис кис 1600 за тези мрежи които да възпроизвеждат на тв мултимедията от мрежата.
    Това устройство на Д-линк го рекламират че може да трансферира дори HD мултимедия (200мегабита).
    Все още сме далеч, от момента, в който ще имаме персонални връзки към Интернет със скорости от 200Mb

4.
    Има ли принципно не безжични плейъри?
    Е те това не знам защо го питаш, след като сам вече си посочил плеър с вградено 802.11g (Линксис кис 1600). Освен ако разбираш нещо друго под "безжичен плеър".

Почвам сериозно да се замислям, дали зад въпросите ти няма скрит умисъл с цел да се завърже някаква дискусия тук и да се постигне скрита реклама на нещо. Ако това нещо е Линксис кис 1600, то да кажа на висок глас следното:
    Пробвал съм "Линксис кис 1600" лично. Не е нищо особено. Има няколко интересни мрежови идеи, но не са изпипани. Не го купувайте, заради прехвалената реклама на мрежовите му възможности. Едва ли ще отговорят на очакванията ви. Що се отнася до оптичната му част, то там нямам информация и забележки

6. Тук е от
    Aug 2005

Митко мерси за изчерпателният отговор.
    Идеята ми не беше да ракламирам нищо, още повече че този кис 1600 ми е скъпичък.

Основната ми дея е да прекарам видео и аудио сигнал от компа до телевизора на растояние 30-40 метра.
    Имам видео карта с tv-out и hdmi идеята е да пркарам качествена картина до ТВто.
    Дай идея.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

30-40м?
    по-добре си пусни собствена телевизия за по-евтино

над 20 метра е загубена кауза, като хората обикновено пропищяват след 5-ия

за повече инфо: http://www.abccables.com/info-hdmi-max-length.html , както и тук: http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Cable_length

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2004

Не мога да разбера за какво намесваш ел мрежата. Това устройство, което споменаваш се слага до телевизора и изходите му се връзват за входовете на ТВ-то. Оттук нататък образ на телевизора можеш да закараш по три начина. Филм записан на диск, който слагаш в кис 1600. Втори вариант - закарваш кабел от компютъра си до Линксис-а (компютърен кабел,UTP,LAN кабел) и по този кабел предаваш филма, а линксис-а съответно го изкарва на телевизора. Трети вариант - безжичен. Трябва да имаш безжична карта на компа или безжичен рутер. Въпросното безжично устройство се свързва с Линксис-а и предаваш филма от компа. Разстоянието на което можеш да предаваш зависи от доста неща. 30 м е възможно да се постигнат.
    Ако много държиш да не теглиш допълнителни кабели и вариант три не те устройва, можеш да си купиш от тук - http://www.homeplug-bg.net/tex.html две устойства които да заменят мрежовия кабел от вариант 2 и вече си свързан през ел.мрежата

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Рутер TP-LINK WR740N или D-LINK GO-RT-N150
    От rodrigo във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 09-12-13, 12:25
  2. Отговори: 2
    Последно: 07-06-13, 16:51
  3. Видео наблюдение и powerline
    От redskin във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 6
    Последно: 12-02-12, 18:39
  4. Ethernet и M$
    От tgi във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 16-11-05, 12:34
  5. Gigabit Ethernet що е то?
    От orpamarosa във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 24-10-03, 15:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе