Здравейте,
Възможно ли е да се пусне Static DNS на ADSL модем от БТК примерно 192.168.1.4=ime.primer.com
Модеме е ZTE и в стандартните опции за настройки не намерих такова нещо, но все пак е мини Linux и може пък и да има начин!
Здравейте,
Възможно ли е да се пусне Static DNS на ADSL модем от БТК примерно 192.168.1.4=ime.primer.com
Модеме е ZTE и в стандартните опции за настройки не намерих такова нещо, но все пак е мини Linux и може пък и да има начин!
1. регистрация в dyndns.org и въвеждането й в адсл-а
2. forward-ване на порт към вътрешното IP
No-IP има клиент и за линукс: Download a Free Dynamic DNS Update client for your dynamic IP
Затова няма какво да се нарушават общите условия към услугата и да се ръчка модема...
Моя е вината, че не съм разяснил по ясно казуса.
1. На компютър зад ADSL модем съм пуснал SQL сървър.
2. На модема съм пренасочил порта към вътрешния адрес.
3. Направил съм регистрация в dyndns
От външен адрес връзката към "ime.primer.com" е без проблемна, но искам и от вътрешен адрес да се вържа по име.
Ако вътрешната машина е с windows добавям в hosts фаила ip адреса и името и всичко е ОК, но в повечето случаи е покет устройство което трябва да се върже в един момент отвън, в друг момент отвътре, и то без да се рочика по настройки в покета!
Надявам се, че ме разбрахте!
Разбрах те, лично аз с такъв случай не съм се сблъсквал. Ще потърся решение и ще постна...
Сваляш си bind for windows, инсталираш го на някой компютър и си го настройваш.
На рутера задаваш DNS да ти е машината с bind-а.
Ако позволява да ползваш вътрешен ДНС де.