Edimax EW-7206APg Wireless-g 54Mbps Access Point
Edimax EW-7206APg Wireless-g 54Mbps Access Point

Тогава си пропуснал да видиш рутерборд RB433.Има 3 отделни слота за 3 отделни безжични карти и съответно 3 отделни мрежи с отделни настройки за всяка мрежа.Първоначално публикувано от glowndark

С този Linksys нищо няма да направиш. Само ще тормозиш себе си и хората, които ще ползват интернета. Вземи един рутерборд с Mikrotik и направи нещата както трябва.Ако нещо не ти е ясно, потърси ме и ще ти обясня подробно.Първоначално публикувано от jovko
Първоначално публикувано от Joro711
и няма и как да го видя... Не се занимавам с microti-ци...

Не ти харесват като устройства или нямаш представа какво представляват рутербордовете?Първоначално публикувано от glowndark
Просто като ми трябва рутер си го правя, според целите за които ще се използва. И да, не харесвам готовите решения, били те на микриток, D-link, Linksys... най-малкото защото те нямат функциалнотта на една custom система. Примерно ако днес ми трябва безжичен рутер с един един интерфейс, си правя рутер с един интерфейс. Ако утре се окаже, че за рутера трябват още 2 интерфейса, просто добавям още 2 карти. На всичко отгоре системата си има пълна функционалност и мога да си правя кактото си поискам - шейпъри, load balance, VPN, мога да си следя и наблюдавам трафика, натоварването и изобщо каквото се сетиш. При готовите системи, включително микротик, ще трябва да си купя нов рутерборд...

Според мен относно Mikrotik си в много голяма заблуда. Не те ангажирам с мнението си, но едва ли ще намериш по-гъвкав рутер за парите си. Предлагат достатъчно модели, с един, с три, с девет порта. С една, с три, с четири безжични карти. И нека да не сравняваме рутербордовете с настолни компютри. Да, вероятно имаш предвид, че един четириядрен процесор ще отнесе Mikrotik-а. Спор няма, така е. Но не забравяй, че цената на най-евтиния рутерборд е 70 лв. Като в тази цена е включен лиценза за Mikrotik и захранващ адаптор. Консумация под 6 вата и напълно бешумен рутер.Първоначално публикувано от glowndark