Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Доставчика ми премина към PPPoе ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Доставчика ми премина към PPPoе ...

...при което се появиха следните проблеми:

1. настройка на pppoe под линукс, която би отказала не само новаци като мен...тъкмо бях решил да премина по-сериозно към убунту по случай св.валентин, ама писането на безкрайни команди и разни компилации ме отказаха.....
    2. заглавната страница на Google ми показва дразнещото Go to Google Nederland (а не предишното Go to Google Bulgaria...)..все едно отварям гугъл от Холандия!
    (по принцип си слагам за заглавна страница google.com, а не google.bg, както става автоматично, защото не ми трябват резултати при търсене от България, каквито google.bg ми праска най-отгоре (просто за нещата за които обикновено питам в гугъл няма нужна информация на български, не за друго...))
    3. нямам достъп до торент тракерите замунда и axelbg - или пък БОП са ги спрели?
    4. всеки път трябва при пускане на компютъра трябва ръчно да се "кънектвам" и да помня още една парола...

нещо аз ли не съм направил при настройката или нещо доставчика не прави както трябва? това PPPoе да не заобикаля през Холандия нещо (сори, ако въпросът ми е неадекватен, ама това Go to Google Nederland ....)

(става дума за виста като OS...)

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Re: Доставчика ми премина към PPPoе ...

и още един въпрос - как да се свързвам автоматично; това с новата система ми струва 4-5 допълнителни кликвания с мишката...това PPPoе по-добро ли е от DNS?

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

... ДАммм.

разбирам че мързелO върти светО все пак
    4-5 допълнителни кликвания с мишката
    е нещо сериозно де :-P

пък и аз не прендирам да разбирам много но все пак, как се сравняват
    ...това PPPoе по-добро ли е от DNS?
    ?

Лек за твоя сериозен проблем има в магазина до вас. Стрyвa от порядъка на 50 BGL.
    Казва се D-link DIR-100. Да не забравяме и бонуса нали така - купуваш 1 получаваш N+1
    ... та ползваики въпросния рутер - няма да се чудиш после к'во става и защо TTL=1 и тем подобни дреболийки хрумнали на твоето ISP относно броя на PC-та ползвани от теб.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2005

е, редуцирах кликванията до 3, но не е само там въпроса; да речем, имам си RSS reader, който съм си нагласил да ми тръгва с уиндоза, т.е. без моя намеса, а сега и това се добавя да го правя ръчно...ами googletalk skype icq utorrent? - сега вече няма да могат да се стартират сами, ако пожелая, трябва да ми изчакват кликанията, да не говориме, че стартовата ми страница на гугъл пък сега е испанска...

ами убунтуто? - за да си пусна интернета на убунту, трябва да инсталирам PPPoе през apt-get и т.н., но това не може да стане, щото докато нямам PPPoе, нямам и интернет...някои да ми каже как да инсталирам PPPoе на убунту през уиндоз виста?

а и 3 кликвания не са малко, не става дума за мързел, а за нарушаване на динамичен стереотип....

а обучението на жената, кое как да кликне??!!!!

6. Member
    Тук е от
    May 2001

За Windows-a има вариянт да си настройш връзката на PPPOE-to да не показва началния прозорец за свързване ами да си се закача.Отделно си правиш един шорткът и го слагаш в старт-ъп-а и така при всяко пускане на компа ще ти се стартира и връзката.
    За Убунту пробвай : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=119050

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Специално пък за Ubuntu с PPPOE не е нужно никакво "кликване".
    Не че аз съм някъкъв специалист, но и досега ползвам Ubuntu с PPPOE и свързването ми се ограничава единствено до първото след "sudo pppoeconf".
    Естествено е да отговориш с "Yes" когато те пита дали да те свързва още със стартирането на системата.

8.  

9. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

1. Настройката на PPPoE под linux е по-елементарна от настройката под windows.
    2. Това няма връзка с факта, че ползваш PPPoE
    3. Това също няма връзка с факта, че ползваш PPPoE
    4. Не е задължително да се конектваш ръчно: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,29345.0.html
    5. Относно сравнението между PPPoE и DNS:

10. Member
    Тук е от
    Jan 2005

благодаря на отзовалите се, особено за линукса и връзките към аналогични теми във форума; ще го боря убунтуто-то събота-неделя...за гугъла се сложих нач.страница google.us, а това Go to Google España ще го преглътна някак си; що се отнася до торент тракерите, виновен е доставчика....

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

То и за половината от другите проблеми, така както чета, е виновен доставчика, вкл. и за Гугле (щото не вярвам да си барал Regional Settings), така че най-добре е при нови стресови ситуации като тази, първо на него да ревеш, па след това тук ))

12. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    То и за половината от другите проблеми, така както чета, е виновен доставчика, вкл. и за Гугле (щото не вярвам да си барал Regional Settings), така че най-добре е при нови стресови ситуации като тази, първо на него да ревеш, па след това тук ))
    да, прав си...аз му ревах на доставчика, но въобще не реагира...та затова питах тука, макар и за такъв дребен проблем, на доставичка дори и неговата страница не се отваряше вчера...може да се спре темата вече....

13. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

проблема, не е настройките на regional settings, а в некомпетентността на админите на спиди-нет. Лично аз вече се ориентирах към смяна на доставчика. Не може да ме мотаят два месеца с това, че чакат Cisco оборудване. Излиза ти google Холандия, защото IP-то ти се води холандско. Има и куп други неща, които в "кол" центъра не могат да ти отговорят.

п.с. Доставчика си крие форума, сами преценете колко са кадърни.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2002

16. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Хех, и аз сърбам попарата на Спиди Нет

17. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    ако ти се занимава им предложи да им оправиш последният модел оборудване на cisco, че като гледам тази година читав нет няма да имаме

18. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от -CTPAX-
    вярно, че са изключили форума си...в интерес на истината досега съм горе-долу доволен от спиди нет (а как разбрахте, че те са ми доставчика, не съм му писал името? по дедуктивен път ли?)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2
    Последно: 20-01-15, 00:31
  2. Компютър премина теста на Тюринг
    От borisov87 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 10-06-14, 08:47
  3. Интерет от 2 доставчика с ... с Microsoft
    От MitkoS във форум Мрежи
    Отговори: 0
    Последно: 01-04-10, 00:47
  4. Интерет от 2 доставчика с RV082
    От badboy във форум Мрежи
    Отговори: 12
    Последно: 01-03-10, 12:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе