Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Мрежа между два компютъра

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2009

Re:Мрежа между два компютъра

Здравейте
    ru-boy,
    ами помогни му на човека като разбираш да си реши проблема?Знаеш ли.Много е неприятно някой да дава оценка на друг колко разбира и колко неразбира.Това е форум, всеки влиза тук с някакъв проблем а дали някой ще му отговори или не, това е друг въпрос.Много те моля, не ме интересува какъв си в този форум, не давай оценка за хора коите сигурно не познаваш!Ако можеш моля помогни, ако не ти се занимава или нямаш време просто не.OK
    Хайде със здраве:
    Димитър Димитров

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

здравеите!
    Нов съм и неразбирам много от връзки и т.н. и затова немога да се справя с един проблем.Имам РС и лаптоп.РС-то е с кабелен нет и има Wi-Fi PCI адаптор на Linksys WMP54GS а лаптопа е свграден Wi-Fi.С Windows 7 съм и се опитвам да вляза в internet с лаптопа през РС-то.Успях да създам вразка между тях но лаптопа неможе да влезе в internet.Ако някой има полезни идеи ще съм много благодарен за помощта!

Благодаря!
    Пламен

4. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Нямам втора мрежа сега и немога да видя как точно беше. На LAN картата на PC с десния и виж в свойства после последното меню(май там беше) даваш да сподели връзката с линксис адаптера. Палзваш ли някакво ppoe, vpn?
    А настройките нещо такова.

PC1
    LAN 1- 192.168........ - настройките на доставчика
    255.255.0.0
    192.168.151.1
    195.24.94.65

WIFI 2 - 192.168.0.1
    255.255.255.0
    192.168.0.1
    195.24.94.65
    PC2.......................................

WIFI - 192.168.0.2
    255.255.255.0
    192.168.0.1
    195.24.94.65

5. Тук е от
    Nov 2009

Благодаря за отговора!...но неразбирам тези настроики.Моите настроики са:
    IP 77.71.11.40
    SM 255.255.255.0
    GW 77.71.11.1
    DNS 77.71.0.1
    Тези са ми от доставчика и са към LAN картата ми.Освен това за споделянето мога да чекна опцията но няма как да избера с коя карта да я споделя...Просто споделям!!!!!!!Трябва ли да въведа настройките които вие ми давате или да променя някък моите?!Също така ако променя настройките си няма ли да остана без нет изобщо?!Освен това ми се струва че за каквато и вразка да посегна да установя Windows 7 очаква да ПОЛУЧИ нет,а не да даде...Може да звучи глупаво,но така ми изглежда!!!
    Ще съм много благодарен ако получа стъпка по стъпка какво трябва да направя,включително каква връзка да установя между компютрите.Приемете че НИЩО неразбирам!

6. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Пробвай така.
    Тези не ги променяй.
    IP 77.71.11.40
    SM 255.255.255.0
    GW 77.71.11.1
    DNS 77.71.0.1

Това е на Linksys WMP54GS
    192.168.0.1
    255.255.255.0
    192.168.0.1
    77.71.0.1

Това е на лаптопа.
    192.168.0.2
    255.255.255.0
    192.168.0.1
    77.71.0.1

Да разбирам ли, че си настроил Linksys WMP54GS да предава?

7. Тук е от
    Nov 2009

Това го пропуснах-извинявам се!Линксис-а ми няма драйвер за 7 а оригиналният ми диск не се инсталира правилно.С ХР-то ми преди трябваше да го сложа на infrastricture mode за да стане.На 7 обаче не виждам такава опция!След минута ще опитам настройки те които сте ми дали!
    Благодаря!

8.  

9. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Виж тук в сайта на Linksys в раздела за поддръжка има драйвери за Vista - пробвай с тях. Нужно е да разпознае правилно устройството. Също така трябва от драйвера или допълнителен софт (някой WiFi имат допълнителна програма за управление) да се настрой да предава (Ad-hoc). Устройството трябва да е активно- иначе няма да се появи опцията за споделяне на мрежатана първото мрежово устройство.
    При Win 7 драйвери можеш да ъпдейтваш през Windows update. Програмката Driver Genius Professional също помага в търсенето на драйвери.

10. Тук е от
    Nov 2009

знаете ли понякога ако иска газъ да си съдере няма да се свърже колкото и да изключва firewall и дран дран ...възможно е и windowsa да му е орязан вече съм попадал на такова нещо ..след преинсталация на друг windows и въвеждане на MSHOME като хоме група и спиране на firewall всичко си тръгна като по вода...така ,че не се правете на разбирачи и да си мислите ,че човека е бос и не разбира

и забравих да кажа 2 думи за ru-boy не мсиля че са ти паднали на теб знанията от небето (и ти си питал по форумите как се дава copy i paste ) и тези таралянковски изказвания водят само до показ на //българщина// вище ме кой съм аз

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от li4o
    и забравих да кажа 2 думи за ru-boy не мсиля че са ти паднали на теб знанията от небето (и ти си питал по форумите как се дава copy i paste ) и тези таралянковски изказвания водят само до показ на //българщина// вище ме кой съм аз
    Първо : Не пускай двойни постове - може д си редактираш последния.
    Второ : Никой не е длъжен да споделя това което е научил с много труд и мъка. Още повече че и мен ме дразни да давам знанията си накуп на хора с подобно на твоето поведение.
    Трето : Когато Ру и аз сме се учили нямаше форуми, интернета бе през обикновен модем и скорст от 3к бе уникално бързо.
    Не мислиш ли че заяждане с администратор ще доведе до негативни последици.

12. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@li4o
    беше предупреден вече един път от FearMe в една друга тема, Mr.TECHNO също те е предупредил, аз също те предупреждавам, да си оправиш малко поведението, даже те съветвам настоятелно, тъй че ти си решаваш.

P.S.
    Позволих си да ти слея двата поста.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 24-03-17, 02:50
  2. Мрежа между 16 компютъра
    От devyl във форум Мрежи
    Отговори: 5
    Последно: 24-02-10, 10:25
  3. мрежа за два компютъра
    От bilian във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 22-03-09, 15:02
  4. USB мрежа между два компютъра???
    От Little_Alien във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 16-03-06, 11:06
  5. мрежа между два компютъра
    От iovkito във форум Мрежи
    Отговори: 4
    Последно: 06-05-05, 11:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе