Как да накарам Windows да копира по-бързо?
  Имам вързани през рутер ПЦ и лаптоп. Когато копирам нещо от ПЦ на лаптопа използвайки стандартното копиране на вина, вдига до 160к/с!!! В същото време ако пусна да се точи торент, скороста е 2Мб/с. Какво да направя за да увелича скороста? Външен софтуер ли хардуер ли, що ли?
     Re: Как да накарам Windows да записва по-бързо?
  на windows-a недей вярва. копирай с TotalCommander и виж реалната скорост колко е, после ще мислим...
  Не му вярвам, но 1Гб го копирах 30ина минути...
  с копирането под виста е малко или много така ... сложи SP1 и/или обнови драйверите на мрежовата си карта с най-новите за съответната виста
  Благодаря, това съм го направил. Ама така е под Виста ми е малко странно, не може просто така да се примиря с някакъв трансфер като от стара флашка :081:

Добавено:
Опитах и обратното, от лаптопа копирах на пцто, така се вдига до към 250к/с, което показва, че има значение и хардуера, но защо по дяволите не е Мб/с ?!?. Също от дял на дял копирането е с пъти по-бързо, и пак е с копи на Вистата :081: :081: :081:
  vista-та няма нищо общо с проблема. да не ти е ограничена мрежовата карта на 10 мегабита, half-duplex?
  Настройката и е по подразбиране, 100 фул дуплекс. Пак да кажа, че без каквато и да е промяна на каквото и да е, пускам да точа торент и скороста е 2Мб/с. 
Сега се замислям, да не би торент клиента да ме подвежда и да показва мегабит/с, но и така пак е с по-голяма скорост от копирането във вътрешната мрежа.

Мрежовата карта на лаптопа е 3490 Intel Pro, PCto e c Nvidia някаква на дъното 10/100/1000, а рутера е Micronet. ПЦ-рутер е с кабел, лаптоп-рутер вифи.
  Upgrade to Gb router/network
   Цитат:

Първоначално публикувано от dash  
 Upgrade to Gb router/network

Тоест това е скороста която трябва да очаквам? Баси КПДто, от теоретичните 54мб работят само 1.3. А защо все пак торент клиента ги надхвърля?
  както казах - пробвай да сложиш по-хубави виста драйвери ако има ... 

иначе нищо чудно и пластмаската (рутерът) ти да се "сдухва" като мине трафика изцяло през вътрешната му мрежа и двете медии (пробвай с директен кабел м/у лаптоп и пц как е, ако е добре - виж дали може да се смени фърмуеъра на рутера с по-нова версия, ако има такава)
     Re: Как да накарам Windows да копира по-бързо?
   Цитат:

Първоначално публикувано от recycled_bin  
 както казах - пробвай да сложиш по-хубави виста драйвери ако има ... 

иначе нищо чудно и пластмаската (рутерът) ти да се "сдухва" като мине трафика изцяло през вътрешната му мрежа и двете медии (пробвай с директен кабел м/у лаптоп и пц как е, ако е добре - виж дали може да се смени фърмуеъра на рутера с по-нова версия, ако има такава)

С последните драйвери от интел съм, вистата е сп1, рутера няма по-нов фърмуер, но ще пробвам с кабел как се държи. Тия дни ще пробвам с кабел през рутера, и без него и ще пиша какви са резултатите. 

Преди бях с Линксис и пак копираше изключително бавно, но не помня стойности.
   Цитат:

Първоначално публикувано от .ostrich.  
 Тоест това е скороста която трябва да очаквам? Баси КПДто, от теоретичните 54мб работят само 1.3. А защо все пак торент клиента ги надхвърля?

Доколкото знам стандарта 802.11 реално е до 20 Мб/с а то че лан-а ти се връзва ако ще и на 300 си е малко маркетинг трик
  Положението е още по-странно след проведения тест.
За да са еднакви условията всички проби управлявах от ПЦ и записвах от него на лаптопа. И при трите варианта (вифи, кабел 100мб през рутера и кабел 1000мб директно пц-лаптоп) скороста на копиране е ЕДНАКВА - 160-190к/с! Ако може някой да разтълкува тази глупост нека помогне. Можете ли само за съпоставка да пуснете няколко резултата между две машини (само по вифи ми е достатъчно)
  @Ivo_Wolfen хубави линкове, хубав гугъл, само че проблемът се отнася за pre-SP1 виста машини, както бе споменато по-горе, а човекът има добре обновена виста ...

@.ostrich. аз поне правя без проблем 2.5МБ/сек (лаптоп на wifi тегли от pc на lan)
единственото, за което се сещам, е LAN карта и/или драйвери ... както и виж нещо антивирусна/firewall дали не ти прави проблем ...